Se hotell (3)

Resor till Skala Rachoni

En resa till Skala Rachoni är en resa till det stora lugnet, där du bor på utmärkta hotell och njuter av sol och sköna bad.
Skala Rachoni är ett idylliskt hörn av en idyllisk ö. Trots att byn ligger bara någon halvmil från Thassos stad får man en tydlig känsla av att vara ute på landet när man vandrar genom olivlundarna ner till sin badvik eller sitter på någon taverna och njuter av solnedgången. Under din resa till Skala Rachoni får du uppleva ett Grekland för finsmakare, med utmärkta hotell, fantastiska stränder och ett brett och varierat urval av tavernor och barer med gott om lokala specialiteter både på menyerna och i flaskorna. Runt byn ligger olivodlingar, med spännande stigar och vägar som man kan följa lite på måfå. Inte sällan leder de fram till en liten strand eller en taverna där man kan koppla av och njuta av dagen. För här finns gott om mindre stränder och badvikar, ofta med en egen taverna, och nästan alltid med pinjer som erbjuder skugga om solen skulle bli för stark.

Bo bra i Skala Rachoni

Ving erbjuder två hotell i Skala Rachoni, med vuxen atmosfär och en fantastisk utsikt över havet och omgivningarna. Söker du ett hotell av det mindre slaget ska du välja Louloudis Fresh, som ligger lite inåt land med fin utsikt från frukostbordet och sköna vandringsturer rätt utanför dörren. Oavsett vilket hotell du väljer kan räkna med att det fått högt betyg av våra tidigare gäster.

Upptäck Thassos

Med buss eller hyrbil är det lätt att resa runt för att hitta sin egen favoritstrand eller ge sig ut på upptäcktsfärd i bergen på mitten av ön. Thassos invånare delar gärna med sig av den äkta grekiska gästfriheten och det är aldrig långt till ett leende eller en lite nyfiken fråga. Därför passar Thassos bäst för den som vill koppla av på semestern, det kan gärna ta en halvtimme att handla en burk av Thassos berömda honung eller en flaska av dess utsökta olivolja. Och det som skulle vara en snabb lunch på någon taverna i bergen kan ofta bli en lång, skön sittning; ett av många fina minnen av din resa till Thassos.
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Skala Rachoni

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Vings hotell ligger vid Pachis Beach ett litet stycke utanför Skala Rachoni. Detta är en sand- och grusstrand med stora, skuggande pinjer. Vid stranden inne i Skala Rachoni finns flera olika typer av vattensport, som vattenskidor och jet ski.
Mat, dryck och nattliv
I Skala Rachoni finns en handfull restauranger med traditionell grekisk mat. Flera restauranger ligger i anslutning till ett hotell.
Stillsamt nattliv i Skala Rachoni. Det finns en strandbar, i övrigt vad hotellen erbjuder.
Läs mer om nattliv på Thassos.
Shopping
I Skala Rachoni finns ett begränsat utbud av shopping. Mellan Skala Rachoni och Skala Prinos finns ett av öns största snabbköp. Ännu större utbud av shopping finns i Thassos stad, cirka 15 minuter från Skala Rachoni.
Sport och Träning
Om du vill prova på andra aktiviteter är sol och bad när du är på Thassos finns gott om möjligheter till det. Vattensporter finns på flera orter, som Makryammos, Pefkari, Golden Beach m.fl. Det finns också dykcenter i både Pefkari och Potos.

Vandring

Det finns fina vandringsleden runt hela ön. Njut av naturen samtidigt som du får träning.

Cykling och mountainbike

Vill du upptäcka ön på cykelsadeln kan du hyra cykel och mountainbike.
Aktiviteter och sevärdheter
Det är lätt att ta sig runt med bil från Skala Rachoni och hitta egna små stränder och slingrande vägar in mot bergen och de små byarna. Passa på att utforska Thassos under din semester.
Thassos är fyllt av historiska och charmiga byar. Passa på att utforska ön under din semester. Skala Rachoni ligger nära Thassos stad, där finner du flera historiska sevärdheter.
Utflykter
Beach Safari
Beach Safari
Är du badsugen? Följ då med på vår härliga heldagsutflykt med 4WD bilar till några av Thassos bästa och finaste stränder.
Läs mer om utflykten
Happy Cruising North
Happy Cruising North
Följ med på en härlig båttur längs Thassos kust, med bad och segling. En heldagsutflykt med vackra vyer, sol och bad där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Enastående Thassos
Enastående Thassos
Följ med på vår ötur, en heldagsutflykt som ger både nutida och dåtida aspekter av ön och inte minst vackra utsikter längs med vägen. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Följ med på en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar till klostret Panagouda och öns högsta berg, Ipsarion.
Läs mer om utflykten
Segling – norra Thassos
Segling – norra Thassos
Följ med på en fantastisk seglingstur, specialdesignat till små grupper som vill uppleva en segeltur på det Egeiska havet. Turen utförs på någon av de stora yachterna Atlantis eller Areti.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst. Observera att flera vägar på Thassos kräver en jeep för att nå till populära platser som Ipsarion, Giola, Paradise Beach och Marble Beach.
Skala Rachoni trafikeras av lokalbuss och du kan även åka taxi.

Taxi

Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang för att få en taxi. Du kan också ta en taxi på gatan. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt.

Buss

Vid huvudvägen ovanför Skala Rachoni finns en busshållplats. Du kan bland annat resa till Thassos stad där huvudbusstationen ligger vid hamnen.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Skala Rachoni under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Skala Rachoni. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Skala Rachoni tar ca 30-40 minuter (ca 11 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Thassos stad och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Skala Rachoni
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.