Se hotell (2)

Resor till Södra Goa

Under din resa till södra Goa kan du njuta av kilometerlånga stränder, god mat och spännande utflykter i det lantliga Indien.
Södra Goa brukar anses lugnare än den norra delen, och här i söder är stränderna både längre och bredare, perfekt för en resa med mycket sol och avkoppling. Vill du se dig omkring är det bara att hyra en cykel och ge dig ut på egen hand, för en spännande resa på den indiska landsbygden. Då kan du bland annat upptäcka vacker natur och historiska lämningar som St. Augustine-kyrkan, Pandava-grottorna och ruinerna av Jain Basti. Byarna i södra Goa känns mer lantliga än de i norra Goa, även om man börjat bygga ut infrastrukturen och planerar nya hotell utmed kusten. Men trots det erbjuder en resa till södra Goa fortfarande en hel del orörda platser och här finns både intressanta byar och städer att besöka, som till exempel Margao, Goas näst största stad.

Lyxhotell i Goa

Vill du bo lyxigt under din resa till södra Goa ska du titta på något av våra hotell med fem vågor, som till exempel Alila Diwa Goa, som ligger omgivet av risfält, bara en kort promenad från Sunset Beach.

Skräddarsy din resa till södra Goa

Om du bokar en resa till södra Goa hos Ving flyger du med reguljärflyg, vilket betyder att du reser när det passar dig, och stannar så länge du vill. Givetvis kan du också kombinera din resa med en vistelse i norra Goa, om du vill uppleva en annan sida av denna mångsidiga indiska delstat.
Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Hotell direkt på stranden
 • Kilometerlånga stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Södra Goa

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I princip har södra Goa en enda lång strand, som byter namn beroende på den ort som ligger i anslutning till stranden. De mest kända stränderna här är Colva och den så kallade paradisstranden, Palolem. Andra vackra stränder är Majorda, Benaulim, Calvelossim och Varca. När det är lågvatten kan man cykla utefter stranden från den ena fiskebyn till den andra. Stranden är på många ställen folktom, därför är det lätt att hitta lugna områden och vikar där man får vara för sig själv. I närheten av hotellen finns några få strandserveringar och vid de större orterna kan man även finna mer ordentliga restauranger.

Velsao beach

Velsao beach är härligt öde med endast två strandserveringar som håller öppet under högsäsong. Här finns inga solstolar utan du får ha med dig din egen handduk.

Majorda beach

Vid Majorda beach finns några få strandserveringar och solstolar finns att hyra.

Colva

Colva är stranden som ligger sex kilometer från Margao, den största knutpunkten för södra Goa. Därför är utbudet på strandbarer och restauranger lite bättre här än på övriga stränder i södra Goa, dock betyder det att du sällan njuter av en lugn stund på denna del av stranden. Här finns vattensporter.

Benaulim

Stranden i Benaulim är en direkt fortsättning på Colva beach, detta är dock en betydligt lugnare strand än Colva. Denna strand är till för den soldyrkande livsnjutarens avslappnande dagar.

Varca

Denna vita finkorniga strand erbjuder strandrestauranger, så kallade shacks, där du kan få en bit mat eller något att dricka. Du ser också en del av lokala fiskare och deras traditionella träbåtar på delar av denna strand. Stranden smyckas också av palmer.

Cavelossim

Denna strand består av vit, finkornig sand uppblandad med svarta lavaklippor här och var. Här har du ett utbud av strandrestauranger, så kallade shacks, där du kan få en bit mat eller något att dricka. Vattensporter erbjuds. Här kan du också se lokalbefolkningen plocka musslor och ostron vid lågvatten.

Mobor

Moborstranden är vacker. Här kan du hyra cykel och cykla längs stranden vid ebb samt ägna dig åt vattensporter, som jet ski och parasailing m.m. Det finns souveniraffärer och små butiker samt strandserveringar där du kan få en bit mat och dryck. Men du hittar också mindre och lugnare vikar där du kan hyra solstol och parasoll och bara njuta av solen.

Palolem beach

Palolem beach är en palmkantad strand som anses vara en av de allra finaste, dock är den nuförtiden långt ifrån lugn och idyllisk. Här finns massvis av strandserveringar och barer, samt hyddor att hyra för övernattning. Även vattensporter finns. Många hippies och wannabe hippies kommer fortfarande hit.
Mat, dryck och nattliv
Restaurangerna i södra Goa ligger huvudsakligen i anslutning till hotellen. På stranden utanför hotellen finns även några strandbarer. Utöver dessa hittar man ett begränsat utbud av restauranger i Margao, Colva, Betalbatim och Benaulim, samt ett fåtal lokala, mindre barer och matserveringar utspridda här och var i södra Goa. Dessa restauranger är dock mycket små och lokala. Restaurangerna har öppet från morgon till kväll såvida inte annat anges. Är du nöjd med maten och servicen på en restaurang är det brukligt att lämna ca 10 % av slutnotan i dricks.

