Se hotell (1)

Resor till Skala Prinos

Välkommen på en resa till Skala Prinos, en skönt grekisk semesterort på Thassos nordvästra sida.
I Skala Prinos väntar en härligt lång strand, bra kommunikationer och massor att välja på vare sig du är hungrig eller törstig. Och vill du se mer av ön eller fastlandet är det lätt att resa runt med både buss och färja. Från Skala Prinos går det färjor dagligen till Kavala stad på fastlandet.

Skala Prinos

En av Skala Prinos sevärdheter är det gamla varvet, där man både bygger träbåtar på traditionellt vis, och underhåller modernare fartyg. Ett kort resa från själva staden ligger Dasilio Prinos, ett skogsliknande område som sträcker sig hela vägen ner till stranden, med väl utbyggd service för både besökare och bofasta. Många väljer att stanna här till solnedgången, en av de bästa på Thassos, innan de reser tillbaka in till staden för att välja en taverna för kvällens middag och sedan kanske en bar eller ett café där man kan sitta och njuta av folklivet.

Se mer av Thassos

Vill du ta dig runt på semestern är Skala Prinos ett utmärkt val. Härifrån går färjan till Kavala på fastlandet och det finns gott om bussar att välja på om du bara vill resa runt på Thassos. På ännu närmare håll ligger den gamla byn Prinos, vars veckomarknad brukar locka många nyfikna. Så passa på att upptäcka Thassos när du är här. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till på någon lokal taverna. Thassos är i jämförelse med många andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte köra långt för att lämna hotell och andra turister bakom dig. Bäst blir det om du hyr en bil hos oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. Då är du garanterad ett bra och prisvärt fordon och behöver inte lägga någon semestertid på att hitta det på plats.
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Skala Prinos

Stränder
Stranden i Skala Prinos är över en mil lång, långgrund och barnvänlig, med rätt att hissa Blue Flag. Solstolar och parasoller finns att hyra.
Mat, dryck och nattliv
Det finns gott om restauranger, tavernor och caféer i Skala Prinos när du känner för en bit mat.
I Skala Prinos finns några barer och nattlivet är mer lokalt.
Läs mer om nattliv på Thassos.
Shopping
I Prinos finns ett fåtal butiker och en populär marknad varje måndag med ett trevligt marknadssortiment.
Sport och Träning
På Thassos finns gott om aktiviteter för dig som gillar att röra på dig.

Vandring

Tycker du om att vandra är Thassos ett bra val. Över hela ön hittar du fina vandringsleder.

Upptäck ön på cykel

Vill du hellre cykla än vandra kan du hyra cykel eller mountainbike och cykla runt ön.
Aktiviteter och sevärdheter
Vill du ta dig runt på semestern är Skala Prinos ett utmärkt val. Härifrån går färjan till Kavala på fastlandet och det finns gott om bussar att välja på om du bara vill resa runt på Thassos.

Kavala

Det är lätt att tycka om Kavala, en av Greklands mest attraktiva städer. Staden breder ut sig från foten av berget Symvolon till en stor hamn. De pittoreska kvarteren är vackert belägna vid ett bysantinskt fort. Det moderna Kavala är byggt vid det som en gång i tiden var Philipis hamn. Mohamed Ali, som kallas för det moderna Egyptens fader och som tillskrivs bygget av Alabastermoskén i Kairo på 1800-talet, föddes i Kavala. I Kavala kan man göra en sightseeing i de gamla kvarteren, besöka arkeologiska museer, eller ta en kaffe i sällskap med de grekiska männen som ägnar sig åt att spela back gammon på caféerna. Bästa sättet att ta sig till Kavala är med färja från Skala Prinos eller med bil och färja från Thassos stad.

Thessaloniki

En av de mest berömda städerna i Grekland. De senaste åren har staden blivit känd bland förmögna européer, som åker hit på weekendresor för att njuta av sol och strand, fantastisk shopping och nattklubbar. Här hittar du fantastiska restauranger, kultur och ett nattliv som nästan kan liknas med det som finns i London! Men förutom detta blir man imponerad av stadens arkitektur, som inspirerats av alla de folkslag som har lämnat spår i stadens historia: turkar, armenier, bulgarer, serber, judar och givetvis greker. Staden översvämmas av museer. Den som vill uppleva lite av den turkiska kulturen kan ta sig till Kastra, ett ort med smala, charmiga gränder. Härifrån har man en fantastisk vy över det moderna Thessaloniki. Bästa sättet att ta sig hit på är med bil. Det tar cirka 3 timmar från Keramoti.

Xanti

Är den första staden du kommer till om du åker österut från Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti är en livlig turkisk småstad vars huvudinkomst är tobakstillverkning. Till skillnad från många andra ställen lever här turkar och greker i gott samförstånd. Du kan besöka den gamla stadsdelen och ta en kopp te på något av caféerna. Här finns även ett vackert folkmuseum för den som är intresserad av kultur. Lördagar är den dag då Xanti lever upp som mest med en härlig lördagsmarknad i turkisk stil.
Den gamla byn Prinos ligger nära Skala Prinos som är väl värt ett besök.
Utflykter
Beach Safari
Beach Safari
Är du badsugen? Följ då med på vår härliga heldagsutflykt med 4WD bilar till några av Thassos bästa och finaste stränder.
Läs mer om utflykten
Happy Cruising North
Happy Cruising North
Följ med på en härlig båttur längs Thassos kust, med bad och segling. En heldagsutflykt med vackra vyer, sol och bad där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Enastående Thassos
Enastående Thassos
Följ med på vår ötur, en heldagsutflykt som ger både nutida och dåtida aspekter av ön och inte minst vackra utsikter längs med vägen. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Följ med på en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar till klostret Panagouda och öns högsta berg, Ipsarion.
Läs mer om utflykten
Segling – norra Thassos
Segling – norra Thassos
Följ med på en fantastisk seglingstur, specialdesignat till små grupper som vill uppleva en segeltur på det Egeiska havet. Turen utförs på någon av de stora yachterna Atlantis eller Areti.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Thassos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst. Observera att flera vägar på Thassos kräver en jeep för att nå till populära platser som Ipsarion, Giola, Paradise Beach och Marble Beach.
Till och från Skala Prinos kan du åka lokalbuss och taxi.

Buss

I Skala Prinos ligger busshållplasten vid hamnen.

Färja

Frekventa färjeförbindelser mellan Skala Prinos och Kavala på fastlandet.

Taxi

Om du behöver en taxi kan du alltid be om hjälp på hotell eller restaurang för att få en taxi. Du kan också ta en taxi på gatan. Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Ving har charterresor till Skala Prinos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Kavalas flygplats på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Skala Prinos. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Skala Prionis tar ca 30-40 minuter (ca 15 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via andra resmål och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°19°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar

Mer om Thassos

Thassos

Grekernas egna semesterö

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.

Läs om våra resmål på Thassos, och häng med på en resa till det äkta genuina Grekland.
SÖK DIN RESA TILL Skala Prinos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.