Se hotell (3)

Resor till Golden Beach

Välkommen på en resa till Golden Beach och en av Thassos bästa stränder, här finns hotell för både familjer och för de som ska resa utan barn.

Till Golden Beach kan du resa med Ving sommaren 2022.

I Golden Beach väntar ett bra urval av tavernor och barer, utvalda hotell och vacker natur med skogklädda berg och naturliga källor. Det är hit du ska resa om du vill bo bra, koppla av och bara njuta av Grekland. Golden Beach har en av de bästa och mest populära stränderna på hela Thassos, en tre kilometer lång och barnvänlig sandstrand. Ett litet stycke inåt land ligger byarna Panagia och Potamia med trevliga tavernor och caféer. För det är inte bara stranden som är en av de bästa på ön. Både längs stranden och i omgivningarna finns ett bra urval av just barer och restauranger, så det finns mycket att välja på, till mycket rimliga priser. Vill du utforska ön lite närmare är det bara att sätta på sig ett par bekväma skor och sätta igång, eftersom det finns fina vandringsleder i bergen ovanför byn.

Barnvänliga Golden Beach

Ving erbjuder flera bra hotell i Golden Beach. Om du ska resa med barn och vill bo nära en barnvänlig strand ska du ta en titt på Ntinas Filoxenia. Här kan du boka lägenhet för upp till fem personer och då bor också du nära hamnen i strandens södra ände, där det också finns en del tavernor och små butiker på bekvämt avstånd.

Upptäck Thassos

Ge dig ut på upptäcktsfärd – Thassos är verkligen värt en rundtur. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till på någon lokal taverna. Thassos är i jämförelse med många andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte resa långt för att lämna hotell och andra turister bakom dig. Bäst blir det om du hyr en bil av oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. Då är du garanterad ett bra och prisvärt fordon och behöver inte lägga någon semestertid på att hitta det på plats.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Golden Beach

Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
Chrysi betyder guld. Det här är en av öns finaste stränder och en av den längsta (3 kilometer lång sandstrand). De vackra bergen utgör en vacker siluett i bakgrunden. Den långgrunda och barnvänliga stranden är drygt två kilometer lång och sträcker sig genom hela Golden Beach. Längs stranden finns några små trevliga tavernor där du kan njuta av en fantastisk utsikt ut över bukten. Här ligger också i stort sett alla hotell, butiker och restauranger.

Övriga stränder på ön

Det finns mängder av stränder på Thassos, från flera kilometer långa till små, mer "privata" stränder. Vissa stränder är utrustade med solstolar och parasoller, och erbjuder såväl vattensporter som serveringar. På andra stränder finns enbart någon liten bar med förfriskningar och något lätt att äta.

Makryammos

Makryammos ligger några kilometer från Thassos stad. Detta är den finaste och bäst organiserade stranden i närheten. Här finns olika faciliteter samt en restaurang. Under högsäsong krävs ibland entréavgift för gäster som inte bor på det hotell som ligger intill stranden. Makryammos är mycket barnvänlig, och det går både båt och buss hit från Thassos stad.

Paradise Beach

Denna underbara strand ligger på östkusten nära staden Kinyra. Paradise Beach är belägen nedanför bergsluttningen, men är dold för trafiken på huvudvägen. På stranden finns även en liten servering där man kan få något att äta eller dricka.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Golden Beach under sommarhalvåret 2022.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Golden Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Golden Beach tar ca 20 till 45 minuter (ca 10 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Thassos stad och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Byte till minibuss vid ankomsten till Thassos förekommer. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Golden Beach finns många restauranger och barer längs stranden. De flesta serverar både grekisk och internationell mat.
I Golden Beach är nattlivet begränsat. Nere vid havet kan du slå dig ner på en av de två barer som ligger vid vattnet och höra vågorna som slår in mot stranden. Ta annars en tur upp till Skala Panagia och njut av utsikten över havet, 400 meter ovanför Golden Beach.
Shopping
I Golden Beach hittar du bra utbud av lädervaror, guld- och silversmycken samt öns egen produktion av olivolja och honung, men vill du ha mer varierad shopping är det bättre att åka in till Thassos stad.

Marknad i Xanti

Thassos är inte något direkt shoppingparadis, men vill du uppleva en bra shoppingtur ska du åka till lördagsmarknaden i staden Xanti, med allt från antikviteter och kläder, till fisk, oliver och mycket mer.
Aktiviteter och sevärdheter
På Thassos finns gott om aktiviteter om du tycker om att röra på dig. Över hela ön hittar du lätt fina vandringsleder. Hyr gärna cykel eller mountainbike för att ta dig runt. Prova gärna på vattensporter som vindsurfing och vattenskidor i Makryammos, Pefkari, mellan Limenaria och Potos. Där finns även ett populärt dykcenter.

Vandring i Golden Beach

Från Golden Beach kan du göra en utflykt upp i bergen genom staden Panagia. Här finns en fin vandringsled som tar cirka tre timmar att gå.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Buss

Lokalbussar går från Thassos stad till de flesta av öns byar. Busshållplatser är markerade med turkosa skyltar där det står 'Bus stop'. Huvudbusstationen i Thassos stad ligger vid hamnen.

Taxi

Det finns taxibilar på alla resmål. Det finns taxistationer, i Thassos stad och Limenaria. Om du behöver hjälp med att boka en taxi kan du alltid fråga personalen på hotellet eller restaurangen. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt. Om du behöver taxi sent på kvällen eller under natten är det bättre att avtala tid eller boka taxi innan.

Båt

Färja går från hamnen i Thassos stad till Keramoti. Under sommaren går färjor från Keramoti från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Färja från Prinos till Kavala tar ca 1 1/2 timme. Från Kavala går det färjor till Limnos, Mytilini och Chios. Båttider och priser kan variera under säsongen, vi förbehåller oss rätten att ändra våra uppgifter i enlighet med detta.

Moped

När det gäller hyra moped vill vi understryka att detta helt sker på eget bevåg. Det är viktigt att man tecknar de försäkringar som krävs. Enligt grekisk lag ska man ha körkort för motorcykel och för att hyra moped över 50 kubik. Du blir inte nekad att hyra om du bara har bilkörkort, men det är viktigt att veta att försäkringen inte gäller om något skulle hända.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns flera uttagsautomater i Golden Beach.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Resa med barn
Det är enkelt och behagligt att resa med barn till Thassos . De kan i regel följa med överallt och grekerna tycker i allmänhet mycket om barn. Tänk på att solen är stark, använd mycket solkräm och komplettera gärna med t-shirt och solhatt, även när de badar. Det kan finnas sjöborrar där botten är stenig.

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Golden Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.