Se hotell (7)

Resor till Kamari

På en resa till Kamari bjuds du på ett myllrande folkliv, en härlig strand och vidsträckt utsikt över Egeiska havet.
Kamari är en livlig badort på Santorinis östkust, där livet levs på stranden som börjar i söder, nedanför den mäktiga klippan Mesa Vuono, och sedan sträcker sig över en kilometer norrut. Längs med stranden löper en välkomnande strandpromenad, där det finns gott om tavernor och barer. Varför inte prova något av öns egna viner under din resa, eller smaka någon av de läckerheter som odlas i den fruktbara vulkaniska jorden på Santorini? Både tomater, auberginer, getost och andra råvaror produceras ofta lokalt, vilket ger dem en unik smak.

Strandliv i Kamari

Stranden i Kamari består av svart lavasand och är så lång att alla får plats. Och tur är det, för det är en av Santorinis mest populära stränder, och många reser hit bara för strandens skull. Här finns vattensporter av alla de slag, och om man inte vill slå sig ner i sanden, som faktiskt kan bli så varm att man måste ha badskor, så finns det gott om solstolar att hyra. Blir du hungrig är du aldrig långt från en taverna som mer än gärna serverar både lunch och något svalt att dricka.

Kväll i Kamari

När solen gått ner bakom bergen i väster tänds ljusen längs med strandpromenaden och från tavernorna strömmar förföriska dofter. Det är dags att ägna sig åt favoritnöjet i Kamari; att strosa längs strandpromenaden och ta sig god tid medan man väljer ut kvällens middag. Kanske vill du ta dig en titt på butikernas utbud: guld, konst, kläder och mycket annat, och precis som maten är mycket av det producerat på ön. Här kan du fynda flera minnen från din resa till Kamari. Efter middagen kan den som vill gå vidare till någon av Kamaris barer eller klubbar.

Vings resor till Santorini

Med Ving har du valfri reslängd på din resa till Santorini, vilket innebär att du själv avgör vilken dag du vill resa och hur lång din vistelse ska bli. Alla Vings hotell i Kamari har promenadavstånd till stranden, och ligger även nära det stora utbud av restauranger och barer som resmålet kan stoltsera med. Vill du bo riktigt bra väljer du Kastelli Resort som bland annat har eget spa, fri WiFi och högklassiga restauranger. Bakom hotellet reser sig berget där ruinerna efter den antika staden Thira ligger.

Se mer av Santorini

Santorini är ingen stor ö, och det är lätt att resa runt om du bor i Kamari. Två gånger om dagen går båtar till staden Perissa i söder, och bussen till öns huvudstad Thira går en till två gånger i timmen. Men det finns mycket mer att se på Santorini: de spektakulära utgrävningarna i Akrotiri eller den hisnande utsikten från byn Oia på Santorinis norra udde är bara några exempel. Du kan också besöka någon av öns vingårdar eller ta en båttur till någon av öarna i närheten.
Bra att veta
  • Kort transfer
  • Strandnära hotell
  • Många restauranger
  • Bra nattliv

Våra kunder om Kamari

SÖK DIN RESA TILL Kamari