Se hotell (5)
Playa Dorada ligger på Dominikanska republikens norra kust, längs med vidsträckta och inbjudande sandstränder.
Playa Dorada ligger strax utanför huvudorten Puerto Plata. Hit ska du resa om du längtar efter gyllene, palmkantade stränder där hotellen ligger på rad. Lite längre in träffar du på butiker och en och annan restaurang, och bortom det frodig djungel som klättrar uppför Pico Isabel de Torres sluttningar. Playa Dorada är en av de mest välordnade och bekväma badorterna längs hela nordkusten, och här ligger All Inclusive-hotellen som pärlor längs med stranden, men till skillnad från resmålen nere på sydkusten finns det mer att se bortom stranden och hotellen. Du kan till exempel resa ut på fantastiska utflykter i landets frodiga natur, besöka något av de vattenfall som ligger i närheten, eller kanske resa med lokalbussen in till Puerto Plata. Och när kvällen kommer kan du välja att stanna kvar på hotellet eller att utforska det lokala nattlivet, där bachata, merengue och salsa är viktiga ingredienser.

Karibiens lägsta priser?

Det är många som upptäckt att semesterkassan räcker lite längre här. För även om hotellen har All Inclusive är det ju trevligt att prova på det lokala nöjes- och nattlivet under din resa, och priserna gör att du har råd att prova både det ena och det andra. Färska skaldjur är något av en lokal specialitet, och det är inte svårt att hitta en middag för under hundralappen.

Strandliv i Dominikanska republiken

Stränderna längs Playa Dorada är långa och breda, med finkornig, gyllene sand och gott om plats för både avkoppling och aktiviteter. Skulle solen bli för varm är det bara att ge sig ut och snorkla, paddla kajak eller kanske prova på lite vindsurfing. Här på nordkusten kan du ofta räkna med bra vind och ibland höga vågor under din resa, vilket gör alla former av vattensport extra intressanta.

Barnvänliga Playa Dorada

Ska du resa med barn till Playa Dorada och vill bo på stranden? Du ska du ta en titt på Iberostar Costa Dorada. Här finns ett stort poolområde där alla får plats, och räcker inte det är det bara några steg ner till stranden. Dessutom ingår All Inclusive i priset för din resa, vilket brukar passa bra när man är på resa med familjen.

Upplev Dominikanska republiken

Vill du lämna stranden för en stund kan vi rekommendera en resa till Puerto Plata - en vibrerande dominikansk stad. Här får du uppleva Dominikanska republiken på riktigt, med färggranna sekelskifteshus och stämningsfulla barer. Spelar du golf bör du prova den berömda 18-håls golfbanan i Playa Dorada, designad av Robert Trent Jones i typisk sjuttiotalsstil, med breda fairways och en generös handikappgräns. Missa inte heller linbanan upp till toppen av Pico Isabel de Torres, för att njuta av både utsikten och den frodiga grönskan.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
 • Fina sandstränder
 • Prisvärd mat och dryck
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa Dorada

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Sandstranden här är cirka fem kilometer lång och fortsätter utanför Playa Dorada. Solstolar och parasoll ingår för hotellens gäster. Det finns över 500 kilometer fina stränder längs Dominikanska republikens kust. Du kan välja mellan de större stränderna eller din egen lilla paradisstrand där du kan njuta av stillheten och vågskvalpet. Sådana små stränder finns längs kusten utanför hotell- och turistorterna. Stränderna är generellt långgrunda med klart, fint vatten.

Sosua Beach – bra snorkling

Tack vare den mjuka sanden och det klara vattnet är Sosua Beach en mycket populär strand. Vattnet här lämpar sig utmärkt för snorkling då det finns ett korallrev bara ett trettiotal meter från strandkanten.

Cabarete – bästa stranden för surfare

Den livliga staden Cabarete har en sex kilometer lång sandstrand. Stranden är populär bland den lite yngre publiken och har ett gott rykte bland vindsurfare och kitesurfare tack vare sina vindförhållanden.

Playa Grande - paradisstrand

Sandstranden Playa Grande är över 1,5 kilometer lång och är omgiven av exotisk och tropisk grönska. Besök också stränderna längre österut vid Las Terrenas och El Portillo i Samana. Här finns kilometervis av vackra stränder.
Mat, dryck och nattliv
Alla hotell i Playa Dorada är All Inclusive-hotell som har egna restauranger för hotellets gäster. I Playa Doradas köpcentrum Playa Dorada Plaza finns ytterligare några restauranger och barer.

