Se hotell (6)

Resor till Molivos

Res till Molivos och upplev en romantisk medeltidsby, trånga kullerstensgränder och en stämningsfull hamn – och en vacker stenstrand vid fästningen.
Är det någonstans det är befogat att använda ordet "pittoresk", så är det under en resa till den lilla medeltidsbyn Molivos på norra Lesbos. Här får du en oemotståndlig längtan efter att hela tiden fotografera, med vykortsmotiv överallt. Byn har en fantastisk arkitektur, där du strosar omkring bland trånga charmiga kullerstensgränder och terrasserade stenhus. Här finns gott om små butiker, barer och tavernor där du kan äta gott för nästan inga pengar alls. Den stämningsfulla hamnen är också en fröjd att vistas vid. Molivos är byggt runt en hög klippa krönt av en fantastisk fästning från den bysantinska perioden. De branta gatorna är inte lämpliga för barnvagnar, men är utmärkta för dig som föredrar stilfulla uteställen framför stora diskotek. Och är du lagd åt det romantiska hållet kommer du garanterat att trivas här. Molivos är ett perfekt resmål för par i alla åldrar.

Vacker stenstrand med klart vatten

En resa till Molivos bjuder också på bra badmöjligheter. Den kilometerlånga och ganska smala stranden består av rundslipade, små stenar som gör att vattnet för det mesta är alldeles kristallklart, en dröm för både badare och snorklare. Vill du sedan vidga dina vyer en smula ska du veta att runt Lesbos finns runt 40 större och mindre stränder, som alla är värda en resa.

Bo nära Grekland

Vings hotell i Molivos är mer familjära än flotta. En del av dem saknar till exempel pool, men vem behöver sådant när man är på en ö i Egeiska havet? I stället kan du se fram mot en resa till ett hotell där ägarfamiljen också är de som tar emot dig när du kommer, som dukar fram din frukost och som kanske slår sig ner för en pratstund när du kopplar av i trädgården eller på terrassen. En resa till Molivos är en resa till det äkta Grekland . På hotellet Sea Horse kan du njuta av en frukost på hotellets eget utomhuscafé med utsikt över hamnen. Ett annat av våra charmiga, familjära hotell är Amfitriti som ligger i vackra omgivningar nära centrum.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Kilometerlång strand
  • Prisvärd mat och dryck
  • Många restauranger
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Molivos

SÖK DIN RESA TILL Molivos