Se hotell (5)

Resor till Thassos stad

En resa till Thassos stad är en perfekt utgångspunkt för din semester på ön Thassos, här kan du bo bra, äta gott och upptäcka naturen och stränderna på ön.

I Thassos stad finns en livlig hamn, och du kan själv resa över med färjan över till fastlandet när du blir shoppingsugen eller bara vill se något annat. Thassos stad, eller Limenas som den också kallas, är en trevlig och ganska lugn stad, med avspänd och folklig stämning. Staden smyckas av en amfiteater som blickar ut mot havet och Ancient Agora som är en av de viktigaste arkeologiska och historiska platserna på ön. Staden har länge varit en favorit bland grekerna själva, vilket både hållit nere priserna och bevarat känslan av det äkta Grekland. Längs den vackra lilla hamnen och hamnpromenaden i Thassos stad finns därför ett bra utbud av restauranger där du äter jättegott – fisk, skaldjur och andra grekiska specialiteter till rimliga priser. Under din resa till Thassos stad bor du verkligen mitt i det grekiska vardagslivet. På promenadavstånd ligger två bra stränder. Med cykel är du där på några minuter. Även inne i staden finns en strand för eftermiddagsdoppet, med flera mysiga strandbarer längs stranden.

Bo nära stranden och staden

Väljer du att resa till Thassos stad kan du också välja att bo i rum eller lägenhet, med eller utan pool, centralt eller i utkanten av staden. Var du än väljer att bo kommer du aldrig vara långt från vare sig en strand eller shopping och nöjen inne i centrum, något som gjort att våra kunder givit våra hotell mycket höga betyg.

Hyr bil med Ving

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa hos Ving? Det är lätt att ta sig runt med bil och hitta egna små stränder och slingrande vägar in mot bergen och de små byarna. Avstånden är korta, kustvägen runt ön bara tio mil. Det är som gjort för egna utflykter. De turister som kommer hit är mestadels greker från Thessaloniki och Kavala. Därför känns Thassos betydligt mer genuint än många andra öar.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Thassos stad

Väder
 • januari
7°1°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
9°2°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
16°7°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
24°13°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
9°2°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
I Thassos stad består stränderna av grov sand och grus. På östkusten finns stränderna Makriammos och Golden Beach, som är fina, barnvänliga sandstränder, dit du enklet kan resa med taxibåt eller buss från Thassos hamn. På resmålen Potos och Limenaria på den södra delen av Thassos finns de bästa och populäraste stränderna på ön. Här är stränderna barnvänliga och består av både sand och sten/grus. För att ta sig runt till de olika stränderna, rekommenderar vi hyrbil eller lokalbuss.

Makryammos

Ca 3 kilometer från Thassos stad ligger Makryammos, som är den finaste och mest välorganiserade stranden i stadens närhet. Här finns restaurang, bar, parasoller, solstolar, tennisbana, pool och vattensporter. Stranden är privat, och under högsäsong krävs ibland entréavgift för gäster som inte bor på hotellet. Utöver avgiften betalar man även för solstolar och parasoll.

Nisteri

Sandstrand med gångavstånd från Thassos stad. Här finns både solstolar och parasoller att hyra, även en dusch. Blir du hungrig finns det både en taverna och en strandbar vid hotellet.

Glifonieri

En liten sandbukt med klippor på båda sidorna. Här finns både solstolar och en taverna.

Pachys

Relativt lång sandstrand med solstolar, två tavernor och barer. Bästa sättet att ta sig hit är med bil eller buss.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Thassos stad under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Thassos stad. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos stad (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen till ditt hotell tar ca 5-20 minuter (ca 500 meter-2 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Byte till minibuss eller taxi kan ske i Thassos stad. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Gott om tavernor, restauranger och barer i Thassos stad.
Nattlivet är ganska lugnt i Thassos stad, men har finns naturligtvis barer, och även två diskotek.
Shopping
Huvudgatan i Thassos stad är bäst för shopping. Den går från den gamla hamnen ut mot stranden. Här kan du köpa det mesta, även om de flesta butiker riktar sig till turister. Här finns också gott om lokalproducerade varor: lädervaror, guld- och silversmycken och öns egen produktion av olivolja och honung. Varje måndag förmiddag är det en stor marknad i byn Prinos på västkusten, där man kan köpa frukt och grönt, väskor, skor och mycket, mycket mer.
Aktiviteter och sevärdheter
Utforska ön under din semester. Thassos har mycket att erbjuda.

Skala Potamia

En stad som ligger i skuggan av öns höga bergskedja Ipsarion. Här finns Vagis-museet, som innehåller statyer skulpterade av Polygnotos Vagis, som var en av sin tids mest kända skulptörer. Staden har en liten hamn som anlades av munkarna vid klostret Prodromos. Det omgivande gröna landskapet sträcker sig ner till det kristallklara vattnet och den nästan oändliga Chrissi Akti-stranden. Det är vackert och stämningen, när natten faller på, är nästan lite mystisk.

Teologos

Denna stad, som ligger uppe i bergen, var tidigare huvudort på ön. Arkitekturen påminner om den bysantinska med hus byggda av sten. Här kan man besöka den vitmålade St. Dimitris-kyrkan. Om kyrkan är stängd, kan man låna nyckeln hos prästen, som vanligtvis befinner sig på caféet. Denna lilla stad är väl värd ett besök.

Panagia

Panagia har också varit huvudstad. Namnet kommer av stadens kyrka, som firar sin högtid den 15 augusti. Denna dag lagar kvinnorna i staden till "kourbani", kokt kött, utanför kyrkan och bjuder kyrkobesökarna på det efter gudstjänsten. På den "rena måndagen" arrangeras en karneval med en stor parad på stadens huvudgator med festligheter natten lång. Stadens arkitektur är från den turkiska tiden med de karakteristiska träbalkongerna. Man kan gå runt bland butikerna, promenera i gränderna och uppleva den mysiga atmosfären eller njuta av ha en skön stund med god mat på någon av de många tavernorna.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Lokalbussarna på ön har begränsad trafik, beroende på säsong. Tidtabellen är också anpassad efter när färjor kommer in till Thassos stad. Hyrbil är att rekommendera om du vill ta dig runt. Frekventa färjeförbindelser Thassos-Keramoti, Thassos-Kavala och på östkusten från Skala Prinos-Kavala.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Sport och Träning
Om du inte nöjer dig med att ligga på stranden finns det gott om aktiviteter du kan ägna dig år på Thassos. I närheten av Thassos stad finner du flera fina vandringsleder. Vattensporter som vindsurfing och vattenskidor finns i Pefkari, mellan Limenaria och Potos, samt i Golden Beach.

Vandring

Runtomkring Thassos stad finns det stora möjligheter att vandra. Bakom amfiteatern finner du en markerad vandringsstig som leder dig genom ett landskap med fantastisk flora. Om du inte orkar vandra rekommenderar vi en promenad upp till amfiteatern. Njut av den vackra utsikten eller beskåda en fantastisk solnedgång över Thassos stad.

Cykling och mountainbike

Känner du för att utforska omgivningarna på två hjul finns även cykel eller mountainbike att hyra.

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Thassos stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.