Experternas tips

Skyskrapor och medeltid i

Tallinn

Tallinn – vår trendiga granne

En storfavorit är grannen Estland och fantastiska Tallinn. "Så nära men ändå så långt borta" passar perfekt som beskrivning av Tallinn, eftersom staden levererar stora upplevelser på en kompakt yta. Allt känns lite som hemma, men ändå så exotiskt. Och du vet väl att flyget över till Tallinn från Stockholm knappt tar en timme?

Text & foto: Tomas Alexandersson och ving.se

Nutid möter medeltid

I Tallinn blandas medeltidsromantik med nyrenoverade fabrikslokaler fyllda med konstgallerier, butiker, nattklubbar och barer.

I Tallinn glittrar skyskrapor i kombination med medeltidshus.

Framåt småtimmarna omvandlas fabrikslokaler och innergårdar till tillfälliga scener för stök.

Mycket Tallinn. En läcker drink i en läcker innergård.

Tallinn för finsmakare

Glöm inte att besöka de galet urbana områdena Kalamaja och Noblessner strax bakom de Rapunzel-liknande tornen i Tallinns gamla stad.

Och snälla, glöm det där om en viss film från 90-talet som har Tallinn med i sin titel. Jag skulle verkligen våga påstå att den enda fisken som har något med Tallinn att göra är den välsmakande på tallriken. Tallinn har ett enormt utbud av restauranger varav flera finns listade i Michelinguiden och White Guide Nordic.


Underbar mat, direkt från den estniska naturen.

Tallinns stolthet – den historiska gamla stadskärnan.

På språng bland sovjetiska fabrikslokaler.

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på upplevelser som präglas av arkitektur, utställningar, barhäng och restaurangbesök. Gärna i storstäder i Europas östra delar, där han bland annat räknar Tallinn som sitt andra hem.