Paradisdalen

På den här turen får du möjlighet att vandra längs med en av Madeiras många levador, omgärdat av vackra utsiktspunkter mellan havet och bergen. Turen går igenom en kortare levada med platt terräng och avslutas vid ett mysigt tehus där vi bjuds på lokalt vin och en läcker ost- och charkbricka.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag
 • Längd:
  Halvdagsutflykt , ca. kl. 09.00-13.00
 • Pris:
  40 EUR per vuxen, 20 EUR per barn.

  Ost- och charkbricka, bröd, frukt samt lokalt vin (två glas) ingår. Vandringen sker genom platt terräng.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bekväma kläder och bra skor för enkel vandring och pengar. Vattenflaska och eventuellt paraply eller regnjacka.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
När vi kommer fram till Paradisdalen (Paradise Valley) möts vi av en slående vacker natur och vildvuxna blommor som breder ut sig längs med vandringen.

När vi jobbat upp en aptit, stannar vi till på ett lokalt och familjärt tehus, där vi får ett varmt välkomnande av lokalbefolkningen. Personalen tar väl hand om oss medan vi slår oss ned och njuter av den vackra utsikten, och blir serverade en läcker ost- och charkbricka tillsammans med lokalt vin. På brickan finner du också hembakat sötpotatisbröd, marmelad och kaffe frukt. Missa inte heller att ta en tur runt i trädgården och i den fantastiska örtträdgården.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.