Se hotell (1)

Resor till Skala Prinos

VÀlkommen pÄ en resa till Skala Prinos, en skönt grekisk semesterort pÄ Thassos nordvÀstra sida.

I Skala Prinos vÀntar en hÀrligt lÄng strand, bra kommunikationer och massor att vÀlja pÄ vare sig du Àr hungrig eller törstig. Och vill du se mer av ön eller fastlandet Àr det lÀtt att resa runt med bÄde buss och fÀrja.

Skala Prinos

En av Skala Prinos sevÀrdheter Àr det gamla varvet, dÀr man bÄde bygger trÀbÄtar pÄ traditionellt vis, och underhÄller modernare fartyg. Ett kort resa frÄn sjÀlva staden ligger Dasilio Prinos, ett skogsliknande omrÄde som strÀcker sig hela vÀgen ner till stranden, med vÀl utbyggd service för bÄde besökare och bofasta. MÄnga vÀljer att stanna hÀr till solnedgÄngen, en av de bÀsta pÄ Thassos, innan de reser tillbaka in till staden för att vÀlja en taverna för kvÀllens middag och sedan kanske en bar eller ett café dÀr man kan sitta och njuta av folklivet.

Se mer av Thassos

Vill du ta dig runt pÄ semestern Àr Skala Prinos ett utmÀrkt val. HÀrifrÄn gÄr fÀrjan till Kavala pÄ fastlandet och det finns gott om bussar att vÀlja pÄ om du bara vill resa runt pÄ Thassos. PÄ Ànnu nÀrmare hÄll ligger den gamla byn Prinos, vars veckomarknad brukar locka mÄnga nyfikna. SÄ passa pÄ att upptÀcka Thassos nÀr du Àr hÀr. Res runt i det vackra landskapet, leta upp din egen strand eller badvik och stanna till pÄ nÄgon lokal taverna. Thassos Àr i jÀmförelse med mÄnga andra platser i Grekland ganska oexploaterat, och du behöver inte köra lÄngt för att lÀmna hotell och andra turister bakom dig. BÀst blir det om du hyr en bil hos oss samtidigt som du bokar din resa till Thassos. DÄ Àr du garanterad ett bra och prisvÀrt fordon och behöver inte lÀgga nÄgon semestertid pÄ att hitta det pÄ plats.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Skala Prinos

VĂ€der
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
28°19°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
StrÀnder
Stranden i Skala Prinos Àr över en mil lÄng, lÄnggrund och barnvÀnlig, med rÀtt att hissa Blue Flag. Solstolar och parasoller finns att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar

SĂ„ reser du hit

Till Thassos kan du resa med VingCharter frÄn Köpenhamn under sommarsÀsongen (maj-sept). VÀlj paketresa, köp enbart flygstol eller bara hotellrum.
Till Skala Prinos kan du resa under sommarsÀsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Flygen landar pÄ flygplatsen utanför Kavala pÄ fastlandet.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Skala Prionis. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning.

VÄra VingvÀrdar möter dig pÄ flygplatsen utanför Kavala stad pÄ fastlandet och visar dig till rÀtt buss. Till fÀrjelÀget Keramoti tar det ca 15 minuter. HÀrifrÄn Äker du bilfÀrja till Thassos (ca 40 minuter). Bagaget förvaras i bussen under fÀrjeturen. Ombord pÄ fÀrjan finns en enkel cafeteria. Transport frÄn hamnen i Thassos stad till ditt hotell i Skala Prionis tar ca 30-40 minuter (ca 15 km), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Ibland gÄr transfern via andra resmÄl och blir dÄ nÄgot lÀngre. Viss vÀntetid i fÀrjelÀget Keramoti kan förekomma bÄde vid ankomst och avresa. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Det finns gott om restauranger, tavernor och caféer i Skala Prinos nÀr du kÀnner för en bit mat.
I Skala Prinos finns inga stora diskotek eller klubbar, men det finns ett ganska livligt nattliv inne i byn.
Shopping
Utbudet av shopping pÄ Thassos Àr ganska lokalt; lÀdervaror, guld- och silversmycken och öns egen produktion av olivolja och honung. Varje mÄndag förmiddag Àr det en stor marknad i byn Prinos pÄ vÀstkusten, dÀr man kan köpa frukt och grönt, vÀskor, skor och mycket, mycket mer.

