Se hotell (4)

Resor till Golden Beach

Välkommen på en resa till Golden Beach och en av Thassos bästa stränder, här finns hotell för både familjer och för de som ska resa utan barn.

I Golden Beach väntar ett bra urval av tavernor och barer, utvalda hotell och vacker natur med skogklädda berg och naturliga källor. Det är hit du ska resa om du vill bo bra, koppla av och bara njuta av Grekland. Golden Beach har en av de bästa och mest populära stränderna på hela Thassos, en tre kilometer lång och barnvänlig sandstrand. Ett litet stycke inåt land ligger byarna Panagia och Potamia med trevliga tavernor och caféer. För det är inte bara stranden som är en av de bästa på ön. Både längs stranden och i omgivningarna finns ett bra urval av just barer och restauranger, så det finns mycket att välja på, till mycket rimliga priser. Vill du utforska ön lite närmare är det bara att sätta på sig ett par bekväma skor och sätta igång, eftersom det finns fina vandringsleder i bergen ovanför byn.

Barnvänliga Golden Beach

Ving erbjuder flera bra hotell i Golden Beach. Om du ska resa med barn och vill bo nära en barnvänlig strand ska du ta en titt på Ntinas Filoxenia. Här kan du boka lägenhet för upp till fem personer och då bor också du nära hamnen i strandens södra ände, där det också finns en del tavernor och små butiker på bekvämt avstånd.

Resa utan barn till Golden Beach

Om du ska resa utan barn och vill bo lyxigt rekommenderas Alexandra Golden Boutique. Det ligger precis vid stranden, lika nära ett uppfriskande morgondopp som en simtur i solnedgången. Vill du göra semestern både enkel och bekväm bokar du till en resa med All Inclusive, som förutom all mat och dryck även inkluderar lånecyklar så du kan upptäcka omgivningarna på egen hand.

Upptäck Thassos

Ge dig ut på upptäcktsfärd – Thassos är verkligen värt en rundtur. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till på någon lokal taverna. Thassos är i jämförelse med många andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte resa långt för att lämna hotell och andra turister bakom dig. Bäst blir det om du hyr en bil av oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. Då är du garanterad ett bra och prisvärt fordon och behöver inte lägga någon semestertid på att hitta det på plats.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Golden Beach

Stränder
4,1
Barnvänligt
4,0
Mat & Dryck
3,9
Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
Chrysi betyder guld. Det här är en av öns finaste stränder och en av den längsta (3 kilometer lång sandstrand). De vackra bergen utgör en vacker siluett i bakgrunden. Den långgrunda och barnvänliga stranden är drygt två kilometer lång och sträcker sig genom hela Golden Beach. Längs stranden finns några små trevliga tavernor där du kan njuta av en fantastisk utsikt ut över bukten. Här ligger också i stort sett alla hotell, butiker och restauranger.

Övriga stränder på ön

Det finns mängder av stränder på Thassos, från flera kilometer långa till små, mer "privata" stränder. Vissa stränder är utrustade med solstolar och parasoller, och erbjuder såväl vattensporter som serveringar. På andra stränder finns enbart någon liten bar med förfriskningar och något lätt att äta.

Makryammos

Makryammos ligger några kilometer från Thassos stad. Detta är den finaste och bäst organiserade stranden i närheten. Här finns olika faciliteter samt en restaurang. Under högsäsong krävs ibland entréavgift för gäster som inte bor på det hotell som ligger intill stranden. Makryammos är mycket barnvänlig, och det går både båt och buss hit från Thassos stad.

