Se hotell (4)
Med Ving kan du resa till Bayahibe, en karibisk dröm på Dominikanska republikens södra kust.
Bayahibe är inte stort, det tar bara en kvart att gå från ena änden av byn till den andra. Ändå rymmer den förvånansvärt mycket på den lilla ytan. Här finns en handfull caféer och restauranger, butiker med hantverk och arrangörer av både dykturer och utflykter till öarna strax utanför kusten. Det lokala livet blandas med turistlivet och på de stora hotellen som ligger utmed kusten på ömse sidor av byn. Det är bekvämt att ta en taxi hit och promenera en stund innan man slår sig ner på ett café och ser på folklivet, till lika delar turister och dominikaner.

Sol, sand och sevärdheter

Ska du resa till en semester bortom stress och vardagens alla måsten så ska du resa till Bayahibe. Varje morgon står motorbåtarna redo på stranden och väntar på att ta med förväntansfulla turister till de fantastiska öarna Isla Saona och Catalina. Där väntar kritvita stränder och kristallklart vatten. En vacker sandstrand finner du också i Playa Dominicus, som ligger rakt nedanför hotellen Viva Wyndham Dominicus Beach och Viva Wyndham Dominicus Palace. Inte långt från Bayahibe ligger La Romana, en mysig liten stad som bland annat kan skryta med världens största cigarrfabrik -Tabacaleria de Garcia- där man välkomnar besökare som vill se hur handrullade cigarrer tillverkas. Passa också på att resa till nationalparken Parque National del Este, med över etthundra fågelarter, grottmålningar av öns urbefolkning och vackra vyer över Karibiska havet.

Bo vid stranden i Bayahibe

När du reser med Ving kan du välja något av våra hotell vid stranden, ett litet stycke utanför själva byn. På flera av dem ingår All Inclusive i priset, så du kan bara luta dig tillbaka och koppla av, perfekt när barnen följer med på resan.
Bra att veta
 • Hotell direkt på stranden
 • All Inclusive
 • Fina sandstränder
 • Hotell för vuxna
 • Spännande utflykter
 • Familjehotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bayahibe

Stränder
Stranden i själva Bayahibe är ett par hundra meter, och på båda sidor av byn där hotellen ligger, väntar kilometerlånga paradisstränder med kritvit sand och vajande kokospalmer. Här, på den södra sidan av Dominikanska republiken är havet betydligt lugnare än längs med Punta Cana. De flesta hotell har en egen strand, ofta med olika vattensporter. Eftersom vattnet är lugnare blir det bättre sikt och roligare att snorkla rätt från stranden. Det är vanligt att hotellen lägger ut ett slags konstgjort minirev ett stycke ut från stranden, och där kan du hitta ett eller annat att titta på. De flesta stränder är långgrunda eller flacka. Det blir fort midjedjupt, men sedan blir det inte mycket djupare förrän du kommer en bit ut från stranden.

Sol och bad i Dominikanska republiken

Det finns mer än 500 kilometer vackra stränder längs Dominikanska republikens kust. Du kan välja mellan de större turiststränderna eller din egen paradisstrand, där du kan njuta av stillheten och vågskvalpet. Sådana små stränder finns längs kusten utanför hotell- och turistorterna. Vattnet är i regel klart och turkosfärgat, med en jämn temperatur på cirka 26 grader året runt. På vissa stränder med klippor finns det snäckor och sjöborrar, vi rekommenderar därför att du tar med dig ett par badskor. Hör gärna med personalen i hotellets reception om vad som gäller för just din strand. Under vissa perioder finns det brännmaneter vid stränderna, om vinden ligger på eller om havsströmmarna är starka. Det förekommer många typer av brännmaneter, de flesta är ofarliga och vi rekommenderar dig att bada med försiktighet och ha uppsikt. Skillnad mellan ebb och flod.
Mat, dryck och nattliv
I Bayahibe är utbudet av restauranger och barer inte stort, men det finns ett par trevliga och ganska anspråkslösa ställen nere i byn. De flesta hotell i Bayahibe erbjuder ju All Inclusive, men det kan ändå vara trevligt att ta sig hit för att få lite omväxling.

