Se hotell (21)
I Punta Cana väntar en bekymmerslös semester på läckra hotell med All Inclusive, alldeles vid den milslånga stranden. Hit kan du resa året runt, sommar såväl som vinter.
Punta Cana är namnet på runt fem mil av Dominikanska republikens sydöstra kust, precis där Atlanten blir Karibiska havet. Här finns också några av kustens bästa hotell, där All Inclusive ingår i priset. Kan det bli bättre? I Punta Cana visar Dominikanska republiken upp sin soligaste sida, med vidsträckta stränder och hotell som tävlar med varandra i att erbjuda det mesta av det bästa.

Förstklassiga hotell med All Inclusive

Reser du med Ving kan du alltid hitta ett hotell som passar dig. Självklart ligger nästan alla hotell vid stranden och lika självklart ingår All Inclusive i priset på nästan alla. På somliga av dem kan du bara räkna med att allt du vill äta och dricka, tillsammans med underhållning och aktiviteter ingår i priset, medan andra lägger ribban högre. På vissa hotell ingår room service dygnet runt, och på andra ingår golf, även om du får lägga en slant för golfbilen.

Barnvänliga hotell på stranden

Ska du resa med barn bör du ta en titt på Grand Palladium Bavaro Resort & Spa, ett barnvänligt hotell med massor av plats för solbrända små ben och underhållning för både stora och små. Dessutom ligger det alldeles vid stranden, så det är aldrig långt att gå om man vill ha lite större utmaningar än de som bjuds i barnpoolen. Blir man sen hungrig eller törstig är det bara att ta det man vill ha, nere i strandbaren eller på någon av hotellets olika restauranger, eftersom All Inclusive ingår i resans pris. Alldeles intill ligger Grand Palladium Punta Cana Resort & Spa, omgärdat av en grönskande trädgård. Här finns ytterligare pooler och restauranger, öppna för alla gäster på Grand Palladium-hotellen.

Hotell för vuxna

Tänker du resa utan barn kanske du ska ta en titt på vårt Prime Select-hotell Luxury Bahia Principe Ambar Blue, med åldersgräns på 18 år och perfekt strandläge vid Playa Bavaro. Även här ingår en generös All Inclusive, så du kan lämna plånboken kvar på rummet under hela semestern.

Semester i Karibien

En semester i Karibien handlar mycket om att njuta av hotellet och av stranden. Dagarna flyter på i en solig rytm, och ibland får man ta sig lite i kragen för att upptäcka vad mer landet har att erbjuda. För det finns en hel del att göra, från en enkel shoppingtur till en båttur med katamaran till öarna utanför kusten, eller kanske en spännande resa inåt landet på flaket av en gammal armétruck. I närheten finns också några av landets bästa golfbanor, med utmaningar för alla nivåer.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
 • Spännande utflykter
 • Fina sandstränder
 • Hotell direkt på stranden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Punta Cana

Stränder
Stränderna i Punta Cana sparar inte på effekterna. Från norr till söder väntar drygt fem mil mer eller mindre obruten sand, med karibiska havet på ena sidan och hotellens strandklubbar eller pooler på den andra. Till skillnad från många andra semesterorter finns inte mycket utmed stränderna utom just hotell, och inte ens det överallt. Där det i Thailand eller på Mallorca skulle varit fullt av små lokala entreprenörer som drev små fruktstånd, restauranger eller annat är det i Punta Cana antingen eller. Antingen är det hotell eller också är det ingenting. Inte för att detta på något sätt gör stränderna sämre, de flesta som badar gör det nedanför sitt hotell och har då tillgång till alla bekvämligheter man kan önska sig. Ofta ligger poolen bara några steg från stranden, och i anslutning till den en restaurang eller bar, så man kan stanna på stranden hela dagen utan att sakna något.

De olika stränderna

Räknar man från norr till söder har de olika avsnitten av stranden olika namn: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Bavaro, Cabeza de Toro och Punta Cana. Gränserna dem emellan är oklara, och flera drag har de gemensamt: finkornig sandstrand och inte särskilt långgrunda stränder. Nedanför hotellen finns alltid solstolar och parasoller för hotellets gäster, men det är sällan någon säger något i fall du slår dig ner nedanför ett annat hotell än det du bor på. Men du kan ju inte använda faciliteterna där, så det är bättre att hålla sig till stranden vid ditt eget hotell. Nästan alla resorts som ligger vid stranden har sina egna vattensportcentra. Har du valt ett hotell med All Inclusive ingår ofta kajak, vindsurfing, dykning och lån av snorkelutrustning. Om det inte ingår på just ditt hotell kan du alltid hyra utrustning från ett närliggande hotells vattensportcentra.