Mat och dryck i Goa

Maten i Indien är billig och välsmakande. Och väl kryddad! De flesta indier ser mycket seriöst på maten, eftersom den anses vara en gåva från gudarna. Målet med maten är inte enbart att föda kroppen utan den skall också vara en fröjd för ögat och värma sinnet. Det finns en regel om de sex rasas eller smakerna, som alltid bör ingå i en måltid – sött, salt, syrligt, bittert, surt och stickande. Man kan äta både kinesiskt och europeiskt här, men att välja de indiska och goanesiska läckerheterna berikar i hög grad semesterupplevelsen.

Köttet är vanligtvis lamm, get eller kyckling. Bland de mest kända delikatesserna är tandoorirätterna, som tillreds i en speciell lerugn, sedan köttet först har örtmarinerats. Prova också det goanesiska vindaloo, vinägermarinerat kött, kyckling eller fisk. Indien är också berömt för sina curry- och masalakryddblandningar, som ofta är mycket starka. Ett absolut måste är att åtminstone smaka den goanesiska specialiteten fiskcurry.

I Sydindien är riset basfödan som serveras till alla maträtter. Likaså är olika typer av flatbröd som chapati och naan viktiga ingredienser i måltiden. Brödet ersätter då riset helt eller delvis. Speciellt i landets södra delar äter man mycket vegetarisk mat, som ofta är starkt kryddad. Grönsakscurry och alu gobi masala är utsökta risalternativ om man vill prova på kryddstarka grönsaksrätter.

Skulle man bli sugen på något sött, finns det många dessertalternativ att välja bland på restaurangerna. Många efterrätter är mjölkbaserade puddingar, pajer eller pannkakor och så finns det fruktsallad med eller utan glass.

Som måltidsdryck dricks ofta buteljerat mineralvatten men också läskedrycker, färskpressade fruktjuicer och lokalt öl serveras. Bland de lokala varianterna kan vi nämna lassi, yoghurt och vatten blandat med lite salt, och feni, brännvin gjort på cashew eller kokos.

I Indien äter man med fingrarna till och med på finare restauranger. Vill du prova detta måste du dock komma ihåg att vidröra maten endast med den högra handen.

Maträtter

Du kommer att få härliga smakupplevelser under vistelsen här, och vill du prova det lokala köket, kan du kanske med hjälp av denna lista hitta några favoriter i "djungeln" av alla spännande och exotiska indiska rätter.

Aloo Gobi - Potatis- och blomkålsrätt
Bibinca - Ägg och kokosmjölk i flera lager, specialitet från Goa
Bhartha - Grönsakspuré
Biryani - Kyckling, lamm eller grönsaker som ångkokas och serveras med apelsinris. "Kockens special".
Chai - Te
Chapati - Ojäst flatbröd
Curry - Denna kryddblandning finns i ett otal varianter och har fått sitt namn från det tamilska ordet för sås. Ofta är de betydligt starkare än den currykryddade mat vi äter hemma. En maträtt som tillagas med sås kallas också för curry och definieras med att du tillsätter kyckling, fisk eller vegetarisk innan ordet curry för att berätta vilken maträtt det handlar om.
Dal - Linser, ärtor eller bönor i soppa
Dhai - Yoghurt som oftast serveras med curry
Dosa - Ett slags fylld pannkaka
Gulab Jamun - Kaka gjord på mjöl, yoghurt och krossad mandel
Idli - Risbollar, ofta serverade med chutney och någon curry
Jalebi - Sirapsfylld pannkaka
Kulfi - Söt efterrätt som påminner om glass, ofta smaksatt med pistagenötter, mandel eller annat
Korma - Mild sås, ofta med nötter och yoghurt
Masala - Kryddmix. En del kryddor i blandningen har medicinska egenskaper. Masala smakar olika beroende på vem som har blandat dem och hur det är gjort
Naan - Ojäst bröd som serveras med vitlök, smör, ost eller "naturellt"
Pakoras - Friterade "degbollar". Är oftast fyllda.
Palak Paneer - Ost i spenat
Papadam - Tunt friterat bröd
Paratha - Bröd lagat i en gjutjärnspanna
Pilau - Namnet för ris, men det kan också serveras mixat med t.ex. grönsaker eller kyckling, påminner om risotto
Pomfret - En lokal fisk
Raita - Yoghurtmix, t.ex. med gurka, mint, tomat eller frukt
Samosa - Liten, currykryddad grönsakspirog
Sanna - Risbröd. En specialitet för Goa
Tandoori - Lerugn, vanlig vid tillagning av indisk mat
Thali - Den plåttallrik indelad i flera fack som efterträtt bananblad som tallrikar. Går man på en thalirestaurang fyller de oftast på tallriken till dess man säger stopp, eller viker ihop bananbladet.
Tikka - Benfri kyckling eller köttbitar som har marinerats i yoghurt och kryddor
Vindaloo - Ättiksmarinad som innehåller vitlök och chili. Ofta mycket starkt


