Hotell (15)

Resor till Indien

En resa till Indien kan sammanfattas i kryddstark mat, billig shopping, kulörta färger, folkvimmel, gyllengula stränder och en diffus doft av rökelse.
Det är inte svårt att fästa sig vid landet som är ett av världens största och mest folkrikaste länder. Med sina kontraster skiljer sig Indien från många andra länder, och fortsätter hela tiden att fascinera. I Indien finns allt, och lite till. Snöklädda Himalayaberg och den gyttriga huvudstaden New Delhi i norr, vetegula slätter och öken i mitten och djungler, fina stränder och kokospalmer i söder. Hos Ving kan du resa till två olika resmål i en av Indiens mest kontrastrika delstater: Goa.

Gyllengula sandstränder

Regionen Goa, där Vings hotell ligger, kantas egentligen av en enda lång sandstrand som byter namn beroende på vilken by som ligger intill. Här finns allt från populära stränder med mängder av solstolar, försäljare och vattensporter till lugnare och öde stränder, vissa helt utan faciliteter. Bli inte förvånad om du ser en och annan övervintrad hippe meditera eller jonglera på stranden. Tycker du om yoga är det nästan ett måste att yoga på stranden i soluppgången någon gång under din resa till Indien.

Indisk mat

Indierna äter generellt sin mat med händerna, och under din resa till Indien kan du bli serverad en vattenskål att tvätta dig i efter maten. I Goa är de dock vana vid västerlänningar och det brukar finnas bestick på restaurangerna. Det finns ett brett utbud av vegetarisk och vegansk mat i Indien, då en stor del av befolkningen är hinduer och vegetarianer. Det är annars också vanligt med kyckling, lamm, nöt, fläsk och getkött. Tack vare närheten till havet äter man också mycket fisk i Goa. Ris serveras till i stort sett alla måltider, som generellt är mer kryddstark än den vi är vana vid i Europa. Överraskas du av något alltför starkt kan du döva styrkan med bröd som ofta serveras till måltiderna.

Sevärdheter i Indien

Indien är stort och rymmer en stor mängd sevärda platser och upplevelser. Den mest berömda är förmodligen Taj Mahal, ett pampigt mausoleum som blivit en oändligt populär turistattraktion. I Goa är de härliga stränderna huvudattraktionen, men det finns också sevärda kyrkor och tempel att besöka. Taxi är ett billigt, enkelt och bekvämt sätt att resa runt för att besöka olika stränder, marknader, byar och städer.

Indien som brittisk koloni

Från mitten av 1800-talet var Indien en brittisk koloni och kolonialspråket engelska används fortfarande, främst som andraspråk. Det kommer du förmodligen att märka under din resa till Indien, eftersom det gör det förvånansvärt enkelt att göra sig förstådd. Under det brittiska styret fördes en självständighetskamp som representerades av Mahatma Gandhi. Han rörelse påverkade hela landet och han hyllas än idag i det moderna Indien. I samband med att Indien blev självständigt år 1947 blev det brittiska Indien uppdelat i två länder, Indien och Pakistan.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Indien

Resor till Indien

Under en resa till Goa kan du vältra dig i billig, spännande shopping och god mat. Här väntar dessutom gyllengula stränder och exotiska sevärdheter i massor.
Norra Goa
Ta med en stor väska om du ska resa till norra Goa, här finns spännande shopping och mycket att både se och göra.
Södra Goa
En resa till södra Goa lockar med kilometerlånga stränder, spännande restauranger, sevärdheter och en chans att få se det lantliga Indien.

Kajsas tips för resan till Indien

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Indien. Kultur, natur och historia - läs mer om höjdpunkterna du inte får missa.