Mat och dryck i Dominikanska republiken

Den rika blandningen av olika kulturer i Dominikanska republiken har påverkat det dominikanska köket. Med spanska, afrikanska och franska influenser har "comida-criolla" uppstått- en smakrik, enkelt tillredd och mild kryddad mat.

Kött och fisk

Kött är den viktigaste näringskällan på ön. Fläsk- och nötkött, kyckling och get används frekvent i matlagningen. Fisk och skaldjur betraktas som delikatesser och serveras på många restauranger. Populära skaldjur är musslor, räkor och hummer. Det finns många lokala rätter. En av de mest populära är Sancocho, som består av ris, bönor och kött. Grillat fläsk och kyckling med friterade bananer är också populärt.

Kryddor

Många av kryddorna på ön är hämtade direkt från naturen, som oregano och röd peppar. Trots mångfalden är det dominikanska köket inte känt för stark mat. Landets kryddor är praktiska och trevliga souvenirer, som du kan köpa till rimliga priser.

Frukt

Dominikanska republiken är som ett stort drivhus med många olika frukter, som trivs i klimatet. Här har du tillgång till färsk frukt året runt, och priserna är rimliga. Om du tycker om frukt har du verkligen hamnat i paradiset. Ta chansen att prova färska exotiska frukter som ananas, papaya, mango och kokosnöt. De vanligare frukterna, som bananer och meloner, smakar extra gott här då de kan mogna till ordentligt i solen.

Grönsaker

Grönsaker är huvudingrediensen i maten, och används både i sallader och i varmrätter. De vanligaste grönsakerna är grön sallad eller kål med tomater, lök, ris, gurka och ofta även avokado. Potatis och den speciella matlagningsbananen platano, som används som tillbehör till huvudrätter, är också vanligt förekommande. Prova friterad, stekt eller kokt platano. Det är en av nationalrätterna.

Ris

Små risfält finns nästan överallt på ön. Ris är också den viktigaste födan för dominikanerna och utgör drygt en fjärdedel, 27 %, av de fattigas kost.

Rom

Rom är Karibiens nationaldryck. Förr i tiden var det bara pirater, sjömän och bananrepublikens machokarlar som drack rom, men på senare år har drycken blivit populär för alla och envar.

Rom framställs ur biprodukter från sockertillverkning, som melass och saft från sockerrör. Vilken typ av rom som processen sedan resulterar i beror på hur mycket vatten som används samt hur länge och på vilket sätt som den lagras.

Det finns tre typer av rom: vit, gyllene och añejo.

Ron Blanco – vit rom
Detta är den vanligaste typen av rom, ljus, torr och destillerad till hög alkoholhalt.

Ron Dorado – gyllene rom
Destilleras till lägre alkoholhalt, vilket ger en fylligare smak och arom.

Ron Añejo
En speciellt utvald och fin rom. Golden rum (ett slags añejo) lagras i träfat i flera år för att få rätt smak. Denna rom har den rikaste smaken och kan liknas vid cognac.

De tre mest kända och vanligaste märkena i Dominikanska republiken är "de tre B:na" - Brugal, Bermudez och Barceló. De kan köpas i vartenda gathörn och vill du smaka innan du slår till finns märkena i de flesta barer.

Öl

Det finns gott om olika sorters öl på ön. Den mest kända är Presidente. Andra populära lokala ölsorter är Quisqueya och Bohemia. Här kan du också hitta importerat öl, som mexikanska Corona och Budweiser från USA.

Vin

Det mesta vinet kommer från Spanien, Chile, Argentina, Frankrike och USA. De importerade vinerna är vanligtvis dyrare. Lokalt vin produceras i mycket liten skala på några enstaka små vingårdar ute på landsbygden.

Mama Juana är en lokal dryck, som tillverkas av rom, rött vin och honung samt "hemliga" ingredienser. En äkta lokal specialitet och en speciell smakupplevelse.

Lokala specialiteter

La bandera dominicana: Kött eller kyckling, ris och bönor
Sancocho: En fyllig lokal köttstuvning
Quipe: Köttbullar stekta i olja
Chicharrones de pollo: Panerade kycklingbitar, som fås nästan överallt i småkioskerna vid vägkanterna
Frito verde: Friterade bananskivor
Majarete: En söt krämig majspudding smaksatt med kokosmjölk, vanilj och kanel

Dricks

På restaurangnotan läggs det ofta till moms på 16 procent. Det är även kutym att lägga till 10 procent i dricks på slutsumman.
På Playa Dorada Plaza finns några små barer. För ett livligare nattliv rekommenderas en tur till Puerto Plata. Från Playa Dorada till Puerto Plata tar det ca 5 minuter med taxi eller buss.
Shopping
Utbudet av shopping i Playa Dorada är begränsat och består endast av några butiker där du kan köpa olika hantverk, till exempel träskulpturer och tavlor. På hotellen finns bara souvenirbutiker.

