Se hotell (6)

Resor till Potos

I trivsamma Potos bor du nära stranden, här kan vi erbjuda ett barnvänligt hotell med strandläge: Alexandra Beach.

Potos är en grekisk by som vuxit till en alltmer populär semesterort, med en skön blandning av lounge och traditionella tavernor, mot en bakgrund av de grönskande berg som reser sig bakom byn. Potos ligger längs med stranden så du behöver aldrig gå särskilt långt för att komma från hotellet till stranden, eller från stranden till lunchen. Till Potos ska du resa om du längtar efter sol, bad och lata dagar på stranden, gärna kryddat med smakprov av sydkustens bästa nattliv. Och för att göra det ännu bättre: eftersom Thassos också är en omtyckt semesterort bland grekerna själva är det både billigare och mer genuint än på många andra turistorter i Grekland.

Barnvänligt hotell i Potos

För alla familjer erbjuder vi ett Family Garden-hotell i Potos; Alexandra Beach, som ligger på stranden en kvarts promenad från Potos. Här är det gott om plats för både barn och vuxna, och givetvis finns också fri WiFi, barnpool och rymliga rum omgivna av en stor trädgård. Vill du träna eller koppla av under din resa finns både gym och spa på hotellet.

Bo på stranden

Om du vill ha en både lugn och lyxig semester kan vi rekommendera ett av Thassos absolut bästa hotell; Royal Paradise. Här bor du på ett hotell som en egen strand strax utanför Potos, och som fått mycket högt betyg av våra gäster. Naturligtvis finns både gym och ett välutrustat spa, och skulle du vilja ta dig in till Potos är det bara några minuters resa med taxi eller hyrbil.

Bästa stränderna

Det är här på öns sydkust man finner några av Thassos bästa stränder. I Potos ligger den kilometerlånga stranden utmed staden vilket ger byn lite badortskaraktär, åtminstone i kvarteren närmast stranden. Och om du inte nöjer dig med det finns mycket att välja bland bara ett kort stycke från Potos, som till exempel Pefkari och San Antonio.

Hyr bil i Potos med Ving!

Du vet väl att du kan boka en hyrbil i Potos samtidigt som du bokar din resa hos Ving? Det är lätt att ta sig runt med bil och hitta egna små stränder och slingrande vägar in mot bergen och de små byarna. Avstånden är korta och eftersom kustvägen runt ön bara är tio mil är det som gjort för egna utflykter.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Potos

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
I Potos ligger stranden mitt i staden vilket ger byn lite badortskaraktär, åtminstone i kvarteren närmast stranden. Stränderna är i regel barnvänliga och förhållandevis långgrunda med både sand och sten/grus. Stranden Alexandra Beach ligger norr om Potos och den norra delen av stranden är bredast. Potos-stranden sträcker sig söderut från Potos. Den sydligaste delen kallas ibland för San Antonio Beach, efter den Beach Club som ligger här. Den norra delen av Potos Beach ligger vid Potos och här är det tätt mellan solstolar, barer och caféer.

Metalia

Metalia är en stenig strand med minnen från den forntida järnutvinningen. Solstolar, parasoller och taverna finns att hyra.

Pefkari

På sydsidan, mellan Limenaria och Potos, ligger Pefkari. Längs hela stranden ligger restauranger, barer och serveringar. Den nedre delen av stranden består av sand och den övre av småsten. Olika vattensporter erbjuds. Ett litet område med pinjeträd i närheten av stranden lämpar sig ypperligt om man vill inta en picknick i solnedgången.

Psili Ammos

Strax utanför Potos på sydkusten ligger denna strand med gyllengul sand och kristallklart vatten, vilket gör den till ett perfekt val för barnfamiljer. Solstolar, parasoller och vattensporter finns att tillgå samt några serveringar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Potos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Potos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Potos tar ca 45 minuter till 2 timmar och 30 minuter (ca 45 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Oftast gör bussen stopp vid andra resmål på vägen. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Potos finner du många restauranger och barer längs stranden, så du har aldrig långt att gå om du blir sugen på en bit mat.
Nattlivet i Potos finns i huvudsak längs strandpromenaden. Här ligger flera barer och en nattklubb. Här kan du njuta av goda cocktails till ljudet av vågorna som slår in mot strandkanten.
Shopping
I Potos känns utbudet av shopping ganska lokalt; lädervaror, guld- och silversmycken och öns egen produktion av olivolja och honung. Varje måndag förmiddag är det också en stor marknad i byn Prinos på västkusten, där man kan köpa frukt och grönt, väskor, skor, och mycket mer.

