Se hotell (2)

Resor till Anaxos

Anaxos är det minsta av våra fyra resmål på norra Lesbos, och en resa hit lockar med en härlig strand och sagolika solnedgångar.
Anaxos är rätt ställe för dig som vill resa iväg för att koppla av och inte behöver så mycket nöjesliv under din semester i Grekland. Anaxos största tillgång är den långa, fina stranden, som lockar till lata och avkopplande semesterdagar. Här finns såväl små barer och matställen som solstolar och parasoller. Du kan också hyra en pedalbåt och trampa ut en bit på havet. Den vackra bukten ligger mot väster och när solen går ner över havet och öarna utanför är det ett sant nöje att sitta med en kvällsdrink och njuta av de glödande färgerna.

Enkla barer och mysiga tavernor

I Anaxos finns det enkla barer och caféer och ett antal mysiga tavernor med tydlig lokal prägel. Det finns också några turistshoppar men de är inte särskilt många. Vill du ha ett större utbud av restauranger och nöjen är det bara att resa in till Petra eller Molivos som ligger några kilometer bort. Men du behöver inte åka dit för att äta gott – många menar att man äter bättre i Anaxos än någon annanstans på ön! Oavsett var du väljer att äta är prisnivån låg, så här kan du njuta av en riktig brakmåltid utan att bli ruinerad.

Upptäck Lesbos

Lesbos är en ö värd att upptäcka. Landskapet präglas av stora gröna pinjeskogar, mäktiga ekskogar, varma termalkällor, åkrar och frodiga frukt- och vindruvsodlingar. Och, inte minst, av oändliga olivlundar. Ön har också en unik "förstenad skog" och bakom gyllenbruna fjälltoppar gömmer sig vackra vikar och stränder. Perserna, romarna och genovesarna hittade vägen hit – något som har satt sina tydliga spår på ön i form av slott och borgar från antiken. Kort sagt, under din resa till Anaxos kan du räkna med både natur, kultur och massor av skön avkoppling
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Fin sandstrand
  • Lokala restauranger
  • Lugn och ro

Våra kunder om Anaxos

SÖK DIN RESA TILL Anaxos