Paradise Beach

Denna underbara strand ligger på östkusten nära staden Kinyra. Paradise Beach är belägen nedanför bergsluttningen, men är dold för trafiken på huvudvägen. På stranden finns även en liten servering där man kan få något att äta eller dricka.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Till Thassos kan du resa med VingCharter från Köpenhamn under sommarsäsongen (maj-sept). Välj paketresa, köp enbart flygstol eller bara hotellrum.
Till Golden Beach kan du resa under sommarsäsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Kavala på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Golden Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Golden Beach tar ca 20 till 45 minuter (ca 10 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Thassos stad och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Byte till minibuss vid ankomsten till Thassos förekommer. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Golden Beach finns många restauranger och barer längs stranden. De flesta serverar både grekisk och internationell mat.
I Golden Beach är nattlivet begränsat. Nere vid havet kan du slå dig ner på en av de två barer som ligger vid vattnet och höra vågorna som slår in mot stranden. Ta annars en tur upp till Skala Panagia och njut av utsikten över havet, 400 meter ovanför Golden Beach.
Shopping
I Golden Beach hittar du bra utbud av lädervaror, guld- och silversmycken samt öns egen produktion av olivolja och honung, men vill du ha mer varierad shopping är det bättre att åka in till Thassos stad.

Marknad i Xanti

Thassos är inte något direkt shoppingparadis, men vill du uppleva en bra shoppingtur ska du åka till lördagsmarknaden i staden Xanti, med allt från antikviteter och kläder, till fisk, oliver och mycket mer.
Aktiviteter och sevärdheter
På Thassos finns gott om aktiviteter om du tycker om att röra på dig. Över hela ön hittar du lätt fina vandringsleder. Hyr gärna cykel eller mountainbike för att ta dig runt. Prova gärna på vattensporter som vindsurfing och vattenskidor i Makryammos, Pefkari, mellan Limenaria och Potos. Där finns även ett populärt dykcenter.

Vandring i Golden Beach

Från Golden Beach kan du göra en utflykt upp i bergen genom staden Panagia. Här finns en fin vandringsled som tar cirka tre timmar att gå.
Hur du tar dig runt
Thassos är en ö som är som gjord för egna upptäcktsfärder. Från huvudvägen, som går runt hela ön (100 km), leder små vägar upp i bergen till småstäder och byar som är idylliskt belägna bland olivlundar och bergstoppar. Det bästa sättet att se och uppleva Thassos på är att hyra en bil. På ön finns alla de större arrangörerna: Avis, Budget, Hertz etc. Kontrollera noga vad som ingår i försäkringen om du hyr bil på plats. Se upp med små okända biluthyrare, även om de lockar med låga priser.

Buss

Lokalbussar går från Thassos stad till de flesta av öns byar. Busshållplatser är markerade med turkosa skyltar där det står 'Bus stop'. Huvudbusstationen i Thassos stad ligger vid hamnen.

Taxi

Det finns taxibilar på alla resmål. Det finns taxistationer, i Thassos stad och Limenaria. Om du behöver hjälp med att boka en taxi kan du alltid fråga personalen på hotellet eller restaurangen. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt. Om du behöver taxi sent på kvällen eller under natten är det bättre att avtala tid eller boka taxi innan.

Båt

Färja går från hamnen i Thassos stad till Keramoti. Under sommaren går färjor från Keramoti från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Färja från Prinos till Kavala tar ca 1 1/2 timme. Från Kavala går det färjor till Limnos, Mytilini och Chios. Båttider och priser kan variera under säsongen, vi förbehåller oss rätten att ändra våra uppgifter i enlighet med detta.

Moped

När det gäller hyra moped vill vi understryka att detta helt sker på eget bevåg. Det är viktigt att man tecknar de försäkringar som krävs. Enligt grekisk lag ska man ha körkort för motorcykel och för att hyra moped över 50 kubik. Du blir inte nekad att hyra om du bara har bilkörkort, men det är viktigt att veta att försäkringen inte gäller om något skulle hända.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns flera uttagsautomater i Golden Beach.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Resa med barn
Det är enkelt och behagligt att resa med barn till Thassos . De kan i regel följa med överallt och grekerna tycker i allmänhet mycket om barn. Tänk på att solen är stark, använd mycket solkräm och komplettera gärna med t-shirt och solhatt, även när de badar. Det kan finnas sjöborrar där botten är stenig.

Mer om Thassos

Sök din resa till Golden Beach