Se hotell (10)

Resor till Kamari

PÄ en resa till Kamari bjuds du pÄ ett myllrande folkliv, en hÀrlig strand och vidstrÀckt utsikt över Egeiska havet.

Kamari Àr en livlig badort pÄ Santorinis östkust, dÀr livet levs pÄ stranden som börjar i söder, nedanför den mÀktiga klippan Mesa Vuono, och sedan strÀcker sig över en kilometer norrut. LÀngs med stranden löper en vÀlkomnande strandpromenad, dÀr det finns gott om tavernor och barer. Varför inte prova nÄgot av öns egna viner under din resa, eller smaka nÄgon av de lÀckerheter som odlas i den fruktbara vulkaniska jorden pÄ Santorini? BÄde tomater, auberginer, getost och andra rÄvaror produceras ofta lokalt, vilket ger dem en unik smak.

Strandliv i Kamari

Stranden i Kamari bestÄr av svart lavasand och Àr sÄ lÄng att alla fÄr plats. Och tur Àr det, för det Àr en av Santorinis mest populÀra strÀnder, och mÄnga reser hit bara för strandens skull. HÀr finns vattensporter av alla de slag, och om man inte vill slÄ sig ner i sanden, som faktiskt kan bli sÄ varm att man mÄste ha badskor, sÄ finns det gott om solstolar att hyra. Blir du hungrig Àr du aldrig lÄngt frÄn en taverna som mer Àn gÀrna serverar bÄde lunch och nÄgot svalt att dricka.

KvÀll i Kamari

NÀr solen gÄtt ner bakom bergen i vÀster tÀnds ljusen lÀngs med strandpromenaden och frÄn tavernorna strömmar förföriska dofter. Det Àr dags att Àgna sig Ät favoritnöjet i Kamari; att strosa lÀngs strandpromenaden och ta sig god tid medan man vÀljer ut kvÀllens middag. Kanske vill du ta dig en titt pÄ butikernas utbud: guld, konst, klÀder och mycket annat, och precis som maten Àr mycket av det producerat pÄ ön. HÀr kan du fynda flera minnen frÄn din resa till Kamari. Efter middagen kan den som vill gÄ vidare till nÄgon av Kamaris barer eller klubbar.

Vings resor till Santorini

Med Ving har du valfri reslÀngd pÄ din resa till Santorini, vilket innebÀr att du sjÀlv avgör vilken dag du vill resa och hur lÄng din vistelse ska bli. Alla Vings hotell i Kamari har promenadavstÄnd till stranden, och ligger Àven nÀra det stora utbud av restauranger och barer som resmÄlet kan stoltsera med. Vill du bo riktigt bra vÀljer du Kastelli Resort som bland annat har eget spa, fri WiFi och högklassiga restauranger. Bakom hotellet reser sig berget dÀr ruinerna efter den antika staden Thira ligger.

Se mer av Santorini

Santorini Àr ingen stor ö, och det Àr lÀtt att resa runt om du bor i Kamari. TvÄ gÄnger om dagen gÄr bÄtar till staden Perissa i söder, och bussen till öns huvudstad Thira gÄr en till tvÄ gÄnger i timmen. Men det finns mycket mer att se pÄ Santorini: de spektakulÀra utgrÀvningarna i Akrotiri eller den hisnande utsikten frÄn byn Oia pÄ Santorinis norra udde Àr bara nÄgra exempel. Du kan ocksÄ besöka nÄgon av öns vingÄrdar eller ta en bÄttur till nÄgon av öarna i nÀrheten.

Bra att veta
 • Kort transfer
 • StrandnĂ€ra hotell
 • MĂ„nga restauranger
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Kamari

VĂ€der
 • januari
15°10°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°20°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°12°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
StrÀnder
Stranden i Kamari Àr en av Santorinis bÀsta. Det Àr en kilometerlÄng strand med gott om plats. HÀr finns ocksÄ gott om solstolar att hyra och ett rikt urval av olika vattensporter.

Fler fina strÀnder

Runt omkring pÄ ön finns ocksÄ andra fina strÀnder; Perissa, nÄgra kilometer söderut, Red Beach -inte lÄngt frÄn de arkeologiska utgrÀvningarna vid Akrotiri, och den lugnare Monolithosstranden, ett stycke norr om Kamari. Sanden Àr i regel svart lavasand som kan bli mycket varm i solen.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Kamari reser du reguljÀrt med Ving under sommarsÀsongen (maj-oktober).
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Santorinis flygplats till Kamari Àr ca 15 minuter (ca 6 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Kamari finns ett stort utbud av restauranger med rimliga priser lÀngs med strandpromenaden. Mycket av den mat som serveras Àr lokalproducerad och vÀl vÀrd att smaka pÄ.
Kamaris nattliv Àr livligt med gott om barer, restauranger och klubbar.
Shopping
För den som Àr sugen pÄ shopping finns butiker dÀr kan du handla smycken, lÀdervaror, hantverk, klÀder och mycket annat.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Kamari kan du Àgna dig Ät aktiviteter som exempelvis snorkling, dykning, vindsurfing, vandring.
Hur du tar dig runt
Det gÄr bÄt ett par gÄnger dagligen till Perissa. Det gÄr Àven bussar varje timme till andra delar av ön. Det gÄr ocksÄ att ta sig runt pÄ Santorini med taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kamari