Utflykter, Limenaria

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Beach Safari - kan bokas hemifrån

Beach Safari - kan bokas hemifrån

Är du badsugen och tycker om att resa? Följ då med på vår härliga resa till några av Thassos bästa och finaste stränder. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

På morgonen blir ni upphämtade av en 4wd bil, så ni verkligen kan njuta av resan till fullo. Första stoppet är den unika lagunen Giola, som ligger precis intill havet. Bilarna parkeras ett stycke från stranden men efter en kort promenad välkomnas ni av synen av en av naturens vackraste pooler, tio meter bred och åtta meter djup. Detta i sin tur ger djärvare dykare möjlighet att hoppa rakt ner i det kristallklara vattnet från upp till tio meter höga klippor.

Vi följer sedan vägen längs den östra kusten för att besöka paradiset - nämligen Paradise Beach, som ligger nära den lilla byn Kinira. Stranden kantas av pinjeträd på ena sidan och turkost vatten på den andra, vilket skapar en mycket exotisk atmosfär och det är detta som givit stranden dess namn.

Efter paradiset är ni säkert hungriga, så nästa stopp på turen är Kinira. Här äter vi lunch på någon av de tavernor som välkomnar oss med god mat och de mest underbara vyer över kusten och den närliggande ön, även kallad Kinara.

Som avrundning kör vi vidare fem kilometer för att nå den vackra Saliara Beach, även kallad Marble Beach. Stranden har fått sitt namn från den vita sanden och de små marmorpärlor som täcker stranden. Även under de varmaste dagarna är sanden sval, på grund av marmorpärlorna. Det är också detta som gör att vattnet har sin karaktäristiska blå färg. Efter ett dopp vid Marble Beach blir vi körda tillbaka till våra hotell.

Missa inte chansen att se och prova några av Thassos bästa stränder!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte.

Bra att ha med:
Badkläder, skor för stranden, solkräm och pengar till lunch och eventuella inköp.

Färdledning:
Engelsktalande.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 09.00-17.00.

Övrigt:
Utflykten innehåller körning offroad och rekommenderas därför inte om du har funktionshinder eller är gravid.

Enastående Thassos – kan bokas hemifrån

Enastående Thassos – kan bokas hemifrån

Följ med på vår ötur där du får höra och uppleva intressanta berättelser om Thassos spännande historia. Du besöker intressanta platser som klostret Archangelo och utgrävningsplatsen Aliki. Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Dagens första stopp är ett besök i öns viktigaste kloster, Archangelo, som tillhör Mount Athos, som numera är ett nunnekloster. En guidad tur i klostret kommer lära dig mycket om de ortodoxa religiösa traditionerna. Här får du även möjlighet att smaka på vatten från klostrets heliga källa.

Nästa anhalt är Aliki, en viktig arkeologisk utgrävning. Detta var ett viktigt marmorbrott, och utgrävningar pågår av de omgivande bostadsområdena. Vandra runt vid utgrävningarna eller njut av en kaffe på något av Alikis strandcaféer.

Efter besöket i Aliki kör vi till den imponerande bergsbyn Panagia, där vi besöker en av öns vackraste kyrkor. Guiden kommer berätta om både religionen, traditionerna och de värdefulla gamla ikonerna. Sedan vandrar vi ner genom de pittoreska gränderna till byns gamla olivpress. Alla som trodde det var enkelt att pressa oliver får tänka om, och man förstår varför olivolja var så värdefullt i gamla dagar. I Panagia serveras dagens lunch, här kan du också ta en promenad i de mysiga gränderna.

Du kan förvänta dig en intressant dag med både nutida och dåtida aspekter av ön och vackra utsikter längs med vägen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch med måltidsdryck (1 glas vin eller läsk) ingår.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-16.00.

Bra att ta med:
Solskydd. Vattenflaska. Bra skor. När man besöker klostret ska både armar och ben vara täckta. Det finns kläder att låna i klostret om så behövs.

Mountain Adventure – kan bokas hemifrån

Mountain Adventure – kan bokas hemifrån

Följ med på en heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar till öns högsta berg, Ipsarion. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

På morgonen blir du hämtad på ditt hotell med en fyrhjulsdriven bil med chaufför.