Mat och dryck i Dominikanska republiken

Den rika blandningen av olika kulturer i Dominikanska republiken har påverkat det dominikanska köket. Med spanska, afrikanska och franska influenser har 'comida-criolla' uppstått - en smakrik, enkelt tillredd och milt kryddad mat.

Kryddor

Många av kryddorna på ön är hämtade direkt från naturen, som oregano och röd peppar. Trots mångfalden är det dominikanska köket inte känt för att ha någon stark mat. Landets kryddor är praktiska och trevliga souvenirer, som du kan köpa till rimliga priser.

Frukt

Dominikanska republiken är som ett stort drivhus med många olika frukter som trivs i klimatet. Här har du tillgång till färsk frukt året om, och priserna är rimliga. Om du tycker om frukt har du verkligen hamnat i paradiset. Så ta chansen att prova exotiska frukter som ananas, papaya, mango, kokosnöt och passionsfrukt. De vanligaste frukterna som bananer och meloner smakar extra gott här då de kan mogna till ordentligt i solen.

Grönsaker

Grönsaker är huvudingrediensen i maten, och används både i sallader och i varmrätter. De vanligaste grönsakerna är grönsallad eller kål med tomater, lök, ris, gurka och ofta även avokado. Potatis och den speciella matlagningsbananen platano, som används som tillbehör till huvudrätter, är vanligt förekommande. Prova friterad, stekt eller kokt platano. Det är en av nationalrätterna.

Ris

Små risfält finns nästan överallt på ön. Ris är också den viktigaste födan för dominikanerna och utgör drygt en fjärdedel, 27 procent, av de fattigas kost.

Lokala specialiteter

La bandera dominicana: Kött eller kyckling, ris och bönor.
Sancocho: En fyllig, lokal köttstuvning.
Quipe: Köttbullar stekta i olja.
Chicharrones de pollo: Panerade kycklingbitar, som får nästan överallt i småkioskerna vid vägkanterna.
Frito verde: Friterade bananskivor.
Majarete: En söt, krämig majspudding smaksatt med kokosmjölk, vanilj och kanel.

Rom – Karibiens nationaldryck

En av de vanligare dryckerna i Karibien är rom. Förr i tiden var det bara pirater, sjömän och bananrepublikanens machokarlar som drack rom, men på senare år har drycken blivit populär för alla. Rom framställs ur biprodukter från sockertillverkning, som melass och saft från sockerrör. Vilken typ av rom som processen sedan resulterar i beror på hur mycket vatten som används samt hur länge och på vilket sätt som den lagras.
Det finns tre typer av rom: vit, gyllene och añejo.
Ron Blanco – vit rom
Detta är den vanligaste typen av rom. Ljus, torr, och destillerad till hög alkoholhalt.
Ron Dorado – gyllene rom
Destilleras till lägre alkoholhalt, vilket ger en fylligare smak och arom.
Ron Añejo
En speciellt utvald och fin rom. Golden rum (ett slags añejo) lagras i träfat i flera år för att få rätt smak. Denna rom har den rikaste smaken och kan liknas vid cognac.
De tre mest kända och vanligaste märkena i Dominikanska republiken är 'de tre B:na' – Brugal, Bermudez och Barceló. De kan köpas i vartenda gathörn och vill du smaka innan du slår till så finns märkena i de flesta barer.

Öl

Det finns gott om olika sorters öl på ön. Den mest kända är Presidente. Andra populära lokala öl är Quisqueya och Bohemia. Här kan du också hitta importerat öl, som mexikanska Corona och Budweiser från USA.

Vin

Det mesta vinet kommer från Spanien, Chile, Argentina, Frankrike och USA. De importerade vinerna är vanligtvis dyrare. Lokalt vin produceras i mycket liten skala på några enstaka små vingårdar ute på landsbygden.

