Se hotell (7)

Resor till Norra Goa

En resa till norra Goa bjuder på härliga stränder, spännande shopping och mycket att både se och göra.
Norra Goa är känt för sina närmast legendariska stränder, med namn som Calangute och Candolim, och här kommer du tillbringa en stor del av din resa. Men missa inte en upptäcktsfärd eller två i omgivningarna, som till exempel en tur till staden Mapusa, gärna på fredagar då det är marknad. Det är också lätt att resa ner till Panaji för att njuta av den säregna blandningen av portugisiskt och indiskt. På vägen dit kan du stanna till vid Reis Magos för att beundra en av delstatens äldsta kyrkor. Och ta chansen att hyra en cykel och ge dig ut på måfå. Det är ofta de små upptäckterna som blir de bästa minnena från din resa till norra Goa. För denna före detta portugisiska koloni skiljer sig en del från andra delar av Indien. Dels är den mer välmående, dels är atmosfären annorlunda. Livsstilen är lättsam och överallt möter du blygt nyfikna människor och glada leenden. Du ser färgsprakande saris och gyttriga marknader, heliga män, heliga kor och ett myller av människor. Dessutom är Goa ett av de absolut billigaste resmålen i hela Vings värld. Här betalar du sällan mer än en femtiolapp för en bra tvårättersmiddag och tycker du om att shoppa är det här paradiset!

Spännande shopping

Om du vill ha med dig ett minne från din resa till norra Goa är det bara att hålla ögonen öppna. Överallt finns små stånd och butiker som säljer både hantverk och kläder, och en smula äventyrlighet brukar bli rikligt belönad. Dyrt är det aldrig, även om det förväntas att du prutar en smula.

Vings Goa

Bokar du en resa till norra Goa med Ving kan du välja bland flera hotell med bra läge, bara en kort promenad från stranden, och samtliga med pool. Eftersom du reser med reguljärflyg kan du själv välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta, och om du vill kan du kombinera med något av våra andra resmål.
Bra att veta
 • Kombinera resmål
 • valfri reslängd
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Norra Goa

Stränder
Goa är strandresenärens paradis! Kusten i Goa sträcker sig hela 120 km. Längs stränderna finns vajande palmer, mjuk, finkornig sand och i Arabiska havet tar man sig härliga, uppfriskande dopp! I Norra Goa finns de omtyckta stränderna Calangute, Baga och den lite lugnare Candolim. Vi vill också nämna Vagator och Anjuna, klassiska "hippiestränder", där livsnjutarna lever i sin speciella värld. På stranden i Anjuna hålls varje onsdag marknad, som man lämpligen tar sig till antingen med båt eller taxi. Längre norrut finner ni Arambol med sitt natursköna landskap. Det som är unikt för denna strand är att det i närheten finns en liten insjö. En bäck rinner ned från bergen och dess klara vatten mynnar ut i sjön. Det finns också möjlighet till gyttjebad här - det sägs göra en tio år yngre…

Sinquerim, Candolim, Calangute och Baga

På dessa stränder hittar man mest folk och det finns gott om strandbarer och sk shacks där du äter och dricker, och hyr dina solstolar och parasoll. Längs dessa finns olika vattensporter som t.ex. parasailing.

Anjuna

Norr om Baga finner du gamla hippietillhållet Anjuna, som fortfarande stoltserar med sin onsdagshippiemarknad precis vid sidan av den palmbeklädda stranden som också är full av klippor och stenblock.

Vagator

Nästa strand norrut är Vagator som också är en populär strandregion. Tre mindre vikar utgör Vagatorstranden. Här rullar ofta mindre vågor in, och vattnet är inte alltid klart. Vid Vagator finner du guden Shivas ansikte inhugget i sten vid Little Vagator, detta är något som ofta ses avbildat på vykort.

Morjim

På norra sidan av Chaporafloden breder Morjimstranden, som också kallas Turtle beach, ut sig. Här kryper strandsköldpaddorna upp för att lägga sina ägg i januari månad. Dessa djur är fredade så man bör hålla sig undan deras bon och ägg.

Mandrem/Aswem

Efter Morjim fortsätter stranden och övergår i Mandrem/Aswem som har strandbarer, små shacks att äta vid och solstolar och parasoll att hyra. Både Morjim och Mandrem/Aswem är långgrunda, speciellt vid lågvatten. Här är vågorna ibland höga på eftermiddagen men det är ofta lugnare på förmiddagen. Det finns en del hyddor för övernattning vid dessa stränder.

Arambol

Vid Arambolstranden, som har blivit nytt hippietillhåll, finner du också flera restauranger och strandbarer samt hyddor att hyra för övernattning. Arambol är en bohemisk, lång och klippig strand med en liten sötvattensjö där leran sägs vara hälsobringande. I närheten finns ett heligt banyanträd.

