Se hotell (1)

Resor till Skala Prinos

Välkommen på en resa till Skala Prinos, en skönt grekisk semesterort på Thassos nordvästra sida.

I Skala Prinos väntar en härligt lång strand, bra kommunikationer och massor att välja på vare sig du är hungrig eller törstig. Och vill du se mer av ön eller fastlandet är det lätt att resa runt med både buss och färja.

Skala Prinos

En av Skala Prinos sevärdheter är det gamla varvet, där man både bygger träbåtar på traditionellt vis, och underhåller modernare fartyg. Ett kort resa från själva staden ligger Dasilio Prinos, ett skogsliknande område som sträcker sig hela vägen ner till stranden, med väl utbyggd service för både besökare och bofasta. Många väljer att stanna här till solnedgången, en av de bästa på Thassos, innan de reser tillbaka in till staden för att välja en taverna för kvällens middag och sedan kanske en bar eller ett café där man kan sitta och njuta av folklivet.

Se mer av Thassos

Vill du ta dig runt på semestern är Skala Prinos ett utmärkt val. Härifrån går färjan till Kavala på fastlandet och det finns gott om bussar att välja på om du bara vill resa runt på Thassos. På ännu närmare håll ligger den gamla byn Prinos, vars veckomarknad brukar locka många nyfikna. Så passa på att upptäcka Thassos när du är här. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till på någon lokal taverna. Thassos är i jämförelse med många andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte köra långt för att lämna hotell och andra turister bakom dig. Bäst blir det om du hyr en bil hos oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. Då är du garanterad ett bra och prisvärt fordon och behöver inte lägga någon semestertid på att hitta det på plats.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Skala Prinos

Stränder
5,0
Barnvänligt
4,0
Mat & Dryck
3,0
Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°19°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
Stränder
Stranden i Skala Prinos är över en mil lång, långgrund och barnvänlig, med rätt att hissa Blue Flag. Solstolar och parasoller finns att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

Så reser du hit

Till Thassos kan du resa med VingCharter från Köpenhamn under sommarsäsongen (maj-sept). Välj paketresa, köp enbart flygstol eller bara hotellrum.
Till Skala Prinos kan du resa under sommarsäsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Kavala på fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Skala Prionis. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen utanför Kavala stad på fastlandet och visar dig till rätt buss. Till färjeläget Keramoti tar det ca 15 minuter. Härifrån åker du bilfärja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under färjeturen. Ombord på färjan finns en enkel cafeteria. Transport från hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Skala Prionis tar ca 30-40 minuter (ca 15 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via andra resmål och blir då något längre. Viss väntetid i färjeläget Keramoti kan förekomma både vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Det finns gott om restauranger, tavernor och caféer i Skala Prinos när du känner för en bit mat.
I Skala Prinos finns inga stora diskotek eller klubbar, men det finns ett ganska livligt nattliv inne i byn.
Shopping
Utbudet av shopping på Thassos är ganska lokalt; lädervaror, guld- och silversmycken och öns egen produktion av olivolja och honung. Varje måndag förmiddag är det en stor marknad i byn Prinos på västkusten, där man kan köpa frukt och grönt, väskor, skor och mycket, mycket mer.

Marknad

I Prinos finns det en liten marknad varje måndag kl. 07.00-13.00. Här finns det vanliga marknadssortimentet och man prutar förstås!
Aktiviteter och sevärdheter
På Thassos finns gott om aktiviteter för dig som gillar att röra på dig. Över hela ön finns fina vandringsleder, vattensporter erbjuds vid flera stränder och du kan hyra cykel eller mountainbike.

Limenas

Limenas eller Thassos stad är öns huvudstad. Det är en modern och trivsam stad som till och med under turistsäsongen behåller sin fridfulla atmosfär. Här finns gott om caféer, restauranger, barer och diskotek. Och givetvis polisstation, postkontor, telefonautomater, banker, läkare, tandläkare och bensinstationer. Här finns självklart även supermarkets, bagerier, modebutiker och butiker med souvenirer och smycken i ädla metaller. Till höger om hamnen ligger huvudstranden med bekvämligheter och vattensporter. Stranden till vänster är lugnare, men har ett mindre utbud.

Kavala

Det är lätt att tycka om Kavala, en av Greklands mest attraktiva städer. Staden breder ut sig från foten av berget Symvolon till en stor hamn. De pittoreska kvarteren är vackert belägna vid ett bysantinskt fort. Det moderna Kavala är byggt vid det som en gång i tiden var Philipis hamn. Mohamed Ali, som kallas för det moderna Egyptens fader och som tillskrivs bygget av Alabastermoskén i Kairo på 1800-talet, föddes i Kavala. I Kavala kan man göra en sightseeing i de gamla kvarteren, besöka arkeologiska museer, eller ta en kaffe i sällskap med de grekiska männen som ägnar sig åt att spela back gammon på caféerna. Bästa sättet att ta sig till Kavala är med flygbåt från Skala Prinos eller med bil och färja från Thassos stad.

Xanti

Är den första staden man kommer till om man åker österut från Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti är en livlig turkisk småstad vars huvudinkomst är tobakstillverkning. Till skillnad från många andra ställen lever här turkar och greker i gott samförstånd. Man kan besöka den gamla stadsdelen och ta en kopp te på något av caféerna. Här finns även ett vackert folkmuseum för den som är intresserad av kultur. Lördagar är den dag då Xanti lever upp som mest med en härlig lördagsmarknad i turkisk stil.

Thessaloniki

En av de mest berömda städerna i Grekland. De senaste åren har staden blivit känd bland förmögna européer, som åker hit på weekendresor för att njuta av sol och strand, fantastisk shopping och nattklubbar. Här hittar man en fantastisk restaurang, kultur och ett nattliv som nästan kan liknas med det som finns i London! Men förutom detta blir man imponerad av stadens arkitektur, som inspirerats av alla de folkslag som har lämnat spår i stadens historia: turkar, armenier, bulgarer, serber, judar och givetvis greker. Staden översvämmas av muséer. Den som vill uppleva lite av den turkiska kulturen kan ta sig till Kastra, ett ort med smala, charmiga gränder. Härifrån har man en fantastisk vy över det moderna Thessaloniki. Bästa sättet att ta sig hit på är med bil. Det tar ca 3 timmar från Keramoti.
Hur du tar dig runt
Lokalbussarna på ön har begränsad trafik, beroende på säsong. Tidtabellen är också anpassad efter när färjor kommer in till Thassos stad. Hyrbil är att rekommendera om du vill ta dig runt. Frekventa färjeförbindelser Thassos-Keramoti, Thassos-Kavala och på östkusten från Skala Prinos-Kavala.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsäsong. Då Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, särskilt under augusti-september. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invånare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, några med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrävningar.
Sök din resa till Skala Prinos