Se hotell (9)

Resor till Limenaria

En resa till Limenaria är en skön blandning av stad och strand, med mysiga restauranger och fin natur på nära håll.
Limenaria är faktiskt Thassos näst största stad, även om det inte märks så mycket när man är här. Ändå törs vi lova en skön resa med en spännande blandning av stadkänsla och strandliv. Kvällslivet är lugnt och familjärt. Det består mest av ett trevligt folkliv på restauranger och barer, kanske varvat med en tur på strandpromenaden och naturligtvis en god middag.

Limenarias stränder

Stranden ligger mitt i staden vilket ger den mer badortskaraktär än Thassos stad. Åtminstone i kvarteren närmast stranden. Till de riktigt storslagna sandstränderna utanför Limenaria kan du lätt resa med lokalbuss, bil eller moped. Om du inte hellre går, förstås. Stranden är flera kilometer lång från Metalia Beach alldeles öster om centrum, till Trypiti i väster, och bara här och där avbruten av små klippiga uddar som är perfekta för snorklare.

Bo bra i Limenaria

Med Ving kan du välja mellan både rum och lägenheter på mindre familjeägda hotell som oftast inte har mer än tjugo rum. Du bor nära både stranden och grekiska vardagslivet och eftersom Limenaria är ett mellanting mellan stad och by har du aldrig långt till någonting, något som givit våra hotell mycket höga betyg av våra gäster.

Utforska Thassos

Huvudvägen runt ön passerar även Limenaria, och med hyrbil eller moped är det lätt att resa runt för att hitta sin egen favoritstrand eller ge sig ut på upptäcktsfärd i bergen på mitten av ön. Thassos invånare delar gärna med sig av den äkta grekiska gästfriheten och det är aldrig långt till ett leende eller en lite nyfiken fråga. Därför passar Thassos bäst för den som vill koppla av på semestern, det kan gärna ta en halvtimme att handla en burk av Thassos berömda honung eller en flaska av dess utsökta olivolja. Och det som skulle vara en snabb lunch på någon taverna i bergen kan ofta bli en lång, skön sittning; ett av många fina semesterminnen från dn resa till Thassos.
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Limenaria

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Limenaria ligger stranden mitt i staden. Här är stränderna barnvänliga och består av både sand och sten/grus. För att ta sig runt till de olika stränderna rekommenderar vi hyrbil eller lokalbuss. Utanför Limenaria finns flera fina sandstränder.

Metalia

Detta är en strand med stenar, och relikter från den järnbrytning som pågick här. Både taverna, solstolar och parasoller finns på denna strand.

Tripiti

Tripiti är en vacker, lång strand med en del småsten. Här finns också klippor och en liten naturlig grotta. På stranden finns det möjlighet att hyra både solstolar och parasoll.

Psili Ammos

Denna strand ligger på sydkusten, inte långt från Potos. Här väntar gyllengul sand och klart och fint vatten, vilket gjort den mycket populär bland barnfamiljer. Det finns några serveringar och ett begränsat utbud av olika vattensporter.

Pefkari

Pefkari ligger öns södra sida, mellan Limenaria och Potos. Här finns flera barer och restauranger. Strandens nedre del består av sand, medan den övre är mer stenig. Har du med dig picknick finns ett litet område med pinjeträd i närheten där du kan äta i skuggan.
Mat, dryck och nattliv
Längs stranden i Limenaria hittar du många trevliga restauranger och barer, där du kan få en bit mat eller något att dricka när hungern eller törsten slår till.
Nattlivet i Limenaria är lugnt. Under högsäsong finns några barer med musik och aktiviteter.
Läs mer om nattliv på Thassos.
Shopping
I Limenaria finns ett bra utbud av lokal shopping och flera butiker. Önskar du ett större utbud kan du besöka Thassos stad eller någon av öns marknader.
Sport och Träning
I omgivningarna runt Limenaria finns gott om aktiviteter om du vill ha en semester med lika delar avkoppling och motion. Här på södra sidan av ön finner du också en hel del vattensporter som vindsurfing och vattenskidor. Det finns också dykcenter i både Pefkari och Potos.

Vandring

Det finns många fina vandringsleder på Thassos som leder upp i bergen. Du kan till exempel vandra från Limenaria till Potos.

Cykling och mountainbike

Föredrar du att utforska ön och bergen på två hjul kan du ta dig runt på cykel eller mountainbike.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du aktivera dig kan du utforska omgivningarna runt Limenaria. Njut av det vackra landskapet, se fantastiska vattenfall och vandra på fina vandringsleder längs vattnet till Potos.
Limenaria är en sevärdhet i sig. Limenaria upplevde en stark utveckling i början av 1900-talet, då ett tyskt företag startade utvinning av järn och guld här. På en höjd bakom staden ligger Palataki (det lilla palatset), som var företagets huvudkontor. Härifrån är utsikten betagande mot småstäderna på andra sidan. Du kan även gå mellan träden ner till fabriksområdet.
Utflykter
Beach Safari
Beach Safari
Är du badsugen? Följ då med på vår härliga heldagsutflykt med 4WD bilar till några av Thassos bästa och finaste stränder.
Läs mer om utflykten
Happy Cruising South
Happy Cruising South
Se Thassos från havet! Följ med på en härlig båttur längs Thassos kust, med bad och segling. Heldagsutflykt där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Enastående Thassos
Enastående Thassos
Följ med på vår ötur, en heldagsutflykt som ger både nutida och dåtida aspekter av ön och inte minst vackra utsikter längs med vägen. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Följ med på en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar till klostret Panagouda och öns högsta berg, Ipsarion.
Läs mer om utflykten
Segling – södra Thassos
Segling – södra Thassos
Följ med på en fantastisk heldagsutflykt på en segelbåt, specialdesignat till små grupper som vill uppleva en tur på det Egeiska havet. Dagen spenderas ombord på den stora yachten Nikoletta.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst. Observera att flera vägar på Thassos kräver en jeep för att nå till populära platser som Ipsarion, Giola, Paradise Beach och Marble Beach.
I Limenaria finns lokalbuss, taxibilar och cykeluthyrning.

Taxi

Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang för att få en taxi. Du kan också ta en taxi på gatan. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt.

Buss

I Limenaria finns en busshållplats längs huvudvägen. Du kan bland annat resa till Thassos stad där huvudbusstationen ligger vid hamnen.

Cykel

I Limenaria finns flera större och mindre företag som hyr ut cyklar.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Limenaria under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Limenaria. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Limenaria tar ca 45 minuter till 2 timmar och 30 minuter (ca 45 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Oftast gör bussen stopp vid andra resmål på vägen. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Limenaria
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.