Querim

Querim är stranden längst norrut, och är p.g.a. sitt läge ofta rätt lugn. Här finns bara ett fåtal strandserveringar. Querim är belägen strax innan Tiracolfortet som ligger längst norrut i Goa, innan delstaten Maharashtra tar över.
Mat, dryck och nattliv
I norra Goa finner du små restauranger, barer och hak i var och vartannat hörn, runt om i byarna. I området kring Baga, Calangute och Candolim finns ett stort utbud av både mindre lokala matbarer samt restauranger med internationell meny, längs med huvudstråken. Dessutom hittar du enklare mat i strandbarerna som kallas för shacks. I området runt Anjuna koncentreras restaurangerna till huvudvägen samt stranden, likaså i Vagator. I Morjim har du ett begränsat antal restauranger som huvudsakligen koncentrerar sig till strandområdet. Restaurangerna har öppet från morgon till kväll såvida inte annat anges. Är du nöjd med maten och servicen på en restaurang är det brukligt att lämna ca 10 % av slutnotan i dricks.

Mat och dryck i Goa

Maten i Indien är billig och välsmakande. Och väl kryddad! De flesta indier ser mycket seriöst på maten, eftersom den anses vara en gåva från gudarna. Målet med maten är inte enbart att föda kroppen utan den skall också vara en fröjd för ögat och värma sinnet. Det finns en regel om de sex rasas eller smakerna, som alltid bör ingå i en måltid – sött, salt, syrligt, bittert, surt och stickande. Man kan äta både kinesiskt och europeiskt här, men att välja de indiska och goanesiska läckerheterna berikar i hög grad semesterupplevelsen.

Köttet är vanligtvis lamm, get eller kyckling. Bland de mest kända delikatesserna är tandoorirätterna, som tillreds i en speciell lerugn, sedan köttet först har örtmarinerats. Prova också det goanesiska vindaloo, vinägermarinerat kött, kyckling eller fisk. Indien är också berömt för sina curry- och masalakryddblandningar, som ofta är mycket starka. Ett absolut måste är att åtminstone smaka den goanesiska specialiteten fiskcurry.

I Sydindien är riset basfödan som serveras till alla maträtter. Likaså är olika typer av flatbröd som chapati och naan viktiga ingredienser i måltiden. Brödet ersätter då riset helt eller delvis. Speciellt i landets södra delar äter man mycket vegetarisk mat, som ofta är starkt kryddad. Grönsakscurry och alu gobi masala är utsökta risalternativ om man vill prova på kryddstarka grönsaksrätter.

Skulle man bli sugen på något sött, finns det många dessertalternativ att välja bland på restaurangerna. Många efterrätter är mjölkbaserade puddingar, pajer eller pannkakor och så finns det fruktsallad med eller utan glass.

Som måltidsdryck dricks ofta buteljerat mineralvatten men också läskedrycker, färskpressade fruktjuicer och lokalt öl serveras. Bland de lokala varianterna kan vi nämna lassi, yoghurt och vatten blandat med lite salt, och feni, brännvin gjort på cashew eller kokos.

I Indien äter man med fingrarna till och med på finare restauranger. Vill du prova detta måste du dock komma ihåg att vidröra maten endast med den högra handen.

Maträtter

Du kommer att få härliga smakupplevelser under vistelsen här, och vill du prova det lokala köket, kan du kanske med hjälp av denna lista hitta några favoriter i "djungeln" av alla spännande och exotiska indiska rätter.

Aloo Gobi - Potatis- och blomkålsrätt
Bibinca - Ägg och kokosmjölk i flera lager, specialitet från Goa
Bhartha - Grönsakspuré
Biryani - Kyckling, lamm eller grönsaker som ångkokas och serveras med apelsinris. "Kockens special".
Chai - Te
Chapati - Ojäst flatbröd
Curry - Denna kryddblandning finns i ett otal varianter och har fått sitt namn från det tamilska ordet för sås. Ofta är de betydligt starkare än den currykryddade mat vi äter hemma. En maträtt som tillagas med sås kallas också för curry och definieras med att du tillsätter kyckling, fisk eller vegetarisk innan ordet curry för att berätta vilken maträtt det handlar om.
Dal - Linser, ärtor eller bönor i soppa
Dhai - Yoghurt som oftast serveras med curry
Dosa - Ett slags fylld pannkaka
Gulab Jamun - Kaka gjord på mjöl, yoghurt och krossad mandel
Idli - Risbollar, ofta serverade med chutney och någon curry
Jalebi - Sirapsfylld pannkaka
Kulfi - Söt efterrätt som påminner om glass, ofta smaksatt med pistagenötter, mandel eller annat
Korma - Mild sås, ofta med nötter och yoghurt
Masala - Kryddmix. En del kryddor i blandningen har medicinska egenskaper. Masala smakar olika beroende på vem som har blandat dem och hur det är gjort
Naan - Ojäst bröd som serveras med vitlök, smör, ost eller "naturellt"
Pakoras - Friterade "degbollar". Är oftast fyllda.
Palak Paneer - Ost i spenat
Papadam - Tunt friterat bröd
Paratha - Bröd lagat i en gjutjärnspanna
Pilau - Namnet för ris, men det kan också serveras mixat med t.ex. grönsaker eller kyckling, påminner om risotto
Pomfret - En lokal fisk
Raita - Yoghurtmix, t.ex. med gurka, mint, tomat eller frukt
Samosa - Liten, currykryddad grönsakspirog
Sanna - Risbröd. En specialitet för Goa
Tandoori - Lerugn, vanlig vid tillagning av indisk mat
Thali - Den plåttallrik indelad i flera fack som efterträtt bananblad som tallrikar. Går man på en thalirestaurang fyller de oftast på tallriken till dess man säger stopp, eller viker ihop bananbladet.
Tikka - Benfri kyckling eller köttbitar som har marinerats i yoghurt och kryddor
Vindaloo - Ättiksmarinad som innehåller vitlök och chili. Ofta mycket starkt


