Se hotell (4)

Resor till Golden Beach

Välkommen på en resa till Golden Beach och en av Thassos bästa stränder, här finns hotell för både familjer och för de som ska resa utan barn.
I Golden Beach väntar ett bra urval av tavernor och barer, utvalda hotell och vacker natur med skogklädda berg och naturliga källor. Det är hit du ska resa om du vill bo bra, koppla av och bara njuta av Grekland. Golden Beach har en av de bästa och mest populära stränderna på hela Thassos, en tre kilometer lång och barnvänlig sandstrand. Ett litet stycke inåt land ligger byarna Panagia och Potamia med trevliga tavernor och caféer. För det är inte bara stranden som är en av de bästa på ön. Både längs stranden och i omgivningarna finns ett bra urval av just barer och restauranger, så det finns mycket att välja på, till mycket rimliga priser. Vill du utforska ön lite närmare är det bara att sätta på sig ett par bekväma skor och sätta igång, eftersom det finns fina vandringsleder i bergen ovanför byn.

Barnvänliga Golden Beach

Ving erbjuder flera bra hotell i Golden Beach. Om du ska resa med barn och vill bo nära en barnvänlig strand ska du ta en titt på Ntinas Filoxenia. Här kan du boka lägenhet för upp till fem personer och då bor också du nära hamnen i strandens södra ände, där det också finns en del tavernor och små butiker på bekvämt avstånd.

Upptäck Thassos

Ge dig ut på upptäcktsfärd – Thassos är verkligen värt en rundtur. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till på någon lokal taverna. Thassos är i jämförelse med många andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte resa långt för att lämna hotell och andra turister bakom dig. Bäst blir det om du hyr en bil av oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. Då är du garanterad ett bra och prisvärt fordon och behöver inte lägga någon semestertid på att hitta det på plats.
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Golden Beach

Stränder
Chrysi betyder guld. Det här är en av öns finaste stränder och en av den längsta (tre kilometer lång sandstrand). De vackra bergen utgör en vacker siluett i bakgrunden. Den långgrunda och barnvänliga stranden är drygt två kilometer lång och sträcker sig genom hela Golden Beach. Längs stranden finns några små trevliga tavernor där du kan njuta av en fantastisk utsikt ut över bukten. Här ligger också i stort sett alla hotell, butiker och restauranger.

Makryammos

Makryammos ligger några kilometer från Thassos stad. Detta är den finaste och bäst organiserade stranden i närheten. Här finns olika faciliteter samt en restaurang. Under högsäsong krävs ibland entréavgift för gäster som inte bor på det hotell som ligger intill stranden. Makryammos är mycket barnvänlig, och det går både båt och buss hit från Thassos stad.
Mat, dryck och nattliv
I Golden Beach finns många restauranger och barer längs stranden. De flesta serverar både grekisk och internationell mat.
I Golden Beach är nattlivet begränsat. Nere vid havet kan du slå dig ner på en en bar som ligger vid vattnet och höra vågorna som slår in mot stranden. Ta annars en tur upp till Skala Panagia och njut av utsikten över havet, 400 meter ovanför Golden Beach.
Läs mer om nattliv på Thassos.
Shopping
I Golden Beach hittar du ett bra utbud av lädervaror, guld- och silversmycken samt öns egen produktion av olivolja och honung, men vill du ha mer varierad shopping är det bättre att åka in till Thassos stad.
Sport och Träning
På Thassos finns gott om aktiviteter om du tycker om att röra på dig. Över hela ön hittar du fina vandringsleder och du kan även cykla mountainbike för att ta dig runt.

Vandring i Golden Beach

Från Golden Beach kan du göra en utflykt upp i bergen genom staden Panagia. Här finns en fin vandringsled som tar cirka tre timmar att gå.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du aktivera dig och utforska ön lite närmare är det bara att sätta på dig ett par bekväma skor och sätta igång, eftersom det finns fina vandringsleder i bergen ovanför byn.
Ett litet stycke inåt land ligger byarna Panagia och Potamia. Eftersom det är korta avstånd på Thassos kan du med fördel utforska ön under din semester.
Utflykter
Beach Safari
Beach Safari
Är du badsugen? Följ då med på vår härliga heldagsutflykt med jeep till några av Thassos bästa och finaste stränder.
Läs mer om utflykten
Happy Cruising North
Happy Cruising North
Följ med på en härlig båttur längs Thassos kust, med bad och segling. En heldagsutflykt med vackra vyer, sol och bad där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Enastående Thassos
Enastående Thassos
Följ med på vår ötur, en heldagsutflykt som ger både nutida och dåtida aspekter av ön och inte minst vackra utsikter längs med vägen. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Följ med på en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar till klostret Panagouda och öns högsta berg, Ipsarion.
Läs mer om utflykten
Segling – norra Thassos
Segling – norra Thassos
Följ med på en fantastisk seglingstur, specialdesignat till små grupper som vill uppleva en segeltur på det Egeiska havet. Turen utförs på någon av de stora yachterna Atlantis eller Areti.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst. Observera att flera vägar på Thassos kräver en jeep för att nå till populära platser som Ipsarion, Giola, Paradise Beach och Marble Beach.
Golden Beach trafikeras av lokalbuss och så kan du åka taxi till andra orter på ön.

Taxi

Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang för att få en taxi. Du kan också ta en taxi på gatan. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt.

Buss

Framför Ellinas Hotel vid huvudvägen finns en busshållplats. Lokalbussar går från Thassos stad till de flesta av öns byar.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns flera uttagsautomater i Golden Beach.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Golden Beach under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Golden Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Golden Beach tar ca 20 till 45 minuter (ca 10 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Thassos stad och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Byte till minibuss vid ankomsten till Thassos förekommer. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Golden Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.