Se hotell (8)

Resor till Limenaria

En resa till Limenaria är en skön blandning av stad och strand, med mysiga restauranger och fin natur på nära håll.
Limenaria är faktiskt Thassos näst största stad, även om det inte märks så mycket när man är här. Ändå törs vi lova en skön resa med en spännande blandning av stadkänsla och strandliv. Kvällslivet är lugnt och familjärt. Det består mest av ett trevligt folkliv på restauranger och barer, kanske varvat med en tur på strandpromenaden och naturligtvis en god middag.

Limenarias stränder

Stranden ligger mitt i staden vilket ger den mer badortskaraktär än Thassos stad. Åtminstone i kvarteren närmast stranden. Till de riktigt storslagna sandstränderna utanför Limenaria kan du lätt resa med lokalbuss, bil eller moped. Om du inte hellre går, förstås. Stranden är flera kilometer lång från Metalia Beach alldeles öster om centrum, till Trypiti i väster, och bara här och där avbruten av små klippiga uddar som är perfekta för snorklare.

Bo bra i Limenaria

Med Ving kan du välja mellan både rum och lägenheter på mindre familjeägda hotell som oftast inte har mer än tjugo rum. Du bor nära både stranden och grekiska vardagslivet och eftersom Limenaria är ett mellanting mellan stad och by har du aldrig långt till någonting, något som givit våra hotell mycket höga betyg av våra gäster.

Utforska Thassos

Huvudvägen runt ön passerar även Limenaria, och med hyrbil eller moped är det lätt att resa runt för att hitta sin egen favoritstrand eller ge sig ut på upptäcktsfärd i bergen på mitten av ön. Thassos invånare delar gärna med sig av den äkta grekiska gästfriheten och det är aldrig långt till ett leende eller en lite nyfiken fråga. Därför passar Thassos bäst för den som vill koppla av på semestern, det kan gärna ta en halvtimme att handla en burk av Thassos berömda honung eller en flaska av dess utsökta olivolja. Och det som skulle vara en snabb lunch på någon taverna i bergen kan ofta bli en lång, skön sittning; ett av många fina semesterminnen från dn resa till Thassos.

Våra kunder om Limenaria

SÖK DIN RESA TILL Limenaria

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egen semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och följ med på en resa till det äkta genuina Grekland.