Uvero Alto

Uvero Alto är den nordligaste av Punta Canas stränder med fin ljus sandstrand. Till en början har stranden varit rätt oexploaterad, men på senare tid har fler hotell öppnat i anslutning till denna.

Macao Beach

Till Macaostranden ska du bege dig till om du är sugen på att surfa. Surfingen här är dock inte exceptionell. Är du ute efter tuffare utmaningar rekommenderar vi öns norra kust där vågorna ofta är större och vinden mer gynnsam. Macaostranden är bred, upp till hundra meter på sina ställen, och med samma fina gulvita sand som resten av stränderna. I södra änden begränsas den av klippor som erbjuder snorklingsmöjligheter. Här finns också ett par lokala restauranger som serverar färsk fisk och kalla drycker.

Arena Gorda

Arena Gorda är ett långt stycke strand som sträcker sig hela vägen ner till El Cortecito. Här dominerar de stora hotellen, med obebyggd mark mellan dem. Stranden skyddas av ett rev på vilket man kan se vraket av fartyget Astron som gick på grund här 1978 på väg till Kuba. Det gör inte stranden sämre på något vis. Nedanför hotellen är det rent och snyggt, med solstolar under palmerna i den ljusgula sanden. Vattnet är inte särskilt långgrunt, och har den typiska tröskeln några meter från vattenbrynet där det plötsligt går från knädjupt till midjedjupt.

El Cortecito – en bohemisk känsla

El Cortecito är nog en av kustens mer intima stränder. Cortecitos hantverksby –eller vad man ska kalla det– går hela vägen ner till stranden och ger en lätt bohemisk känsla. Stränderna nedanför hotellen är lika välordnade, men också aningen sterila. Nå, Cortecito är bara en smal strandremsa, men fin att kombinera med lite lokal shopping och kanske en lika lokal lunch. Här finns också ett par beach clubs med bekväma solstolar, god mat och svala drycker.

Bavaró – en paradisstrand

Playa Bavaró är en av de bättre stränderna i Punta Cana. Havet är ofta lite lugnare vid denna strand då det finns ett korallrev som skyddar vågorna från att komma ända in. Bavarostranden är lite smalare, med palmer som växer nästan ända ner till vattnet och en del lite mindre hotell, som också kryper närmare stranden. Det ger en mer ombonad känsla än vad som är fallet längre norrut. Här finns också flera olika arrangörer av olika vattenaktiviteter, som havsspa, dykning och annat. Därför kan stranden bli ganska livlig.

Playa Limón – genom ett fint bergslandskap

Några mil norr om Punta Cana och Bávaro ligger en fantastisk liten isolerad strand på tre kilometer som heter Playa Limón. Vägen dit är mycket vacker då man kör genom ett fint bergslandskap. Vid Playa Limón hittar du även Laguna Limón, som är känt för sin fågelskådning.

Punta Cana

I Punta Cana, i närheten av flygplatsen, finns flera kända stränder och områden. Juanillo är en skön sandstrand med gott om plats och en viss nivå på faciliteterna. I närheten ligger Sanctuary Cap Cana där man kan köpa ett halvdagskort och få tillgång till deras All Inclusive. Vill du vara mer aktiv ska du ta dig till Playa Blanca, där du både kan kitesurfa eller prova SUP surfing, där man står på brädan och paddlar sig fram.

Sol och bad i Dominikanska republiken

Det finns mer än 500 kilometer vackra stränder längs Dominikanska republikens kust. Du kan välja mellan de större turiststränderna eller din egen paradisstrand, där du kan njuta av stillheten och vågskvalpet. Sådana små stränder finns längs kusten utanför hotell- och turistorterna. Vattnet är i regel klart och turkosfärgat, med en jämn temperatur på cirka 26 grader året runt. På vissa stränder med klippor finns det snäckor och sjöborrar, vi rekommenderar därför att du tar med dig ett par badskor. Hör gärna med personalen i hotellets reception om vad som gäller för just din strand. Under vissa perioder finns det brännmaneter vid stränderna, om vinden ligger på eller om havsströmmarna är starka. Det förekommer många typer av brännmaneter, de flesta är ofarliga och vi rekommenderar dig att bada med försiktighet och ha uppsikt. Skillnad mellan ebb och flod.
Mat, dryck och nattliv
På de flesta hotell gäller All Inclusive, där all mat och dryck ingår i priset. Det finns ett begränsat utbud utanför hotellen, men sällan inom gångavstånd.

