Se hotell (3)

Resor till Oia

Den charmiga byn Oia passar dig som vill resa till ett mer exklusivt resmÄl, hÀr finns gott om högklassiga restauranger och mÄnga av hotellen hÄller absolut toppklass.

Oia har ett hisnande lÀge, högt uppe pÄ en klippa pÄ Santorinis norra udde, med fantastisk utsikt över bÄde havet och solnedgÄngen. FÄ platser i Grekland har blivit lika fotograferade, med sina blÀndvita hus och koboltblÄ tak Àr byn verkligen bildskön i ordets rÀtta bemÀrkelse. Husen klÀnger sig fast pÄ sluttningen ovanför den gamla vulkankratern och mellan dem löper smala grÀnder dÀr varje hörn bjuder pÄ nya vyer. Det Àr en upplevelse att slÄ sig ner pÄ en restaurang med utsikt över havet och sakta vÀnta in solnedgÄngen medan man njuter en middag som ofta lagats av öns egna rÄvaror; aubergine, solmogna tomater och den mörka och smaktÀta vattenmelon som bara finns hÀr.

Upplev Oia

Även om Oia inte Ă€r sĂ„ stort finns det mycket att upptĂ€cka under din resa. Flera av de gamla kaptenshusen stĂ„r kvar och i ett av dem har man inrett ett vackert museum som visar öns marina historia. HĂ€r finns ocksĂ„ flera kyrkor vĂ€rda ett besök och det sĂ€gs att den gamla fĂ€stningen bjuder pĂ„ den bĂ€sta utsikten över solnedgĂ„ngen. Är du pĂ„ shoppinghumör har du ocksĂ„ kommit rĂ€tt. Santorini Ă€r kĂ€nt för sina guldsmeder, och utbudet Ă€r stort i Oia. HĂ€r bor ocksĂ„ gott om konstnĂ€rer och hantverkare som erbjuder sina alster i byns mĂ„nga gallerier och butiker.

Vings resor till Oia

VÀljer du att resa med Ving kan du sjÀlv bestÀmma nÀr du vill resa och hur lÄng din vistelse ska bli. Med Ving kan du vÀlja mellan flera hotell i olika prisklasser. Prime Select-hotellet Kirini Suites & Spa Àr det perfekta hotellet för dig som reser utan barn. Det Àr ett litet, exklusivt hotell med traditionellt grekisk och lÀcker design. Hotellet ligger pÄ en höjd med fantastisk utsikt över havet, har ett eget spa och promenadavstÄnd in till Oias centrum.

Se mer av Santorini

Eftersom Oia ligger högt uppe pÄ klippan Àr det ett stycke ner till stranden och Ätminstone nÄgon dag kan det vara vÀrt att besöka nÄgon annan strand pÄ ön. Perissa, Red Beach och Monolithos Àr bara nÄgra exempel, men ett tips Àr att kombinera stranden med en sevÀrdhet eller tvÄ: till exempel utgrÀvningarna i Akrotiri, en av öns vingÄrdar eller butikerna i öns huvudstad Thira. Bussar gÄr flera gÄnger om dagen, men eftersom ön inte Àr sÀrskilt stor Àr det oftast enklast att resa med taxi.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Hotell med spa
 • Bra restauranger
 • Bra shopping
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Oia

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
15°10°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°20°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°12°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
StrÀnder
Det gÄr att bada frÄn klipporna nedanför Oia, om du tar en lÄng promenad nerför trapporna eller lÀngs med den lilla vÀgen. Det finns flera fina strÀnder runt omkring pÄ ön; Perissa, Kamari och Monolithos pÄ östkusten, och Red Beach som ligger nÀra de arkeologiska utgrÀvningarna vid Akrotiri. Sanden Àr generellt svart lavasand som kan bli mycket varm i solen.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Oía reser du reguljÀrt med Ving under sommarsÀsongen (maj-oktober).
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Santorinis flygplats till Oía Àr ca 30 minuter (ca 16 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Oia finns gott om bÄde utmÀrkta och exklusiva restauranger, mÄnga av dem pÄ kraterkanten dÀr solnedgÄngen kan uppskattas till fullo. Mycket av maten Àr producerad pÄ ön och vÀl vÀrd att smaka pÄ.
Nattlivet i Oia utgörs av flera barer och tavernor.
Shopping
I Oias butiker kan du shoppa klÀder, lÀdervaror, hantverk, smycken och mycket mera.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Utbudet av aktiviteter i Oia Àr begrÀnsat.
Hur du tar dig runt
FrÄn hamnen kan du ta bÄde bÄt och buss till olika delar av ön. Det gÄr ocksÄ att ta sig runt pÄ Santorini med taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomat finns.

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Oia