Se hotell (23)

Resor till Washington D.C

Vita huset är kanske världens mest berömda byggnad, men Washington har mycket mer att erbjuda än så.

Washington D.C. blev USA:s huvudstad år 1800. På platsen där det tidigare bara fanns sumpmark anlades en stad skräddarsydd för sin uppgift, med varje gata och byggnad planlagd i detalj. Idag ser vi att resultatet blev lyckat och de breda boulevarderna och stora grönområdena finns kvar.

Olik andra städer

Washington D.C. liknar ingen annan amerikansk stad. Här har ståtliga byggnader, parker, vackra monument och ambassader ersatt de skyskrapor och industriområden som är så vanliga i andra amerikanska städer. Stadens centrala del, The Mall, är en öppen park mellan Lincoln Memorial och Capitolium, nära två kilometer lång. Utmed The Mall ligger flera av nationalmonumenten, regeringsbyggnader och museer.

Många sevärdheter

Washington har många berömda sevärdheter. Vita Huset har varit officiell bostad för alla USA:s presidenter, bortsett från George Washington, och har mer än en miljon besökare varje år. Capitolium är en imponerande byggnad med en stor, vit kupol som huserar både senaten och representanthuset. Delar av Capitolium är öppet för besökare. Washingtons högsta byggnad är Washingtonmonumentet, en 169 meter hög obelisk, där du med hiss kan ta dig upp till en fantastisk utsikt 152 meter över staden. Smithsonian Institution är också värt ett besök. Här hittar du totalt 15 museer och en zoologisk park, flertalet grupperade utmed The Mall. Här finns bl.a. National Gallery of Art, Museum of National History, National Postal Museum och, det populäraste och mest välbesökta, Air & Space Museum.

Vings Washington

Till Washington reser du på egen hand. Ving erbjuder endast flyg och hotell, utan resmålsservice. De flesta av Vings hotell ligger centralt.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Washington D.C

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
7°-1°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
8°-1°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • mars
12°2°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • april
19°8°
7
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • maj
25°13°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
29°18°
9
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juli
31°21°
9
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • augusti
30°20°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
26°16°
7
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • oktober
20°10°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • november
14°4°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • december
8°-1°
4
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Washington kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Washington är ca 20-55 minuter (ca 12-40 kilometer), beroende på trafik och vilken flygplats du landar på.

Från Washington Dulles International Airport är det billigast att ta Washington Flyer Bus som tar dig till t-banestationen West Falls Church Metro. Bussar går var 30:e minut, turen tar max 30 minuter.
Från Washington National Airport är det billigast att ta gratisbussen till tågstationen, sedan Marc-tåget till Union Station och därifrån tunnelbana.
Från Ronald Reagan National Airport tar du tunnelbanans gula eller blå linje, det tar ca 20 minuter till centrum.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Washington förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

Amerikanska dollar (USD). Eurocard, Mastercard och Visa.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Erbjudanden till Washington D.C
Melrose Georgetown Hotel
Melrose Georgetown Hotel
Washington D.C, Östra USA, USA
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 17 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 17 jan 2020, 4 dagar
The Churchill Embassy Row
The Churchill Embassy Row
Washington D.C, Östra USA, USA
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 10 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 10 jan 2020, 4 dagar
The Madison Washington Dc, A Hilton Hotel (ex.Loew
The Madison Washington Dc, A Hilton Hotel (ex.Loew
Washington D.C, Östra USA, USA
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 15 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 15 feb 2020, 4 dagar
Sök din resa till Washington D.C