Restauranger i Punta Cana

De flesta restauranger i Punta Cana finner du inne på de stora All Inclusive-hotellen. Har du köpt All Inclusive-paket visar du bara upp ditt armband på det hotell där du bor så får du äta så mycket du vill. Vill du hellre utforska det lokala restaurangutbudet måste du ta dig utanför hotellområdet. Skillnaderna i standard är ofta stor, och det bästa är att fråga någon av Vingvärdarna på plats. Om du tar dig till området som heter Los Corales, eller Cortesito, kommer du hitta fler restauranger, där nästan alla hittar något som frestar.

Dominikansk Rom

Romen från Dominikanska republiken räknas bland världens bästa, med allt från globala spelare som Barcelo, till lokala, mer hantverksmässiga destillerier som Oliver. Även om de stora märkena dominerar kan man ofta stöta på de mindre i välsorterade butiker, där man ibland kan erbjudas provsmakning.

Mat och dryck i Dominikanska republiken

Den rika blandningen av olika kulturer i Dominikanska republiken har påverkat det dominikanska köket. Med spanska, afrikanska och franska influenser har 'comida-criolla' uppstått - en smakrik, enkelt tillredd och milt kryddad mat.

Kryddor

Många av kryddorna på ön är hämtade direkt från naturen, som oregano och röd peppar. Trots mångfalden är det dominikanska köket inte känt för att ha någon stark mat. Landets kryddor är praktiska och trevliga souvenirer, som du kan köpa till rimliga priser.

Frukt

Dominikanska republiken är som ett stort drivhus med många olika frukter som trivs i klimatet. Här har du tillgång till färsk frukt året om, och priserna är rimliga. Om du tycker om frukt har du verkligen hamnat i paradiset. Så ta chansen att prova exotiska frukter som ananas, papaya, mango, kokosnöt och passionsfrukt. De vanligaste frukterna som bananer och meloner smakar extra gott här då de kan mogna till ordentligt i solen.

Grönsaker

Grönsaker är huvudingrediensen i maten, och används både i sallader och i varmrätter. De vanligaste grönsakerna är grönsallad eller kål med tomater, lök, ris, gurka och ofta även avokado. Potatis och den speciella matlagningsbananen platano, som används som tillbehör till huvudrätter, är vanligt förekommande. Prova friterad, stekt eller kokt platano. Det är en av nationalrätterna.

Ris

Små risfält finns nästan överallt på ön. Ris är också den viktigaste födan för dominikanerna och utgör drygt en fjärdedel, 27 procent, av de fattigas kost.

Lokala specialiteter

La bandera dominicana: Kött eller kyckling, ris och bönor.
Sancocho: En fyllig, lokal köttstuvning.
Quipe: Köttbullar stekta i olja.
Chicharrones de pollo: Panerade kycklingbitar, som får nästan överallt i småkioskerna vid vägkanterna.
Frito verde: Friterade bananskivor.
Majarete: En söt, krämig majspudding smaksatt med kokosmjölk, vanilj och kanel.

Rom – Karibiens nationaldryck

En av de vanligare dryckerna i Karibien är rom. Förr i tiden var det bara pirater, sjömän och bananrepublikanens machokarlar som drack rom, men på senare år har drycken blivit populär för alla. Rom framställs ur biprodukter från sockertillverkning, som melass och saft från sockerrör. Vilken typ av rom som processen sedan resulterar i beror på hur mycket vatten som används samt hur länge och på vilket sätt som den lagras.
Det finns tre typer av rom: vit, gyllene och añejo.
Ron Blanco – vit rom
Detta är den vanligaste typen av rom. Ljus, torr, och destillerad till hög alkoholhalt.
Ron Dorado – gyllene rom
Destilleras till lägre alkoholhalt, vilket ger en fylligare smak och arom.
Ron Añejo
En speciellt utvald och fin rom. Golden rum (ett slags añejo) lagras i träfat i flera år för att få rätt smak. Denna rom har den rikaste smaken och kan liknas vid cognac.
De tre mest kända och vanligaste märkena i Dominikanska republiken är 'de tre B:na' – Brugal, Bermudez och Barceló. De kan köpas i vartenda gathörn och vill du smaka innan du slår till så finns märkena i de flesta barer.

