Utflykter, Nessebar

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Lazy Day - kryssning

Lazy Day - kryssning

Följ med ut på Svarta Havet för att njuta av en avkopplande dag med sol, segling och salta bad.

Läs mer Dölj

På morgonen hämtas du upp på hotellet för vidare transport till Nessebar Yacht Club, där vi kliver ombord på båten. Om vädret tillåter hissar vi sedan segel för en seglats längs kusten, förbi Nessebar och Sunny Beach, med ett stopp längs vägen för att prova fiskelyckan.

Runt lunchtid kommer vi fram till en lugn vik där vi kastar ankar, och medan besättningen dukar fram en läcker buffélunch med bland annat sallad, kyckling och frukt blir det tid för både bad och avkoppling. Framåt tvåtiden är det dags för avfärd och om vinden ligger rätt seglar vi tillbaka till Nessebar, dit vi kommer under tidig eftermiddag.

Detta ingår:
Transfer till och från hotellet. Måltid enligt ovan, inkl. dryck; öl, läsk eller mineralvatten.

Bra att ta med:
Badkläder, solskyddsfaktor, kamera.

Färdledning:
Engelsktalande besättning

Övrigt:
Minimiålder fem år. Alla barn måste åtföljas av en vuxen. Turen körs med tre olika båtar: Nerva, Destiny och Santa Anna, samtliga med både segel och motor.

Skönt på havet - familjekryssning, kan bokas hemifrån

Skönt på havet - familjekryssning, kan bokas hemifrån

En skön och avkopplande dag till havs med sol och bad. Lunchbuffé och måltidsdryck ingår.

Läs mer Dölj

Vem vill inte bli vackert brun på semestern? Välkommen ombord för en dag bland pirater, med underhållning, lekar och tävlingar för barnen och alla andra på båten. Först seglar vi kring Nessebar och Sunny Beach där vi får en möjlighet att sola och slappna av. Efter ca en timme kastar vi ankar för ett badstopp - bara att ta rutschkanan direkt från båten ner i Svarta havets härliga vatten! Eller så stannar du på soldäck och njuter av solen. Efter en stund serveras en lunchbuffé där det finns något som passar alla. På vägen hem får vi se en fantastisk magishow.

Missa inte den här chansen att få komma ut på havet!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunchbuffé och måltidsdryck ingår (öl, läsk och vatten).

Entré:
Entré till samtliga sevärdheter ingår.

Bra att ta med:
Varm tröja (det kan bli blåsigt under dagen), badkläder, handduk och solkräm.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-15.00

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Klädsel:
Förbjudet att bada topless.

Övrigt:
Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden före bokning.

Action Aqua Park - kan bokas hemifrån

Action Aqua Park - kan bokas hemifrån

Vattenparken Action Aqua Park i Sunny Beach bjuder på massor av åkattraktioner och pooler för alla åldrar och smaker. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Söker ni efter lite lek, bus och äventyr under er semester skall ni absolut besöka Action Aqua Park. Här kommer ni att kunna tillbringa många timmar bland flertalet vattenrutschbanor, vågpool, barnpool och massor av annat kul.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår. Det finns en restaurang och en bar i vattenparken, där man kan köpa mat och dryck.

Entré:
Entré till samtliga sevärdheter ingår.

Bra att ta med:
Badkläder, badhandduk och solkräm.

Tid:
Heldag, kl. 10.00-18.00, eller halvdag 15.00-18.00.

Klädsel:
Förbjudet att bada topless.

Övrigt:
Det finns gratis bussar som kör till och från parken.

Khan's Tent

Khan's Tent

Följ med och se Sunny Beachs mest fantastiska show! Vi beger oss en bit utanför Sunny Beach där vi får se en show i världsklass. Middag med dryck ingår.

Läs mer Dölj

Kvällens program går av stapeln på Khan's Tent en bit utanför Sunny Beach. Från restaurangen har vi en härlig panoramautsikt över Sunny Beach och Nessebar.

Under kvällen serveras välkomstdrink och en fyrarättersmeny. Du kommer också att bjudas på en fartfylld show med dans, musik, underhållning och akrobatik.

Khan's Tent är en härlig upplevelse och fest för hela familjen.

Mat och dryck:
Fyrarättersmiddag, en flaska vin, välkomstdrink, läsk (en till vuxna, två till barn).

Tid:
Kväll, ca kl. 19.30-23.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Vin och kultur i Nessebar - kan bokas hemifrån

Vin och kultur i Nessebar - kan bokas hemifrån

Under en eftermiddag får du chansen att lära dig mer om regionens historia och lokala traditioner. Vinprovning i en berömd vinkällare ingår. Måltider ingår inte.

Läs mer Dölj

Utflykten börjar i Nessebar, en av Europas äldsta städer. Tack vare sin historiska bakgrund har staden fått en plats på UNESCOs världsarvslista. Under en 40-50 minuter lång rundtur får vi se de främsta sevärdheterna och därefter blir det tid på egen hand. Passa på att se mer av de sevärdheter du fastnat för eller ta en paus på en av de många fisk- och skaldjursrestaurangerna i området.

Därefter lämnar vi pittoreska Nessebar bakom oss och fortsätter mot staden Pomorie. Förutom en liknande historisk bakgrund som Nessebar kan Pomorie stoltsera med sin traditionella teknik för saltproduktion. Därför gör vi här ett besök på Museum of Salt, där vi under en halvtimme får chansen att lära oss mer om det traditionella sättet att framställa salt på. Förutom för det ”vita guldet” är Pomorie känt för det ”svarta guldet” som du kanske kommit i kontakt med om du besökt ett spa under din vistelse. Det är en läkande lera som utvinns från Lake Pomorie och är mycket populärt, den sägs kunna läka över 90 olika sjukdomar.

Efter att ha fått ta del av bulgarisk historia och lokala traditioner är det dags att provsmaka bulgariska viner och lära oss mer om regionens vinproduktion. Det gör vi i den berömda vinkällaren Via Pontica i Pomorie, som har anor från 1932. Här får vi en rundvandring och provsmakning av olika viner, såväl vita och röda som rosé – samtliga från den egna vingården.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Ingår i priset:
Transport, guidning och vinprovning.

Måltider & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Halvdag, ca kl. 13.00-18.30.

Färdledning:
Skandinavisk/engelsk eller finsk/engelsk guide.

Bra att ta med:
Kamera, bra promenadskor, fickpengar och en vattenflaska.

Ägna hemresedagen åt shopping i Burgas

Ägna hemresedagen åt shopping i Burgas

Istället för att använda din sista dag till att vänta efter att du checkat ut, föreslår vi att du följer med oss till Burgas och använder dina sista Leva till att shoppa. Vi lovar att det är väl använd tid!

Läs mer Dölj

Burgas är Bulgariens största hamnstad, här lägger många handelsfartyg och fiskefartyg till varje dag. Med bulgariska mått mätt är Burgas dessutom en modern stad med en härlig blandning av stora, breda gator kantade av butiker, och smala, slingrande gränder.

Burgas är ett centrum för både kultur och shopping. Utbudet är stort och priserna förmånliga. Här kan du passa på att köpa både märkesvaror och lokala produkter.

Vi besöker Burgas Galeria Shopping Center. Här finns kända märken som Zara, H&M, Spirit och Bershka.

Måltider och dryck:
Ingen mat och dryck ingår.

Bra att ta med:
Glöm inte ditt bagage!

Tid:
Avresa ca kl. 14.30, vi kommer till flygplatsen senast två timmar före din avresa.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.