Mama Juana

Mama Juana är en lokal dryck, som tillverkas på rom, rött vin och honung samt hemliga ingredienser. En äkta lokal specialitet och en speciell smakupplevelse.
Utanför hotellen är nattlivet begränsat. I Bayahibe finns det dock flera lokala barer och restauranger. Är du ute efter ett lokalt diskotek finns det något som har öppet varje dag.

Nattlivet i Dominikanska republiken

Merengue och Bachata strömmar mot dig överallt och tillhör vardagslivet här i Dominikanska republiken. Redan på flygplatsen möttes du säkert av Merengue-bandets toner och hälsade dig välkommen. Dessa toner kommer förfölja dig resten av din semester. I taxibilen spelar chauffören härliga rytmer i sin radio och det är svårt att inte sitta still. Musiken har en djup social betydelse för landet och den hörs överallt i Dominikanska republiken. De är ofta snabba att berätta vem sångaren är eller från vilken del av ön som musiken kommer ifrån. Dominikanerna är mycket stolta över både Merengue och Bachata. Dans är ett måste för dominikanerna. Det finns ett gammalt talesätt som säger att dominikanska barn kan dansa innan de kan gå. Den dansanta musiken är deras födslorätt, säger man. Vid varje sammankomst hittar du berusande musikaliska toner, och snart kommer du på dig själva att röra på fötterna och höfterna.
Shopping
Det ska sägas med en gång: Dominikanska republiken erbjuder inte spektakulär shopping. Varken priserna eller utbudet kan mäta sig med vare sig Rom, London eller New York. Det som är värt att köpa här är rom, cigarrer, bärnsten eller annat hantverk. I övrigt finns ett hyggligt utbud av kläder och accessoarer och annat. Ett tips är att först titta i butiken eller butikerna på hotellen – de flesta hotell har någon form av affär med souvenirer. När du sedan vet på ett ungefär vad du vill ha, ta dig till ett shoppingcenter och se om du hittar liknande vara där. Det vinner man många gånger på. Bayahibe är långt ifrån ett shoppingparadis, så för att stilla shoppingsuget rekommenderar vi istället en tur till La Romana som ligger ca 25 minuter med bil sydväst om Bayahibe. Här finns ett köpcenter som heter JUMBO där du kan hitta det mesta, allt från matvaror och hemelektronik till kläder och apotek. På andra sidan gatan från JUMBO ligger en park där en marknad äger rum, nästan varje förmiddag. Hit tar du dig enkelt med lokalbuss från Bayahibe. Bussen stannar i närheten av parken. I La Romana finner du också det nyöppnade shoppingcentret MultiPlaza. Här hittar du bland annat IKEA, en biograf och flera restauranger. Det finns även en del butiker att strosa runt i.

Santo Domingo

Shoppingområdet i Santo Domingo är i huvudsak längs gatorna Calle del Conde, Calle Duarte och Calle Mella. Mercado Modelo är ett populärt hantverkscentrum på Calle Mella. Huvudstaden har naturligtvis också många shoppingcentrum att erbjuda. Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla, Bella Vista, Galerias Comerciales och Agora är några av de mest populära.

Bärnsten

Världens kanske finaste bärnsten finns här i Dominikanska republiken. De bästa affärerna för köp av dessa ädla stenar finns i Santo Domingo och Puerto Plata.

Larimar

Halvädelsten i turkos som enbart förekommer på ön Hispaniola.

Tavlor

Konst från Haiti räknas som den bästa i hela Karibien. Se dock upp för billigare kopior.

Keramik

De ansiktslösa dockorna, muñecas sin rosotros, symboliserar nationens multietniska befolkning.

Radartrummor

Används i voodooceremonier och blir extra souvenirer.

Cigarrer

Handrullade cigarrer finns att köpa för en billig peng.