Öl

Det finns gott om olika sorters öl på ön. Den mest kända är Presidente. Andra populära lokala öl är Quisqueya och Bohemia. Här kan du också hitta importerat öl, som mexikanska Corona och Budweiser från USA.

Vin

Det mesta vinet kommer från Spanien, Chile, Argentina, Frankrike och USA. De importerade vinerna är vanligtvis dyrare. Lokalt vin produceras i mycket liten skala på några enstaka små vingårdar ute på landsbygden.

Mama Juana

Mama Juana är en lokal dryck, som tillverkas på rom, rött vin och honung samt hemliga ingredienser. En äkta lokal specialitet och en speciell smakupplevelse.
I Punta Cana finns ett par barer och vid stranden ett par små serveringar. Det flesta hotell erbjuder mer eller mindre professionell underhållning med shower, musik och dans. Nattlivet i Punta Cana är dock i stort sett begränsat till det som hotellen erbjuder, men det brukar räcka för de flesta. Särskilt som man kan känna sig lite mosig efter en hel dag i solen och en god middag.

Nattlivet i Dominikanska republiken

Merengue och Bachata strömmar mot dig överallt och tillhör vardagslivet här i Dominikanska republiken. Redan på flygplatsen möttes du säkert av Merengue-bandets toner och hälsade dig välkommen. Dessa toner kommer förfölja dig resten av din semester. I taxibilen spelar chauffören härliga rytmer i sin radio och det är svårt att inte sitta still. Musiken har en djup social betydelse för landet och den hörs överallt i Dominikanska republiken. De är ofta snabba att berätta vem sångaren är eller från vilken del av ön som musiken kommer ifrån. Dominikanerna är mycket stolta över både Merengue och Bachata. Dans är ett måste för dominikanerna. Det finns ett gammalt talesätt som säger att dominikanska barn kan dansa innan de kan gå. Den dansanta musiken är deras födslorätt, säger man. Vid varje sammankomst hittar du berusande musikaliska toner, och snart kommer du på dig själva att röra på fötterna och höfterna.
Shopping
I Punta Cana kan du framförallt köpa målningar i starka, karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer. Det ska sägas med en gång: Dominikanska republiken erbjuder ingen fantastisk shopping, varken priserna eller utbudet kan mäta sig med butikerna i New York, London eller Rom. Det som är värt att köpa här är rom, cigarrer, och kanske bärnsten och annat hantverk. I övrigt finns ett hyggligt utbud av affärer med kläder, accessoarer och annat. Ett tips är att först titta i butiken eller butikerna på hotellen – de flesta hotell har såna- och sedan när du ungefär vet vad du vill ha, ta dig till ett shoppingcenter och köp samma sak där till ungefär halva priset.

Plaza Bávaro – Plaza las Brisas – Plaza Riviera

I Punta Cana finns flera lite mindre köpcenter. Plaza Bávaro är ett av dessa och här hittar du butiker som säljer tavlor, souvenirer och cigarrer. Här finns också växelkontor och några lokala barer där du kan köpa snacks och dryck. Andra köpcenter som Plaza las Brisas och Plaza Riviera/Estrella i Friusa, har även restauranger och träningsanläggningar. Större köpcenter hittar du i framförallt i La Romana och Santo Domingo, men även Punta Cana har två medelstora köpcentrum.

Down Town Punta Cana – butiker, biograf och nattklubb

De senaste åren har en ny samlingspunkt växt fram i Punta Cana/Bavaro. Området vid San Juan shoppingcenter kallas nu Down Town Punta Cana. Här har flera butiker och större kedjor öppnat butiker. I Down Town Punta Cana hittar man nattklubben Coco Bongo, biografen Caribbean Cinemas, IKEA, San Juan Shoppingcenter och många nyöppnade restauranger. Down Town Punta Cana har även blivit ett centrum för snabbmat och man kan bland annat hitta Subway.

Palma Real Shopping Village

Palma Real är ett fräscht shoppingcenter med ett femtiotal butiker ungefär mitt i Punta Cana. Här går det att hitta ett par välkända märken tillsammans med inhemska märken. Ta gärna en tur i 'bärnstensmuseet' när du är här. I centrumet finns även flera matställen, så du kan kombinera din shopping med lunch om du vill. Vill du istället drömma dig bort i filmvärlden finns flera biografer på området.

