Se hotell (3)

Resor till Thira

Thira är Santorinis huvudstad, och det är hit du ska resa för att få ta del av det mest intensiva folklivet, de flesta butikerna och de bästa restaurangerna.
Thira, eller Fira, är Santorinis största stad, och ett givet mål för alla öns besökare. En resa till Thira bjuder på shopping, folkliv och kanske ett besök på något av stadens museer för att lära sig mer om öns förflutna.

Thira till fots

Thira är visserligen Santorinis största stad, men den är inte större än att man kan gå från den ena änden till den andra på en halvtimme, gärna längs den gångväg som löper längs med kraterkanten och där du hela tiden har utsikt över calderan långt där nere. Vill du minska vyerna är det bara att bege sig in på någon av de kullerstensbelagda gränder som binder samman staden, och kanske botanisera i det stora shoppingutbudet på samma gång; smycken, hantverk och kläder är bara några exempel på allt som står till buds i stadens butiker. Så småningom kommer du fram till Plateia Theotokopoulou, Thiras stora torg, och då kan du gärna slå dig ner på ett café för att vila benen och betrakta folklivet. Vill du prova på stadens nattliv under din resa till Thira lär du inte bli besviken. Framåt kvällen stiger tempot då nattklubbarna slår upp dörrarna och ofta stängs de inte förrän det blivit ljust igen.

Vings resor till Thira

Bokar du din resa med Ving till Thira väljer du själv hur länge du vill vara på resande fot och vilken dag du vill resa. Ving har hotell i olika prisklasser för de flesta smaker, och de flesta ligger mycket centralt i staden.

Utforska omgivningarna

Under din resa till Thira får du inte missa att göra en upptäcktsfärd på ön. Närmast till hands ligger Ormos, Thiras lilla hamn dit du kan välja att ta linbana, gå nerför en trappa med 600 steg, eller följa den smala väg som krumbuktar sig ner från kraterkanten. Väl nere kan du resa med båt till andra delar av ön, eller kanske helt enkelt nöja dig med en lunch i någon av tavernorna innan du återvänder upp. Får du mersmak är det lätt att ta sig till andra sevärdheter på Santorini; som till exempel stränderna vid Perissa eller Kamari, vingårdarna eller kanske en lunch i de kända fisktavernorna i Monolithos, tvärs över ön från Thira.
Bra att veta
  • Hotell med pool
  • Kort transfer
  • Bra shopping, restauranger och nattliv
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Thira

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Thira