Se hotell (3)

Resor till Imerovigli

Imerovigli är ett av Santorinis lugnare resmål, hit ska du resa om du vill koppla av och njuta av livet, med strålande havsutsikt och öns livliga huvudstad på nära håll.

Imerovigli är en av öns äldsta byar, även om den byggts upp upprepade gånger efter de jordskalv som drabbat ön. Precis som de andra byarna längs västkusten ligger Imerovigli högt uppe på kraterkanten, med smala gränder mellan husen och vackra små kyrkor här och där. Alldeles framför byn reser sig den mäktiga Skaros-klippan med den gamla fästningen varifrån venetierna styrde ön. Bortom den, långt därnere i den djupblå calderan, väntar kryssningsfartygen på passagerare som gått i land för att upptäcka ön.

Rofyllda Imerovigli

Om du söker lugn och ro ska du resa till Imerovigli. Här finns gott om caféer och restauranger där du kan slå dig ner och koppla av, och omgivningarna lockar till vackra vandringar. Läget högt upp på kraterkanten bjuder på fantastisk utsikt både över calderan och österut över Egeiska havet.

Vings resor till Imerovigli

När du bokar en resa till Imerovigli med Ving kan du välja mellan flera fina hotell. Reser du utan barn rekommenderas Prime Select-hotellet Chromata. Det är ett litet, exklusivt hotell med åldersgräns och en läcker infinitypool med hisnande utsikt över havet.

Upptäck Santorini

Imerovigli är en mycket bra utgångspunkt för dig som själv vill resa runt på ön. Besök någon av Santorinis många stränder, fördjupa dig i öns rika historia eller ge dig ut på en fotvandring för att i lugn och ro beundra öns vackra natur. Bussar går flera gånger dagligen, och öns huvudstad Thira ligger bara några kilometer från Imerovigli, dit reser du lättast med taxi.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lyxhotell
 • Hotell med spa
 • Rum med egen pool
 • Kort transfer
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Imerovigli

Mat & Dryck
5,0
Stränder
5,0
Sport/Äventyr
3,0
Väder
 • januari
15°10°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°20°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
20°15°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°12°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Precis som de flesta byar på öns östkust har Imerovigli ingen egentlig strand eftersom klipporna stupar brant ner i calderan. Runt Santorini finns fina stränder; Monolithos, Kamari och Perissa på östkusten, eller Red Beach som inte ligger långt från de arkeologiska utgrävningarna vid Akrotiri. Sanden är oftast svart lavasand som kan bli mycket varm i solen.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Imerovigli reser du reguljärt med Ving under sommarsäsongen (maj-oktober).
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.
Restiden från Santorinis flygplats till Imerovigli är ca 20 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Imerovigli finns ett antal trevliga caféer, restauranger och tavernor med utsikt över calderan.
Imerovigli är stillsamt, och det nattliv som finns är i huvudsak caféer och tavernor.
Shopping
Utbudet av butiker är begränsat i Imerovigli, de flesta väljer att åka till huvudstaden Thira ett par kilometer bort för att handla.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du ägna dig åt aktiviteter som vinprovning, vattensporter och vandring.
Hur du tar dig runt
Det är lätt att ta sig runt på Santorini med buss eller taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomat finns.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Imerovigli