Puerto Plata

I närmaste stora stad, Puerto Plata, finns ett större utbud av shopping. Här finns flera stora varuhus och många små butiker med skor, kläder och souvenirer. Det största varuhuset i Puerto Plata heter La Sirenas och ligger i början av Malecongatan. Andra stora varuhus är Tienda Jimenez, som också säljer kläder och Tropical, som är en större livsmedelaffär. Romproducenten Brugal har också en anläggning i Puerto Plata där du kan provsmaka rom.

Santiago

Santiago är ett shoppingparadis för lokalbefolkningen på nordkusten. Här finns många stora varuhus. Det största är Nacional med ett mycket brett sortiment. I centrum finns goda shoppingmöjligheter med många små affärer. Den mest populära gatan heter Calle del Sol.

Santo Domingo

Det största utbudet av shopping i Santo Domingo hittar du på Calle del Conde, Calle Duarte och Calle Mella. På Calle Mella ligger Mercado Modelo, ett populärt hantverkscentrum. Huvudstaden har naturligtvis också många stora shoppingcentrum med alla möjliga varor, som till exempel Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla och Galerias Comerciales.

Bärnsten

Världens kanske finaste bärnsten finns här i Dominikanska republiken. De bästa affärerna för köp av dessa ädla stenar finns i Santo Domingo och Puerto Plata.

Larimar

Halvädelsten i turkos som enbart förekommer på ön Hispaniola.

Tavlor

Konst från Haiti räknas som den bästa i hela Karibien. Se dock upp för Hötorgsversionerna.

Keramik

De ansiktslösa dockorna, muñecas sin rosotros, symboliserar nationens multietniska befolkning.

Radartrummor

Används i voodooceremonier och blir exotiska souvenirer.

Cigarrer

Handrullade cigarrer finns att köpa för en billig peng.
Aktiviteter och sevärdheter
De aktiviteter som erbjuds i Playa Dorada kretsar förstås mycket omkring vattensporter som segling, snorkling, dykning och vindsurfing. Det finns även möjlighet till tennis. I Playa Dorada finns också en golfbana av god standard.

Vindsurfing och kitesurfing

På stranden vid Playa Dorada finns vattensportcenter som hyr ut surfingbrädor. Den bästa stranden för vindsurfing är dock stranden i Cabarete. Stranden är klassificerad som en av de tio bästa vindsurfing- och kitesurfingstränderna i världen.

Naturreservat

I Dominikanska republiken finns flera naturparker att besöka. Vid besök i naturreservatet måste alltid en guide följa med, vilket även gäller för vandringar i bergen.

Baseball

Baseball är landets nationalsport. Landet har sex lag i den dominikanska ligan och säsongen spelas från oktober fram till februari.

Golf

Det finns totalt 21 golfbanor i Dominikanska republiken, närmast är det till 18-hålsbanorna Playa Dorada Golf Course och Playa Grande Golf Course.

Lokala högtider

Påskveckan "Semana santa" är landets viktigaste helg och infaller under perioden 13/4-20/4 (långfredag 19/4) 2019. Då är det mycket livligt på alla semesterorter och många av våra utflykter ställs in. Vattensporter med motor är helt förbjudna och vattensporter utan motor kan vara helt eller delvis förbjudna under påskveckan.

Festivaler och karnevaler

Olika festligheter och helger avlöser varandra året runt i Dominikanska republiken. Bland de mest populära kan nämnas merengue-festivalerna i Santo Domingo och Puerto Plata. Bortsett från all dans försiggår också annat, som hantverksutställningar, sporttävlingar och shower med lokalinvånarna.

Jazzfestival
Årligen arrangeras en populär jazzfestival i Cabarete, "Dominican Republic Jazz Festival", som är känd i hela Karibien.

Jul- och nyårshelgen
Julen är, som på så många andra platser, en familjehögtid i Dominikanska republiken. Julmiddagen äts hemma och efter det går dominikanerna vanligen ut och dansar. Nyåret är traditionellt sett en mera uppsluppen fest. All inclusive-hotellen smyckas med vackra dekorationer och det arrangeras jul- och nyårsmiddagar med olika program.

