Se hotell (12)

Resor till Thassos stad

En resa till Thassos stad är en perfekt utgångspunkt för en semester på ön Thassos - här kan du bo bra, äta gott och upptäcka naturen och stränderna.
I Thassos stad finns en trevlig hamn, och du kan själv resa över med färjan över till fastlandet när du blir shoppingsugen eller bara vill se något annat. Thassos stad, eller Limenas som den också kallas, är en trevlig och ganska lugn stad, med avspänd och folklig stämning. Staden smyckas av en amfiteater som blickar ut mot havet och Ancient Agora som är en av de viktigaste arkeologiska och historiska platserna på ön. Staden har länge varit en favorit bland grekerna själva, vilket både hållit nere priserna och bevarat känslan av det äkta Grekland. Längs den vackra lilla hamnen och hamnpromenaden i Thassos stad finns därför ett bra utbud av restauranger där du äter jättegott – fisk, skaldjur och andra grekiska specialiteter till rimliga priser. Under din resa till Thassos stad bor du verkligen mitt i det grekiska vardagslivet. På promenadavstånd ligger två bra stränder. Med cykel är du där på några minuter. Även inne i staden finns en strand för eftermiddagsdoppet, med flera mysiga strandbarer längs stranden.

Bo nära stranden och staden

Väljer du att resa till Thassos stad kan du också välja att bo i rum eller lägenhet, med eller utan pool, centralt eller i utkanten av staden. Var du än väljer att bo kommer du aldrig vara långt från vare sig en strand eller shopping och nöjen inne i centrum, något som gjort att våra kunder givit våra hotell mycket höga betyg.

Hyr bil med Ving

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa hos Ving? Det är lätt att ta sig runt med bil och hitta egna små stränder och slingrande vägar in mot bergen och de små byarna. Avstånden är korta, kustvägen runt ön bara tio mil. Det är som gjort för egna utflykter. De turister som kommer hit är mestadels greker från Thessaloniki och Kavala. Därför känns Thassos betydligt mer genuint än många andra öar.

Våra kunder om Thassos stad

SÖK DIN RESA TILL Thassos stad

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egen semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och följ med på en resa till det äkta genuina Grekland.