Se hotell (19)

Resor till Rhodos västkust

Rhodos västkust är rätt resmål för dig som vill koppla av, varför inte på vårt Sunprime Miramare Beach?
På Rhodos västkust, från orten Kritika, via Ixia och ner till Ialyssos, är det mesta lugnt och avkopplande. Klimatet är behagligt även under de hetaste sommarmånaderna, tack vare den milda västanvinden. De gynnsamma vindarna är också skälet till att många vindsurfare väljer att resa hit. Ixia är en semesterort som har en milslång klapperstensstrand. Vid huvudgatan ligger det butiker och restauranger med ett brett utbud, så du behöver inte leta för att hitta något som passar din smak. Det bästa med en resa till Ixia är att du får det lugna och stillsamma, samtidigt som det bara tar en kvart med buss eller taxi in till Rhodos stad.

Kilometerlånga stränder

Längs stränderna på Rhodos västkust är det alltid gott om plats, och de flesta kan locka med olika vattensporter; vindsurfing, jetski och vattenskidor, för att bara nämna några exempel. Utanför byarna Ixia och Ialyssos ligger Triandabukten. Här blåser ofta en frisk vind och stället är populärt för vindsurfing.

Sunprime för vuxna

Reser du utan barn och vill bo alldeles extra bra under din semester på Rhodos? Då rekommenderar vi Sunprime Miramare Beach – direkt på stranden i byn Ixia och inte mer än 3,5 km från Rhodos stad. Hotellområdet är hela 70.000 kvadratmeter stort och sträcker sig en kilometer längs hotellets privata strand. En stor, lummig trädgård med gångstigar som ringlar sig mellan låga lägenhetsbyggnader och bungalower skapar känslan av en mysig, grekisk by. På hotellområdet finns också en stor konstgjord lagun, med små avsatser där du kan lägga dig i en solstol och njuta av havsutsikten.

Nära till Rhodos stad

Du hittar gott om restauranger och tavernor i byarna på västkusten, men vill du ha ett riktigt stort utbud ska du resa in till Rhodos stad. Här kan du shoppa i trevliga butiker, strosa runt i Gamla stan eller besöka något av stadens alla trevliga uteställen.
Bra att veta
  • Sunprime Hotels
  • All Inclusive
  • Hotell på stranden
  • Kilometerlånga stränder
  • Kort transfer

Våra kunder om Rhodos västkust

SÖK DIN RESA TILL Rhodos västkust

Mer om Rhodos västkust

Landskapsvy över Rhodos västkust, berg och himmel

Rhodos genuina västkust

Följ med vår reseexpert Amanda på en tur längs Rhodos vackra västkust och ta del av hennes bästa tips inför semestern på Rhodos.