Cortecito

Cortecito är inte så mycket ett shoppingcenter som en samling skjul där man säljer olika typer av typiskt dominikanska souvenirer; hantverk, cigarrer och rom. Hantverket är dels olika former av träsniderier och tavlor som är så färgglada att man nästan blir blind av att titta på dem. Priserna är humana, men kom ihåg att förhandla om priserna, de kan ofta sänkas med hälften från utgångspriset, och med tanke på att men kan se en soptunna full av tavlor kan de inte värdera dem särskilt högt. Försäljare och inkastare är påstridiga, men det är bara att säga nej tack och gå vidare så släpper de. Tar du taxi hit så säg att den ska köra till Hotel Cortecito Inn, så hamnar du rätt i smeten.

San Juan Shopping Centre

San Juan Shopping Centre är platsen du ska bege dig till om du vill stilla shoppingbegäret. Här finns något för alla, allt från underkläder och frisörer till guldsmeder och badtillbehör. Här kan du även köpa upp mat på supermarkets eller stilla hungern på Pizza Hut eller Taco-Comida Mexicana. Köpcentret har även några barer med glass från Häagen-Dazs och frozen yoghurt. Här finns även en biograf, som har flera biosalonger än exempelvis Palma Real.

Bärnsten

Världens kanske finaste bärnsten finns här i Dominikanska republiken. De bästa affärerna för köp av dessa ädla stenar finns i Santo Domingo och Puerto Plata.

Larimar

Halvädelsten i turkos som enbart förekommer på ön Hispaniola.

Tavlor

Konst från Haiti räknas som den bästa i hela Karibien. Se dock upp för billigare kopior.

Keramik

De ansiktslösa dockorna, muñecas sin rosotros, symboliserar nationens multietniska befolkning.

Radartrummor

Används i voodooceremonier och blir extra souvenirer.

Cigarrer

Handrullade cigarrer finns att köpa för en billig peng.

Rom

Dominikanska republiken är en av världens bästa romproducenter. Leta efter årgångsrom och drick den, utan is.
Sport och Träning
Vill du träna och aktivera dig under semestern finns mängder av vattensporter som katamaran, speedboat, parasailing, dykning, vindsurfing m.m.

Utanför stranden väntar även aktiviteter som golf. I närheten av Punta Cana finns några av landets bästa golfbanor, med utmaningar för alla nivåer.

Golfa i Punta Cana

Är du sugen på att spela golf under din semester i Punta Cana finns fler fina banor i närheten.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
Utbudet av aktiviteter i Punta Cana är stort. Här finns mängder av vattensporter som katamaran, speedboat, parasailing, djuphavsfiske, dykning, vindsurfing m.m. Utanför stranden väntar även aktiviteter som golf. I närheten finns också några av landets bästa golfbanor, med utmaningar för alla nivåer.

Buggy - Macao Beach

Efter upphämtning vid avtalad mötesplats går den fartfyllda turen mot en ranch i Uvero Alto. Professionella och erfarna guider finns på plats och vid ankomst ges all nödvändig information som krävs för turen och fordonen. Äventyret fortsätter sedan längs Macao Beach och genom risfält. Vid det första stoppen berättar guiderna hur arbetet på risfälten går till. Färden går sedan vidare mot Maimónfloden och därefter mot Macao Beach och Atlanten, där det finns tid att koppla av och njuta av bad och uppfriskande drycker (alkoholfria).

Sirenis Aquagames Water Park

På hotell The Sirenis Cocotal Beach Resort Casino & Spa finns en vattenpark som är 12.000 kvadratmeter och har alla härliga och blöta vattenrutschbanor man kan tänka sig. Här kan man tillbringa hela dagen i den stora poolen, åka i över 100 meter långa vattenrutschbanor, låta tyngdlösheten bestämma i Fritt fall eller twista runt i de 10 meter höga spiralbanorna. Här finns även flera mindre banor för yngre barn.

Aktiviteter i Punta Cana-området

Om du skulle tröttna på solen och stranden finns det många typer av aktiviteter att sysselsätta sig med, allt från promenader till snorkling, tennis och golf.