Marknad i Xanti

Thassos är inte direkt något shoppingparadis, men vill du uppleva en bra shoppingtur kan du åka till Xanti på lördagar. Då är det nämligen marknad där du kan köpa allt från antikviteter till kläder och fisk. Thassos som ö är mest känd för sin honung, olivolja och oliver.
Aktiviteter och sevärdheter
På Thassos finns gott om aktiviteter du kan ägna dig åt som omväxling till havet och stranden, i synnerhet om du tycker om att röra på dig. Det finns fina vandringsleder över hela ön, och vill du inte gå kan du hyra en cykel eller mountainbike för att ta dig runt. Vattensporter finns på flera orter, som Makryammos, Pefkari, Golden Beach m.fl. I Potos och Pefkari finns också dykcenter.

Limenas

Limenas, eller Thassos stad som den också kallas, är öns huvudstad. Detta är en trivsam stad sbehåller sin fridfulla stämning, även under högsäsong. Här finns ett bra nattliv med caféer, barer, klubbar och restauranger. Snabbköp finns också, och bagerier, tillsammans med butiker som säljer allt från kläder till souvenirer. Den stora stranden ligger intill hamnen,, och på andra sidan finns en mindre och lugnare strand.

Limenaria

Limenaria är den näst största staden med härligt läge nere vid havet. Här finner du flertalet butiker, restauranger, barer och nattklubbar. Limenaria upplevde en stark utveckling i början av 1900-talet, då ett tyskt företag startade utvinning av järn och guld här. På en höjd bakom staden ligger det stora huset Palataki (det lilla palatset), som var företagets huvudkontor. Härifrån är utsikten betagande mot småstäderna på andra sidan. Man kan gå mellan träden ner till fabriksområdet. Här finns också en lugn strand där det är långt mellan badlakanen. Utforska även omgivningarna runt Limenaria. I bergen ovanför staden kan du både vandra och cykla. Njut av det vackra landskapet, se fantastiska vattenfall och vandra på fina vandringsleder längs vattnet till Potos.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Taxi

Det finns taxibilar på alla resmål. Det finns taxistationer, i Thassos stad och Limenaria. Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang för att få en taxi. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt. Om du behöver en taxi sent på kvällen eller under natten är det bättre att avtala tid eller boka taxi innan.

Båt

Färja går från hamnen i Thassos stad till Keramoti. Under sommaren går färjor från Keramoti från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Färja från Prinos till Kavala tar ca 1 1/2 timme. Från Kavala går det färjor till Limnos, Mytilini och Chios. Båttider och priser kan variera under säsongen. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra uppgifter i enlighet med detta.

Cykel

I Potos finns ett par större och mindre företag som hyr ut cyklar.

Moped och motorcykel

För att få hyra moped krävs att man har körkort för bil eller motorcykel samt att man har fyllt 21 år. Det är lag på att bära hjälm i Grekland. Försäkring tillkommer. Kolla att din reseförsäkring inkluderar framförande av fordon. Om den inte gör det bör du teckna en tilläggsförsäkring innan du reser.

Buss

Lokalbussar går från Thassos stad till de flesta av öns byar. Det finns även bussar som går runt ön några gånger under dagen. Busshållplatser är markerade med turkosa skyltar där det står 'Bus stop'. Huvudbusstationen i Thassos stad ligger vid hamnen. Lokalbussarna på ön har begränsad trafik beroende på säsong. Tidtabellen är också anpassad efter när färjor kommer in till Thassos stad. Frekventa färjeförbindelser Thassos-Keramoti, Thassos-Kavala och på östkusten från Skala Prinos-Kavala.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns i Potos.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Resa med barn
Att resa med barn på Thassos är inga problem. Barnen kan följa med överallt och grekerna är både gästfria och barnkära. Tänk på att solen är stark, smörj därför in barnen med hög solskyddsfaktor och skydda dem med en t-shirt och solhatt/keps. Undvik att bada från klipporna med barnen då det kan finnas sjöborrar.

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Potos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.