Rom

Dominikanska republiken är en av världens bästa romproducenter. Leta efter årgångsrom och drick den, utan is.
Sport och Träning
I Bayahibe finner du ett stort utbud av aktiviteter som katamaran, speedboat, parasailing, dykning, vindsurfing m.m.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter i Punta Cana-området

Om du skulle tröttna på solen och stranden finns det många typer av aktiviteter att sysselsätta sig med, allt från promenader till snorkling, tennis och golf.

Baseball

Baseball är nationalsporten i Dominikanska republiken och i den dominikanska ligan finns sex lag. Säsongen pågår från oktober till februari och matcherna kan ses i La Romana eller Santo Domingo.

Bavaro Splash – vattenaktiviteter i Punta Cana

Vattenaktiviteter är ett utmärkt alternativ om du tröttnat på lata dagar på stranden och söker lite spänning i tillvaron. Bavaro Splash är en härlig tur där du kan njuta av värmen och det blå havet samtidigt som du roar dig. Utflykten tar sin början på stranden El Cortecito där instruktörerna ger instruktioner om hur du använder all utrustning, exempelvis snorkel, flytvästar, simfötter och motorbåtar. Därefter kan du roa dig på egen hand och låta barnasinnet komma fram.

Dr. Fish Ocean Spa – avkoppling i Punta Cana

Dr. Fish Ocean Spa ger dig möjlighet att kombinera en marin miljö med olika aktiviteter och avkoppling. Biopilates är en innovativ övning som sägs fylla på alla dina energinivåer. Njut av en flytande madrass som ger dig sinnesro och total avkoppling. Låt experterna ta hand om dig. De erbjuder två typer av massage: en traditionell metod där du sitter i en stol och en massage där du ligger i en elektronisk säng. Oavsett vad du väljer så kommer massagen hjälpa kroppen att slappna av och frigöra negativ energi. Gör även besök i bubbelpoolen och njut av värmen och bubblorna från havet medan brisen från havet sveper genom ditt hår. Bubbelpoolen har även elektroniska joniseringsapparater som tar bort och eliminerar gifter i kroppen.

Montaña Redonda

Berget Montaña Redonda hittar du någon timme från Bavaro. Berget har under det senaste året blivit ett väldigt populärt turistresmål. Om du tar dig hit kommer du att förstå varför. Uppe på bergstoppen finns gungor i olika färger. På gungorna har man möjlighet att ta fantastiskt vackra bilder med en häpnadsväckande utsikt. För att ta sig upp på berget måste man åka med någon av de trucks som finns nedanför.

Tabacalera de Garcia

Tobakskulturen är över tusen år gammal på ön. Detta är ett arv från Taino-indianerna och dateras till 800 år efter Kristus. Dominikanska republiken är en av världens största tillverkare av högklassiga cigarrer. Världens största fabrik för handrullade cigarrer, Tabacalera de Garcia har cirka 5.000 anställda som tillverkar de kända märkena Romeo y Juliet och Monte Cristo. Fabriken är stängd för besökare. Vill man se hur tillverkning av cigarrer går till kan man besöka La Flor Dominicana Cigarr Factory. Deras cigarrshop har ett stort urval av dessa fina cigarrer. Tel +1 809 550 3000.

La Basilica de Higüey – det välbesökta monumentet

La Basilica de Higüey är ett av de bäst bevarade monumenten i Dominikanska republiken och här finner du La Virgen de la Altagracia, Dominikanska republikens beskyddarinna. Monumentet ligger längs huvudvägen i Provinsen Salva Leon de Higüey och invigdes av Dr. Joaquin Balaguer (1974-1978). La Basilica är mycket välbesökt av utländska turister och anses vara en av de viktigaste religiösa platserna i Latinamerika. Tänk på att respektera klädkoden vid besök i La Basilica de Higüey. Använd långbyxor eller kjol som täcker knäna och skyl axlarna med en sjal eller tröja.

