Utsikt från ett berg på Madeira över ängar, hav och berg.

Vandring på

Madeira

Vandra på Madeira

Tusentals aktiva resenärer åker varje år för att testa vandring på Madeira, och uppleva öns fascinerande levador och magnifika natur. Några av världens vackraste vandringsleder finns på Madeira, och kantas av riklig grönska och imponerande berg. På ön hittar du även den unika urskogen Laurisilva, som sedan 1999 finns med på Unescos världsarvslista.

Du som vill vandra på Madeira bör göra minst en levadavandring. En levada är en bevattningskanal och de första levadorna byggdes redan på 1400-talet. Det finns drygt 200 mil levador av olika längd och svårighetsgrad att välja mellan.

På våra vandringsresor till Madeira rekommenderar vi att du vandrar med guide och vi har goda erfarenheter av lokala partners, som vi har samarbetat med i flera år. Vandrar du på egen hand tar du dig smidigast till och från levadorna med buss eller taxi, då de alltid löper från en punkt till en annan. Tänk på att ha stabila skor och ta med dig regnjacka, vatten, matsäck och gärna även en ficklampa.

Varför ska du vandra på Madeira?

  • Bra vandringsleder av varierande längd och svårighetsgrad
  • Unik vandring längs med öns levador
  • Fina naturupplevelser i en grönskande och artrik miljö
  • Här finns erfarna bergsguider med god lokalkännedom
  • Här finns några av våra mest uppskattade hotell

Exempel på vandringar på Madeira

Rekommenderade hotell för vandring

Hotell med perfekt utgångsläge för vandring på Madeira.

The Residence

The Residence

The Residence är ett omtyckt hotell för hela familjen. Härifrån har du nära till havet och hotellet erbjuder flera aktiviteter, samtidigt som det passar utmärkt för dig som söker avkoppling. Det finns även möjlighet att köpa till halvpension.