Se hotell (2)

Resor till Oia

Den charmiga byn Oia passar dig som vill resa till ett mer exklusivt resmål, här finns gott om högklassiga restauranger och många av hotellen håller absolut toppklass.
Oia har ett hisnande läge, högt uppe på en klippa på Santorinis norra udde, med fantastisk utsikt över både havet och solnedgången. Få platser i Grekland har blivit lika fotograferade, med sina bländvita hus och koboltblå tak är byn verkligen bildskön i ordets rätta bemärkelse. Husen klänger sig fast på sluttningen ovanför den gamla vulkankratern och mellan dem löper smala gränder där varje hörn bjuder på nya vyer. Det är en upplevelse att slå sig ner på en restaurang med utsikt över havet och sakta vänta in solnedgången medan man njuter en middag som ofta lagats av öns egna råvaror; aubergine, solmogna tomater och den mörka och smaktäta vattenmelon som bara finns här.

Upplev Oia

Även om Oia inte är så stort finns det mycket att upptäcka under din resa. Flera av de gamla kaptenshusen står kvar och i ett av dem har man inrett ett vackert museum som visar öns marina historia. Här finns också flera kyrkor värda ett besök och det sägs att den gamla fästningen bjuder på den bästa utsikten över solnedgången. Är du på shoppinghumör har du också kommit rätt. Santorini är känt för sina guldsmeder, och utbudet är stort i Oia. Här bor också gott om konstnärer och hantverkare som erbjuder sina alster i byns många gallerier och butiker.

Vings resor till Oia

Väljer du att resa med Ving kan du själv bestämma när du vill resa och hur lång din vistelse ska bli. Med Ving kan du välja mellan flera hotell i olika prisklasser. Prime Select-hotellet Kirini Suites & Spa är det perfekta hotellet för dig som reser utan barn. Det är ett litet, exklusivt hotell med traditionellt grekisk och läcker design. Hotellet ligger på en höjd med fantastisk utsikt över havet, har ett eget spa och promenadavstånd in till Oias centrum.

Se mer av Santorini

Eftersom Oia ligger högt uppe på klippan är det ett stycke ner till stranden och åtminstone någon dag kan det vara värt att besöka någon annan strand på ön. Perissa, Red Beach och Monolithos är bara några exempel, men ett tips är att kombinera stranden med en sevärdhet eller två: till exempel utgrävningarna i Akrotiri, en av öns vingårdar eller butikerna i öns huvudstad Thira. Bussar går flera gånger om dagen, men eftersom ön inte är särskilt stor är det oftast enklast att resa med taxi.
Bra att veta
  • Hotell för vuxna
  • Hotell med spa
  • Bra restauranger
  • Bra shopping
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Oia

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Oia