Levada Caldeirao Verde - 13 km

Upplev en av de mest häpnadsväckande platserna att vandra på Madeira. Under heldagsvandringen passerar vi slående natur, bergslandskap och vackra vattenfall. Måttlig svårighetsgrad **

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt
 • Pris:
  42 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Inga måltider ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Regnkläder eller paraply, vatten, fickpengar, vattentäta vandringskängor eller stövlar, varma kläder. Mat och dryck. På vissa ställen kan stigen vara mycket smal. Vandringstid är cirka två timmar per sträcka.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vårt vandringsäventyr börjar vid Queimadas skogspark som ligger 980 meter över havet, i kommunen Santana. En park som omringas av den vackra Laurisilva-skogen som är världsarvslistad av UNESCO. När vi lämnar parkens mötespunkt och det charmiga och traditionella skyddshus med halmtak, stiger vi in i en förtrollande värld som präglas av sagolika naturmiljöer med klippor, berg, vattenfall och spännande fauna.

Under vandringen passerar vi fyra tunnlar genom smala stigar. I det gröna landskapet kan du skåda frodig vegetation samt fågelarter som bofink, eldhacka, forsärla, ormvråk och med lite tur även den kända Madeiraduvan. När vi kommer fram till det vackra vattenfallet kan du pusta ut till ljudet av fallande vatten i den smaragdgröna lagunen. Efter att ha uppskattat platsens naturliga landskap återvänder vi till Queimadas skogspark genom samma vandringled.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.