Karnevalen
Karnevalerna hålls under februari månad i Dominikanska republiken. Det är ett bra tillfälle att få se landets alla traditionella folkdräkter. Ute på resmålen märks inte detta av så mycket, men inne i Puerto Plata är det liv och rörelse på strandgatan Malecon varje veckoslut i februari månad. Karnevalen når sin kulmen på Självständighetsdagen den 27 februari. Till programmet hör bland annat karnevaltåg, dräkter och allmänt nöje. Karnevalen är som störst i staden La Vega, ca 2,5 mil från Puerto Plata i riktning mot Santo Domingo.
Det finns mer att göra i Dominikanska republiken än att bara njuta av sol och bad. Nedan följer några tips på sevärdheter som kan vara värda ett besök under din vistelse på ön.

Santo Domingo

Den koloniala staden Santo Domingo är landets huvudstad och ligger ca 4 timmar med buss från Puerto Plata. Här finns mycket att se, som till exempel Christopher Columbus hem, Amerikas äldsta katedral, den första stenbelagda gatan, Calle los Damas och gågatan Calle El Conde.

Santiago

Santiago, den näst största staden i Dominikanska republiken, ligger cirka en timme med buss från Puerto Plata. I Santiago kan du bland annat besöka Museo Histórico Fortaleza San Luis eller det historiska museet San Luis Fort Museum, som under diktatortiden 1930-1961 fungerade som ett fängelse. I staden finns Monumento a los Héroes de la Restauración, som är ett stort monument omgivet av en park. Platsen är mycket populär bland lokalbefolkningen.

Puerto Plata

Puerto Plata stad och den gamla stadsdelen med de viktorianska trähusen i glada färger är väl värd ett besök. Här finns San Felipe-katedralen och San Felipe-fortet vid Malecons strandgata. I Puerto Plata finns också en linbana som tar dig upp till toppen av berget Isabela de Torres. Vi rekommenderar även ett besök på Brugals romfabrik och bärnstensmuseet.
Hur du tar dig runt
Att resa runt i Dominikanska republiken är en upplevelse och något du inte bör missa. Det är ett bra sätt att möta lokalbefolkningen, och samtidigt få en uppfattning om den dominikanska vardagen. Vi rekommenderar inte att hyra bil här eftersom trafiken är mycket hektisk.

Lokalbuss

Vid stadsporten till Puerto Dorada avgår lokalbussar, voladora eller guagua, till Puerto Plata under dagtid. I dessa skåpbilar sitter passagerarna som packade sillar, och det finns varken tidtabeller eller hållplatser. Ombord kommer du istället genom att vinka in dem till vägkanten.

Taxi

Taxibilarna är beiga och ser likadana ut över hela ön. De är statliga och de flesta kör på taxameter, men det vanliga är att priset bestäms i förväg i överenskommelse med chauffören. De största hotellen har egna bilar utanför receptionen, där du också hittar prislistan. I Sosua centrum finns en taxistation. Kom överens om priset innan du sätter dig i taxin, speciellt om du skall åka en längre tur. De billigare "carro publico" (eller allmän taxi) är personbilar, men de fungerar som lokalbussar. Det finns inga hållplatser utan du stiger på vid huvudvägen. Dessa bilar har en skylt på taket där det står "transporte" och vilken rutt bilen kör. Bilarna kör när de har tillräckligt många passagerare och priset bestäms utifrån passagerarantalet.

Mopedtaxi

Mopedtaxi, eller Motoconchos som den kallas lokalt, är ett populärt sätt att ta sig runt. Det är dock inget vi kan rekommendera då säkerheten är tveksam. Du kommer med stor sannolikhet att få se att de fungerar som transport för hela familjer, barn och vuxna. Om du trots allt bestämmer dig för att prova, avtala priset i förväg och betala inte förrän du är framme. Se också till att chauffören kör dig dit du vill.

Flyg

Mellan de större städerna , Santo Domingo, Punta Cana och Puerto Plata, går det att flyga med flygbolaget Vol Air.

Metro och caribe tours

Dessa luftkonditionerade lokalbussar erbjuder mycket god service ombord och passar vid lite längre resor, som till exempel till Santo Domingo. Busstationer finns i alla större städer. Bussen mellan Puerto Plata och Santo Domingo tar cirka fyra timmar.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Dominikanska pesos (DOP). American Express, Mastercard, VISA.USD.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.

Språk

Spanska

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Playa Dorada och Costa Dorada kan du resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flyget landar i Puerto Plata.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Puerto Plata till hotellen är ca 20 minuter (ca 16 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
28°17°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
28°17°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • mars
29°18°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
30°18°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°20°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
32°20°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • augusti
33°21°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • september
33°21°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
32°20°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
30°19°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
28°18°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Playa Dorada
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.