Smaklig måltid!
I norra Goa finns flera barer och diskotek, med ett lite utspritt nattliv. Lokala shacks och barer finns också i hela strandbältet inklusive Anjuna, Morjim, Mandrem och Arambol.
Shopping
Gatustånden ligger på rad längs med de stora och små vägarna i norra Goa. Här prutar man lite trots att priset redan är lågt. Fynda bland träsniderier, fina halsdukar i kashmere, lampor, överkast och andra bomullsartiklar som t.ex. handdukar, dukar och kläder. Det finns även vanliga butiker som säljer fina inredningsdetaljer till riktigt bra priser, lite mer traditionell shopping alltså. Besök också nattmarknaderna i Baga, Arpora och Vagator. Hit kommer många av försäljarna som har stånd på Anjunas hippiemarknad på onsdagar. Vill du handla kläder av bra kvalitet i butiker kan det vara värt att ta en taxi till Panaji. Butikerna ligger på och runt MG Road samt 18th June Road. En del av butikerna hittar du också i Calanguteområdet.
Sport och Träning
Vill du träna hittar du några gym i Calanguteområdet. Vattensporter finns i såväl Candolim och Calangute som i Baga.

På många av stränderna stranden kan du kan ta yogalektioner.
Aktiviteter och sevärdheter
I norra Goa finns bra möjligheter till avslappning och rekreation. Här kan du få ayurvedisk massage eller andra spabehandlingar.

Tempel

Hindutempel finns överallt i Indien. I Goa har du särskilt många i området kring staden Ponda. Hit förflyttades många gamla tempel från strandbältet när det portugisiska herraväldet med kristendomen i spetsen på 1500-talet kom till makten i Goa. Lät du dig inte omvändas fick du flytta ur Old Goa med omnejd.

Old Goas kyrkor

Old Goa är en historisk och intressant plats med många kyrkor, ruiner och kloster att besöka. Här kan du också se kvarlämningarna av helgonet Fransiskus Xavier exponeras vart 10:e år och resterande tid ser du hans kista högt uppe på en piedestal i Bom Jesus basilikan.

Vattenfall

Dudhsagar vattenfall i östra Goa är vackra att beskåda. Du kan också ta dig ett uppfriskande dopp invid vattenfallen. Det är förbjudet att mata aporna som finns här. Se upp för dessa apor, ibland kan de vara aggressiva.

Upptäck nya stränder

Goas strandbälte har den ena stranden finare än den andra att erbjuda, så dessa kan du aldrig få nog av. Ge dig ut på upptäcktsfärd och hitta din favoritstrand.
Hur du tar dig runt
I Indien hyr du inte bil på sedvanligt sätt. Här hyr du bil med chaufför, dvs. taxi eller rickshaw.
I norra Goa tar man sig fram med taxi, rickshaws (tuk tuk) som i Indien oftast är en trehjulig mopedtaxi och lokalbussar. Be receptionen om de senaste busstiderna och priserna.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Indian rupier (INR). Utflykter betalas i dollar, euro eller med kort. Uttagsautomater finns i alla städer samt i de flesta större byar. Indiska sedlar med valörerna 500 och 1000 rupier är numera ogiltiga. Vid frågor, kontakta din bank eller växlingskontor.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +3,5 timme. Vintertid: svensk tid +4,5 timme.

El

220 V

Språk

Hindi, tamil, sanskrit samt 20 andra mindre språk.

Övrigt

Det finns ytterst få trottoarer och gatorna är gropiga. De heliga korna dyker upp överallt, även på starkt trafikerade gator. Kuperat mellan stränderna. Även om det varit turister i Goa under förhållandevis lång tid går det inte alls att jämföra Goa med andra semesterresmål, och hotellstandarden är lägre än vi är vana vid. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till norra Goa kan du resa med Vings reguljära paketresor året runt.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen Dabolim i södra Goa till hotellen i norra Goa är ca 1 timme-1 timme och 45 minuter (ca 35-50 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
32°20°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
32°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • april
33°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
33°27°
7
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
29°24°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
29°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • september
30°24°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
33°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • december
33°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar

Kajsas tips för resan till Indien

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Indien. Kultur, natur och historia - läs mer om höjdpunkterna du inte får missa.

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Indien. Kultur, natur och historia - läs mer om höjdpunkterna du inte får missa.
SÖK DIN RESA TILL Norra Goa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.