Baseball

Baseball är nationalsporten i Dominikanska republiken och i den dominikanska ligan finns sex lag. Säsongen pågår från oktober till februari och matcherna kan ses i La Romana eller Santo Domingo.

Bavaro Splash – vattenaktiviteter i Punta Cana

Vattenaktiviteter är ett utmärkt alternativ om du tröttnat på lata dagar på stranden och söker lite spänning i tillvaron. Bavaro Splash är en härlig tur där du kan njuta av värmen och det blå havet samtidigt som du roar dig. Utflykten tar sin början på stranden El Cortecito där instruktörerna ger instruktioner om hur du använder all utrustning, exempelvis snorkel, flytvästar, simfötter och motorbåtar. Därefter kan du roa dig på egen hand och låta barnasinnet komma fram.

Dr. Fish Ocean Spa – avkoppling i Punta Cana

Dr. Fish Ocean Spa ger dig möjlighet att kombinera en marin miljö med olika aktiviteter och avkoppling. Biopilates är en innovativ övning som sägs fylla på alla dina energinivåer. Njut av en flytande madrass som ger dig sinnesro och total avkoppling. Låt experterna ta hand om dig. De erbjuder två typer av massage: en traditionell metod där du sitter i en stol och en massage där du ligger i en elektronisk säng. Oavsett vad du väljer så kommer massagen hjälpa kroppen att slappna av och frigöra negativ energi. Gör även besök i bubbelpoolen och njut av värmen och bubblorna från havet medan brisen från havet sveper genom ditt hår. Bubbelpoolen har även elektroniska joniseringsapparater som tar bort och eliminerar gifter i kroppen.

Montaña Redonda

Berget Montaña Redonda hittar du någon timme från Bavaro. Berget har under det senaste året blivit ett väldigt populärt turistresmål. Om du tar dig hit kommer du att förstå varför. Uppe på bergstoppen finns gungor i olika färger. På gungorna har man möjlighet att ta fantastiskt vackra bilder med en häpnadsväckande utsikt. För att ta sig upp på berget måste man åka med någon av de trucks som finns nedanför.

Tabacalera de Garcia

Tobakskulturen är över tusen år gammal på ön. Detta är ett arv från Taino-indianerna och dateras till 800 år efter Kristus. Dominikanska republiken är en av världens största tillverkare av högklassiga cigarrer. Världens största fabrik för handrullade cigarrer, Tabacalera de Garcia har cirka 5.000 anställda som tillverkar de kända märkena Romeo y Juliet och Monte Cristo. Fabriken är stängd för besökare. Vill man se hur tillverkning av cigarrer går till kan man besöka La Flor Dominicana Cigarr Factory. Deras cigarrshop har ett stort urval av dessa fina cigarrer. Tel +1 809 550 3000.

La Basilica de Higüey – det välbesökta monumentet

La Basilica de Higüey är ett av de bäst bevarade monumenten i Dominikanska republiken och här finner du La Virgen de la Altagracia, Dominikanska republikens beskyddarinna. Monumentet ligger längs huvudvägen i Provinsen Salva Leon de Higüey och invigdes av Dr. Joaquin Balaguer (1974-1978). La Basilica är mycket välbesökt av utländska turister och anses vara en av de viktigaste religiösa platserna i Latinamerika. Tänk på att respektera klädkoden vid besök i La Basilica de Higüey. Använd långbyxor eller kjol som täcker knäna och skyl axlarna med en sjal eller tröja.

Altos de Chavón – med utsikt över den vackra floden

Altos de Chavón är en replik av en liten italiensk/spansk by från 1500-talet. Från byn har du en fantastisk utsikt över floden Río de Chavon. Här finns även en vacker amfiteater med plats för 5.000 personer där kändisar som Julio Iglesias har spelat, en fin liten kyrka och ett museum. Denna sevärdhet brukar ofta vara mycket uppskattad, bara känslan av att promenera omkring på de kullerstensbelagda gränderna gör det värt ett besök.

