Se hotell (7)

Resor till Ras Al Khaimah

Res med Ving till Ras al Khaimah och njut av härliga, barnvänliga stränder och vacker natur.

Cirka nio mil från metropolen Dubai ligger Ras al Khaimah som en uppstickande lillebror. Ras al Khaimah är mindre och lugnare än Dubai och ligger i vackra naturomgivningar, inbäddad mellan bergen och Persiska viken.

Vings Ras al Khaimah

Ras al Khaimah passar alla som vill ha en avkopplande resa med fantastiska, barnvänliga stränder. Här finns också dykning och snorkling i toppklass, samt vattenparker, golfbanor och diverse vattensportsmöjligheter. Nöjesutbudet finns på de större hotellen och i shoppingcentren, det är också här du hittar de flesta restaurangerna.

Lyxhotell i Ras al Khaimah

Vill du bo lyxigt under din resa till Ras al Khaimah finns det mycket att välja på hos Ving. Ett exempel är Rixos Bab Al Bahr, ett lyxhotell som ligger vid en privat strand på en konstgjord ö. Här kan du koppla av på poolområdet eller i hotellets välutrustade spa, och eftersom All Inclusive ingår i priset för din resa kan du enkelt koppla av och njuta av din semester.

Skräddarsy din resa till Ras al Khaimah

Eftersom du flyger med reguljärflyg till Ras al Khaimah kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Du kan också kombinera din resa till Ras al Khaimah med något av våra andra resmål, som till exempel något av de andra emiraten, eller kanske något lite längre bort. Det är många som bokar en resa med både Dubai och Maldiverna.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • All Inclusive
 • Prisvärda hotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ras Al Khaimah

Barnvänligt
5,0
Mat & Dryck
5,0
Sevärdheter
5,0
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Ras Al Khaimah har barnvänliga, fina stränder och klart vatten. De flesta av Vings hotell ligger vid stranden och alla har pool. Här finns dykning och snorkling i toppklass.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Ras al Khaimah reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubai International Airport.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dubais flygplats till våra hotell i Ras al Khaimah är ca 1 timme 15 minuter-2 timmar (75-100 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Mat, dryck och nattliv
Restauranger finns huvudsakligen på hotellen och i köpcentrum. Alkoholhaltiga drycker serveras generellt inte på restauranger utanför hotellområdena.
Det finns ett visst nattliv på de stora hotellen och i stadens köpcentrum. Alkohol serveras endast på hotellen. Ett livligare uteliv med fler barer och klubbar hittar du i Dubai.
Shopping
Det finns flera köpcentrum i Ras al Khaimah. För ett större utbud av butiker och affärer rekommenderas en tur till centrala Dubai.
Aktiviteter och sevärdheter
I Ras al Khaimah finns många aktiviteter att välja mellan, både under och ovanför vattenytan. Du som vill utforska livet under havsytan kan prova på snorkling, dykning eller andra vattensporter. Önskar du att röra dig mera under semestern finns det också mycket att göra, vad sägs om ridturer i öknen, ökensafari, bergsklättring eller gokart? I området finns också flera golfbanor. Ett tips till dig som reser med barn är att besöka en vattenpark.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken här är begränsad. Taxi är det bästa sättet att ta sig runt i Ras Al Khaimah och är förhållandevis billigt.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar inom en 180 dagars period. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. Personer vars pass har israeliska stämplar hänvisas till Förenade Arabemiratens ambassad. För mer information hänvisar vi till Förenade Arabemiratens ambassad på telefon 08-440 03 20.
För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Förenade Arabemiraten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 5 maj 2019, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 11 augusti 2019, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Ras al Khaimah

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Ras al Khaimah. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Erbjudanden till Ras Al Khaimah
DoubleTree by Hilton Ras Al Khaimah
DoubleTree by Hilton Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah, Förenade Arabemiraten
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 21 jan 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 21 jan 2020, 1 vecka
DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island
DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island
Ras Al Khaimah, Förenade Arabemiraten
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 10 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 10 dec 2019, 1 vecka
Rixos Bab Al Bahrsignatureföralla
Rixos Bab Al Bahr
Ras Al Khaimah, Förenade Arabemiraten
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 10 dec 2019 från Stockholm
All Inclusive
Stockholm, 10 dec 2019, 1 vecka
Sök din resa till Ras Al Khaimah