Hotell (29)

Resor till Estland

En resa till Estland med Ving ger dig spaupplevelser, ett brett utbud av restauranger, livligt nattliv och äventyr i Tallinns medeltida stadskärna.
Estlands trendiga och moderna huvudstad Tallinn klättrar stadigt på Europatoppen när det gäller weekendresor till storstäder. Den gamla stadskärnan är en sevärdhet i sig och något du inte får missa under din resa till Estland. Det är här du strosar omkring, sitter på café, handlar lokalt hantverk och äter gott i medeltida gränder. Att det bara tar en dryg timme att flyga till Estland från Stockholm gör det hela bara ännu bättre.

Trendiga restauranger i Estland

För alla som är intresserade av mat och av att prova nya spännande restauranger väntar ett outforskat och växande mecka i landets huvudstad. Utöver traditionell estnisk mat, som är väl värd att prova, finns en uppsjö av restauranger med mat från världens alla hörn. Flera restauranger är dessutom listade i restaurangguiderna White Guide och Guide Michelin. Maten är generellt prisvärd, till och med på de dyrare och välbesökta restaurangerna inne i Gamla stan. I Rotermannkvarteret och i området Telliskivi, två av Tallinns mest attraktiva kvarter i stadens centrum, finns gott om bra restauranger som är inhysta i rustika gamla industribyggnader. Här finns, förutom ett rikt restaurangutbud, även ett stort utbud av butiker och olika nöjen.

Sol och bad i Estland

Ja, faktum är att det lilla landet i öst även kan stoltsera med böljande sandstränder. Längs kusten finns badorter som klassiska Pärnu och kuststaden Haapsalu med fina stränder och varmt vatten – för att vara Östersjön. Kommer du att bo i Tallinn under din resa till Estland kan du besöka lokalinvånarnas favoritstrand Pirita. Dit kommer du med buss från innerstaden och väl framme väntar sol och bad på den härliga sandstranden, barer, lekplatser, omklädningshytter och andra faciliteter.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Estland

Resor till Estland

Fler resmål i Estland
Tallinn
När du reser med Ving till Tallinn bor du perfekt vid Gamla staden. Innanför ringmuren syns stadens medeltida historia överallt och du shoppar till låga priser.

Inspiration och restips

Sol och bad i Estland – fyra tips!

Knappt en timmes flygresa bort i Estland väntar vackra stränder, sommarstäder och vackra semesteröar. Följ med vår reseexpert Tomas när han visar upp några av sina semesterfavoriter i Estland.

Park  Tallinn

Tomas bästa Tallinn-tips

Med Tallinn som sin favoritstad vet vår reseexpert Tomas allt och lite till om Estlands charmiga huvudstad. Mat, kultur, och stora upplevelser på liten yta - Tallinn är staden som överraskar och det bästa av allt, den ligger bara en dryg timmes flygresa bort.

Julmarknad i Tallinn

Om du vill uppleva den ultimata julstämningen, så är en resa till Tallinn strax före jul ett måste. Mitt i staden bjuds det på en av Europas bästa julmarknader som pågår från tidig höst ända fram till nyår. Det är en perfekt plats att mysa runt bland bodarnas hantverk och delikatesser, lyssna på konserter, träffa tomten och låta den perfekta stämningen inför julen infinna sig.