Smaklig måltid!
Södra Goa är väldigt lugnt, här finns inte så mycket till nattliv. Utbudet består av barer på hotellen samt vissa strandbarer på t.ex. Palolem beach.
Shopping
I Goa kan man fynda bland märkesvaror som t.ex. Levis, Nike och Lee, detta finner man billigast i Panaji. Även guld och ädelstenar är billigt, besök Indian Arts Exposition i Candolim som har ett stort utbud. Här kan du också designa ditt eget smycke. Är man sugen på att prova shopping på städernas marknader så finns hippiemarknaden i Anjuna på onsdagar och nattmarknaden i Arpora på lördagar. Här finns i princip allt; kläder, skor, smycken och souvenirer. Kryddor är också populärt att köpa i Goa, bäst utbud hittar man på marknaden i Mapusa, Panaji eller Margao, eller direkt på någon av de många kryddplantagerna. Shoppingen i södra Goa är koncentrerad till den lokala marknaden i Margao. Utöver marknaden finns små försäljningsstånd av kläder, skor och souvenirer runt om i byarna längs med huvudvägen samt i närheten av stranden.

Marknader

Goas marknader erbjuder både kul och annorlunda shopping. Här finns allt du behöver, och mer därtill. Mycket av det som erbjuds är naturligtvis också sådant som du inte behöver. Men det är fantastiskt att botanisera bland alla vackra tyger, sjalar, sängöverkast och kuddfodral. Även indiska saris och andra klädesplagg är naturligtvis också en välkommen gåva till släkt och vänner - eller varför inte till dig själv.

Smycken

Unna dig också att se och köpa de vackra smycken som du alltid har drömt om. I Indien har alla råd, det är bara du själv som avgör vilken budget du har och hur långt den räcker. I vilket fall kan du köpa mycket finare smycken här än vad du skulle få för samma pris hemma. Men försäkra dig om att ädelstenarna är äkta om det är sådana du är ute efter.
Sport och Träning
I södra Goa är det strandlivet som är huvudaktiviteten. I Colva och Palolem kan man utöva vattensporter, och på hotellen finns ofta gym att tillgå.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du åka på utflykter eller shoppa finns de bästa möjligheterna till detta i norra Goa.
Hur du tar dig runt
I Indien hyr du inte bil på sedvanligt sätt. Här hyr du bil med chaufför, dvs. taxi eller rickshaw.
Rickshaws (tuk tuk-mopeder), taxi och lokalbussar. Fråga i receptionen om senaste uppdaterade busstider. I södra Goa tar man sig fram med taxi, rickshaws, som i Indien oftast är en trehjulig mopedtaxi, och lokalbussar.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Indian rupies (INR). Utflykter betalas i dollar, euro eller med kort. Uttagsautomater finns i städerna samt i de flesta byar runtom. Indiska sedlar med valörerna 500 och 1000 rupier är numera ogiltiga. Vid frågor, kontakta din bank eller växlingskontor.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +3,5 timme. Vintertid: svensk tid +4,5 timme.

El

220 V

Språk

Hindi, tamil, sanskrit samt 20 andra mindre språk.

Övrigt

Det finns ytterst få trottoarer och vägarna är gropiga. De heliga korna dyker upp överallt, även på starkt trafikerade farleder. Kuperat mellan stränderna. Även om det varit turister i Goa under förhållandevis lång tid går det inte alls att jämföra Goa med andra semesterresmål, och hotellstandarden är lägre än vi är vana vid. Läs Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till södra Goa kan du resa med Vings reguljära paketresor året runt.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen Dabolim i södra Goa till hotellen i södra Goa är ca 30 minuter till 1 timme och 20 minuter (ca 15-35 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
32°20°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
32°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • april
33°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
33°27°
7
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
29°24°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
29°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • september
30°24°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
33°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • december
33°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar

Kajsas tips för resan till Indien

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Indien. Kultur, natur och historia - läs mer om höjdpunkterna du inte får missa.

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Indien. Kultur, natur och historia - läs mer om höjdpunkterna du inte får missa.
SÖK DIN RESA TILL Södra Goa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.