Vi börjar dagen från Maries och första stoppet blir vid klostret Panagouda, ovanför Skala Marion. Kyrkan har vackra fresker och inuti klostret kan du finna så kallat "heligt vatten" som av lokalbefolkningen sägs ha helande krafter.

Från klostret åker vi upp i Thassos berg, och du får chansen att se öns högsta berg; Ipsarion, 1206 m. ö.h., och från vars topp man en molnfri dag har en fantastisk utsikt över ön så långt bort som Samothraki, Limnos och Athos.

Därefter kör vi tillbaka mot den sjö som ligger en bit utanför Maries. Här serveras en barbeque-lunch tillredd av vår guide för dagen. Utflykten avslutas med en chans att få köpa lokalproducerade honungsprodukter.

Vi tar oss sedan hem längs småvägarna och du blir avsläppt vid ditt hotell.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch och dryck ingår.

Bra att ta med:
Solskydd med hög faktor, vattenflaska, rejäla skor. Kläder som täcker axlar och knän för besök i klostret.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Tid:
Heldag, ca 08.00-17.30.

Övrigt:
Utflykten innehåller körning offroad och rekommenderas därför inte för små barn, om du har funktionshinder eller är gravid.

Happy Cruising South - kan bokas hemifrån

Happy Cruising South - kan bokas hemifrån

Se Thassos från havet! Följ med på en härlig båttur längs Thassos kust, med bad och segling. Heldagsutflykt där lätt frukost och lunch ingår.

Läs mer Dölj

Båten avgår på morgonen från hamnen i Limenaria och Potos och efter bara tjugo minuter är det dags för det första badstoppet, så vi vaknar till ordentligt. Vid detta stopp serveras också en enklare frukost.

Sedan fortsätter vi längs kusten, som bjuder på ett både vackert och omväxlande sceneri. Båten kommer att färdas i den riktning som vädret och vinden bestämmer. Vid lunchdags stannar vi till i en fantastisk badvik och medan besättningen dukar upp en härlig BBQ kan du njuta av det Egeiska havet.

Efter lunch fortsätter vi längs kusten, med ännu ett badstopp innan vi sätter kursen tillbaka till Potos och Limenaria.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Frukost med bröd, sylt och kaffe eller juice samt BBQ-lunch ingår. Dryck kan köpas ombord.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande personal ombord på båten.

Bra att ta med:
Badkläder och handduk.

Traditionella Thassos

Traditionella Thassos

Vi har komponerat en dag fylld med upplevelser som låter dig smaka på det bästa Thassos har att erbjuda. Lunch ingår bestående av smårätter. Dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Thassos är inte bara en ö med fina stränder, byar och en mysig atmosfär, på ön, har de också specialiserat sig på att producera flera produkter som håller hög kvalité och smak.

Vi inleder turen med ett stopp vid den lilla byn Kallirach där tiden nästan har stått stilla. Tempot här är lugnt och behagligt och livet har sin stilla gång. Det som händer sker särskilt kring bykyrkan Agios Dimitrios, som är en av Thassos äldsta. Vi fokuserar på både bylivet och kyrkan innan vi går vidare.

Thassos är känt för att producera flera produkter från öns jordbruk och har en rik flora. Därför finns det en bra grund att producera fantastisk honung här. Vi besöker en lokal honungsfabrik där vi både får smaka och veta mer om hur tillverkningen går till.

Eftersom turen bjuder på lokala specialiteter, passar det extra bra med en lokal lunch som består av lätta måltider - mezes. Vi serveras lunchen i bergsbyn Kazaviti, där menyn erbjuder fetaost, bönor, friterad zucchini och mycket mer. Den imponerande utsikten över området ger oss ännu mer smak av Thassos.

Dagens sista stopp blir i Thassos stad där vi besöker Costis Pottery Workshop, som också är den enda på ön som håller igång en 3000 år gammal tradition. Här får du även prova på att göra keramik själv.
Efteråt har du möjlighet att uppleva Thassos stad på egen hand innan vi kör tillbaka till hotellet.

Måltider och dryck:
Lunch ingår bestående av smårätter. Dryck ingår inte.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor. Vatten.

Tid:
Heldag, 10.30-17.00

Färdledning:
Skandinavisktalande/Finsktalande guide.