Marknad

I Prinos finns det en liten marknad varje mÄndag kl. 07.00-13.00. HÀr finns det vanliga marknadssortimentet och man prutar förstÄs!
Aktiviteter och sevÀrdheter
PĂ„ Thassos finns gott om aktiviteter för dig som gillar att röra pĂ„ dig. Över hela ön finns fina vandringsleder, vattensporter erbjuds vid flera strĂ€nder och du kan hyra cykel eller mountainbike.

Limenas

Limenas eller Thassos stad Àr öns huvudstad. Det Àr en modern och trivsam stad som till och med under turistsÀsongen behÄller sin fridfulla atmosfÀr. HÀr finns gott om caféer, restauranger, barer och diskotek. Och givetvis polisstation, postkontor, telefonautomater, banker, lÀkare, tandlÀkare och bensinstationer. HÀr finns sjÀlvklart Àven supermarkets, bagerier, modebutiker och butiker med souvenirer och smycken i Àdla metaller. Till höger om hamnen ligger huvudstranden med bekvÀmligheter och vattensporter. Stranden till vÀnster Àr lugnare, men har ett mindre utbud.

Kavala

Det Àr lÀtt att tycka om Kavala, en av Greklands mest attraktiva stÀder. Staden breder ut sig frÄn foten av berget Symvolon till en stor hamn. De pittoreska kvarteren Àr vackert belÀgna vid ett bysantinskt fort. Det moderna Kavala Àr byggt vid det som en gÄng i tiden var Philipis hamn. Mohamed Ali, som kallas för det moderna Egyptens fader och som tillskrivs bygget av Alabastermoskén i Kairo pÄ 1800-talet, föddes i Kavala. I Kavala kan man göra en sightseeing i de gamla kvarteren, besöka arkeologiska museer, eller ta en kaffe i sÀllskap med de grekiska mÀnnen som Àgnar sig Ät att spela back gammon pÄ caféerna. BÀsta sÀttet att ta sig till Kavala Àr med flygbÄt frÄn Skala Prinos eller med bil och fÀrja frÄn Thassos stad.

Xanti

Är den första staden man kommer till om man Ă„ker österut frĂ„n Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti Ă€r en livlig turkisk smĂ„stad vars huvudinkomst Ă€r tobakstillverkning. Till skillnad frĂ„n mĂ„nga andra stĂ€llen lever hĂ€r turkar och greker i gott samförstĂ„nd. Man kan besöka den gamla stadsdelen och ta en kopp te pĂ„ nĂ„got av cafĂ©erna. HĂ€r finns Ă€ven ett vackert folkmuseum för den som Ă€r intresserad av kultur. Lördagar Ă€r den dag dĂ„ Xanti lever upp som mest med en hĂ€rlig lördagsmarknad i turkisk stil.

Thessaloniki

En av de mest berömda stÀderna i Grekland. De senaste Ären har staden blivit kÀnd bland förmögna européer, som Äker hit pÄ weekendresor för att njuta av sol och strand, fantastisk shopping och nattklubbar. HÀr hittar man en fantastisk restaurang, kultur och ett nattliv som nÀstan kan liknas med det som finns i London! Men förutom detta blir man imponerad av stadens arkitektur, som inspirerats av alla de folkslag som har lÀmnat spÄr i stadens historia: turkar, armenier, bulgarer, serber, judar och givetvis greker. Staden översvÀmmas av muséer. Den som vill uppleva lite av den turkiska kulturen kan ta sig till Kastra, ett ort med smala, charmiga grÀnder. HÀrifrÄn har man en fantastisk vy över det moderna Thessaloniki. BÀsta sÀttet att ta sig hit pÄ Àr med bil. Det tar ca 3 timmar frÄn Keramoti.
Hur du tar dig runt
Lokalbussarna pÄ ön har begrÀnsad trafik, beroende pÄ sÀsong. Tidtabellen Àr ocksÄ anpassad efter nÀr fÀrjor kommer in till Thassos stad. Hyrbil Àr att rekommendera om du vill ta dig runt. Frekventa fÀrjeförbindelser Thassos-Keramoti, Thassos-Kavala och pÄ östkusten frÄn Skala Prinos-Kavala.
Fakta

VĂ„r service

I perioden maj till september kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Livlig trafik under högsÀsong. DÄ Thassos har en stor honungsproduktion finns mycket bin och getingar, sÀrskilt under augusti-september. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Thassos ligger i Egeiska havet och har ca 15.000 invĂ„nare varav ca 3.000 i Thassos stad. Gott om restauranger och tavernor, nĂ„gra med livemusik. Åtskilliga barer och strandbarer. Museum och antika utgrĂ€vningar.
Sök din resa till Skala Prinos