Dominikanska republiken

Dominikanska republiken

Välkommen till Dominikanska republiken, där Ving erbjuder resmål i både norr och söder. Playa Dorada och Cabarete på landets norra kust är nyheter till vintern 2017/2018, medan Punta Cana och Bayahibe i söder har funnits med i flera år och blivit alltmer populära.

Läs mer om Dominikanska republiken Dölj text

Dominikanska republikens norra kust är känd för sina härliga stränder, grönskande natur och låga priser, bland de lägsta i Karibien. Här väntar hotell med strandläge, livligt folkliv och en skönt avslappnad stämning. I den sydöstra delen av landet, precis där Atlanten och Karibiska havet möts, ligger Punta Cana och Bayahibe, med spektakulära hotell och de där riktigt karibiska stränderna som är kilometerlånga och bländvita.

När är det bäst väder i Dominikanska republiken?
Dominikanska republiken har ett varmt klimat året om. Dagstemperaturen mitt på dagen ligger i regel omkring 30 grader, och vattentemperaturen ligger över 25 grader året runt. Nattetid sjunker temperaturen sällan under 20 grader. Vings resmål ligger både på den norra sidan och på den sydostliga sidan av ön. I norr ligger Playa Dorada och Cabarete, här är nätterna något svalare än på sydsidan. Regntiden är kortast på den sydostliga delen av ön, där resmålen Punta Cana och Bayahibe ligger. Den bästa tiden att besöka ön på är under vintern, i november, december, januari, februari, mars eller april. Då är luftfuktigheten lägst och risken för regn minst. Orkansäsongen sträcker sig normalt från juni till slutet av oktober, ibland längre, med störst risk för orkaner i augusti och september.

  • Valuta: Dominikansk Peso (DOP)
  • Antal resmål:  4
  • Antal hotell:  36