Cueva de las Maravillas – grotta med ett imponerande museum

Cueva de las Maravillas är en av de finaste grottorna på östsidan, med ett imponerande museum som är placerat 25 meter under jorden. Här finns över 500 målerier och graveringar på bergsväggarna, målat av Tainos.
Utflykter
Mega Truck - Tropical Expedition
Mega Truck - Tropical Expedition
En spännande och innehållsrik dag, med mycket natur och äventyr. Vi åker på stora truckar genom det vackra landskapet och lär oss mer om vad som odlas i Dominikanska republiken.
Läs mer om utflykten
Saona Island - Katamaran
Saona Island - Katamaran
Att färdas ombord på en katamaran är en oförglömlig upplevelse. Njut av en underhållande resa till havs.
Läs mer om utflykten
Valskådning med buss och båt – heldag
Valskådning med buss och båt – heldag
En perfekt utflykt för alla naturälskare. Efter en vacker tur genom det grönskande landskapet tar vi båt ut på havet för att beskåda knölvalarna. Utflykten körs januari-mars.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Biluthyrning rekommenderas inte, men om du ändå vill hyra bil bör du tänka på följande:

– Kontrollera bilen, kontraktet samt aktuell prislista.
– För alla uthyrningsfirmor gäller att du själv betalar självrisken i händelse av olika.
– Vägarna här håller inte samma standard som hemma. Se därför upp med hål i vägen, även på motorvägarna. Kör extra försiktigt i mörker, då både vägskyltar och belysning ofta saknas.
– Motorcyklister är vanliga i den dominikanska trafiken. Var uppmärksam på dessa och visa hänsyn. Lämna gott om plats vid omkörning.
– Se upp med djur som ofta rör sig ute på vägarna. De är en av orsakerna till att många dominikaner kör nära mittlinjen, oavsett hastighet.
– Parkera helst bilen på hotellets parkeringsplats eller andra bevakade parkeringsplatser. Lämna aldrig värdeföremål i bilen.
– Trafiken är hektisk – kör försiktigt och var uppmärksam!
Det vanligaste färdmedlet i Punta Cana är taxi. Taxibolagen har ofta fasta priser och är lätta att få tag på från hotellområdena. Från hotellen är det enklast att låta personalen tillkalla en taxi, och vid de stora shoppingcentren och andra turistmål finns alltid en taxikö där man kan få tag på en taxi. Chaufförerna tar helst dollar, men accepterar också pesos. De har sällan växel – och då kostar resan helt enkelt alla de pesos du lämnat över. Så enkelt är det. Det är i regel säkert att åka taxi, då bilarna i allmänhet är nya och i gott skick. Det finns också motorcykeltaxi – avrådes.

Taxi

Taxibilarna är beiga och ser likadana ut över hela ön. De är nya statliga bilar och de flesta kör på taxameter, men det vanliga är att priset bestäms i förväg i överenskommelse med chauffören. De största hotellen har egna bilar utanför receptionen, där du också hittar prislistan. Bestäm priset innan du sätter dig i taxin, speciellt om du skall åka en längre tur. De billigare carro publico eller allmänna taxin är personbilar. Dessa fungerar även som lokalbussar. Det finns inga hållplatser utan du stiger på vid huvudvägen. Dessa bilar har en skylt på taket där det står 'transporte' och vilken rutt bilen kör. Bilarna kör när de har tillräckligt många passagerare och priset bestäms utifrån passagerarantalet.

Buss

Busstationen 'Parada de guaguas' ligger i Punta Cana vid Politur (Polisstationen) i Friusakorsningen där Texaco-macken ligger. Härifrån kan du ta expressbussen Bávaro - Santo Domingo. Ett annat alternativ är att ta de lokala bussarna, Sitrahima eller Sitrabapu, som går utanför hotellen varje timme fram till midnatt. Ta bussen till Higüey och åk sedan vidare med en annan buss till Santo Domingo. Busstationen i Higüey ligger mitt emot La Basilica kyrkan. Från Bayahibe finns det mindre lokalbussar som går till La Romana. Där kan du sedan byta till ytterligare en buss för att ta dig vidare mot Santo Domingo.

Flyg

Det går bra att resa med flyg mellan de större städerna, som Santo Domingo, Punta Cana och Puerto Plata. Flygbolaget heter Vol Air.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Vintern 2022/23 kan du under din vistelse nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och även taxi accepterar också dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.

Språk

Spanska

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

11-12 timmar med charterflyg och 13-20 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Punta Cana under vinterhalvåret 2022/23.

Du kan dessutom resa med Ving till Punta Cana året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på flygplatsen utanför Punta Cana.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Punta Cana. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen till ditt hotell är ca 35 minuter till ca 1 timme och 20 minuter (18-25 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
28°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • februari
28°21°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
29°21°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
30°22°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
31°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
32°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • oktober
31°23°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • november
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
29°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Punta Cana
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.