Se hotell (4)

Resor till Eftalou

En resa till Eftalou bjuder på varma källor och fina badvikar i en lugn och avspänd atmosfär, både på stranden och i naturen.
Eftalou är ett litet resmål, inte långt från Molivos. Här finns knappt några bofasta, utan området består mestadels av hotell, som ligger utspridda i den vackra naturen. Eftalou är mest känt för sina varma källor. Vattnet kommer direkt från bergen och samlas i pooler där man kan bada i ca 45- gradigt svavelhaltigt vatten. Detta är en nyttig upplevelse för både kropp och själ och källorna besöks dagligen av grekerna själva. Kanske är det därför som atmosfären i Eftalou är så lugn och avspänd, vare sig du är nere på stranden eller väntar på att få lunchen serverad på någon av de lokala tavernorna, men vill du ha lite mer liv och rörelse är det lätt att resa över till Molivos .

Fina stränder och låga priser

Lesbos är ingen utpräglad semesterö, även om det knappast råder någon brist på fina stränder och bekväma hotell. Ön har en lång tradition av olivodling och fiske, och i de små byarna pågår ett vardagsliv som du också får ta del av när du slår dig ner på torget över en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen. En annan fördel med den begränsade turismen är att prisnivån är mycket låg. På Lesbos kan du unna dig att äta gott och mycket, utan större påverkan på plånboken.

Barnvänligt hotell i Eftalou

Ska du resa med barn till Eftalou rekommenderar vi Panselinos, där du kan boka en lägenhet för upp till fem personer, bara en kort promenad från stranden. Här bor du lugnt och skönt, omgiven av olivlundar och fält, men om du tycker det blir alltför lugnt följer du bara med hotellets egen buss in till Molivos.

Olivön

Ingen annan ö i Grekland kan stoltsera med en så stor olivproduktion som Lesbos. Överallt finns böljande, silvergrå olivlundar, och olivoljan utgör grunden i det lokala köket. En resa till Lesbos blir knappast komplett utan att du köper med dig en flaska olivolja hem. Enligt öborna själva är olivoljan naturligtvis den bästa i världen.

Petra och Anaxos

Den närliggande byn Petra är känd för sin vackra strand och Mariakyrkan, som ligger på en hög klippa mitt i staden. Såväl strandpromenaden som de vackra gatorna inne i staden bjuder på ett rikt folkliv. På kvällarna flyttar tavernorna ut sina bord och stolar så att du kan njuta av den grekiska kokkonsten under bar himmel, något som kommer bli ett av de bästa minnena från din resa. En halvtimmes promenad söderut längs kusten hittar du Anaxos, en lugn och stillsam semesterby med en av öns absolut bästa stränder.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Familjehotell
  • Kristallklart badvatten
  • Lugn och ro

Våra kunder om Eftalou

SÖK DIN RESA TILL Eftalou