Altos de Chavón – med utsikt över den vackra floden

Altos de Chavón är en replik av en liten italiensk/spansk by från 1500-talet. Från byn har du en fantastisk utsikt över floden Río de Chavon. Här finns även en vacker amfiteater med plats för 5.000 personer där kändisar som Julio Iglesias har spelat, en fin liten kyrka och ett museum. Denna sevärdhet brukar ofta vara mycket uppskattad, bara känslan av att promenera omkring på de kullerstensbelagda gränderna gör det värt ett besök.

Cueva de las Maravillas – grotta med ett imponerande museum

Cueva de las Maravillas är en av de finaste grottorna på östsidan, med ett imponerande museum som är placerat 25 meter under jorden. Här finns över 500 målerier och graveringar på bergsväggarna, målat av Tainos.
Hur du tar dig runt
Biluthyrning rekommenderas inte, men om du ändå vill hyra bil bör du tänka på följande:

– Kontrollera bilen, kontraktet samt aktuell prislista.
– För alla uthyrningsfirmor gäller att du själv betalar självrisken i händelse av olika.
– Vägarna här håller inte samma standard som hemma. Se därför upp med hål i vägen, även på motorvägarna. Kör extra försiktigt i mörker, då både vägskyltar och belysning ofta saknas.
– Motorcyklister är vanliga i den dominikanska trafiken. Var uppmärksam på dessa och visa hänsyn. Lämna gott om plats vid omkörning.
– Se upp med djur som ofta rör sig ute på vägarna. De är en av orsakerna till att många dominikaner kör nära mittlinjen, oavsett hastighet.
– Parkera helst bilen på hotellets parkeringsplats eller andra bevakade parkeringsplatser. Lämna aldrig värdeföremål i bilen.
– Trafiken är hektisk – kör försiktigt och var uppmärksam!
Det snabbaste färdmedlet i Bayahibe är taxi. Det finns även lokalbussar som går både till Bayahibe centrum och La Romana.

Taxi

Taxibilarna är beiga och ser likadana ut över hela ön. De är nya statliga bilar och de flesta kör på taxameter, men det vanliga är att priset bestäms i förväg i överenskommelse med chauffören. De största hotellen har egna bilar utanför receptionen, där du också hittar prislistan. Bestäm priset innan du sätter dig i taxin, speciellt om du skall åka en längre tur. De billigare carro publico eller allmänna taxin är personbilar. Dessa fungerar även som lokalbussar. Det finns inga hållplatser utan du stiger på vid huvudvägen. Dessa bilar har en skylt på taket där det står 'transporte' och vilken rutt bilen kör. Bilarna kör när de har tillräckligt många passagerare och priset bestäms utifrån passagerarantalet.

Buss

Busstationen 'Parada de guaguas' ligger i Punta Cana vid Politur (Polisstationen) i Friusakorsningen där Texaco-macken ligger. Härifrån kan du ta expressbussen Bávaro - Santo Domingo. Ett annat alternativ är att ta de lokala bussarna, Sitrahima eller Sitrabapu, som går utanför hotellen varje timme fram till midnatt. Ta bussen till Higüey och åk sedan vidare med en annan buss till Santo Domingo. Busstationen i Higüey ligger mitt emot La Basilica kyrkan. Från Bayahibe finns det mindre lokalbussar som går till La Romana. Där kan du sedan byta till ytterligare en buss för att ta dig vidare mot Santo Domingo.

Flyg

Det går bra att resa med flyg mellan de större städerna, som Santo Domingo, Punta Cana och Puerto Plata. Flygbolaget heter Vol Air.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Dominikansk peso (DOP). De flesta butiker och hotell accepterar dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.

Språk

Spanska

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

11-12 timmar med charterflyg och 13-20 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Bayahibe under vinterhalvåret 2022/23.

Du kan dessutom resa med Ving till Bayahibe året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på flygplatsen utanför Punta Cana.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Bayahibe. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen till ditt hotell är ca 50 minuter till 1 timme och 20 minuter (ca 75 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
28°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • februari
28°21°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
29°21°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
30°22°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
31°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
32°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • oktober
31°23°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • november
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
29°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Bayahibe
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.