Utflykter, Patong Beach

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Phang Nga, A taste of Thailand – kan bokas hemifrån

Phang Nga, A taste of Thailand – kan bokas hemifrån

En spännande heldag med Thailands vackra landskap i fokus. Med buss och longtail-båt får du bland annat skåda Phang Nga-bukten och ön Koh Pin Kan, känd från Bondfilmen ”Mannen med den gyllene pistolen”. Lunch, vatten och te eller kaffe ingår. Övrig dryck ingår inte.

Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.

Läs mer Dölj

Vi reser med buss genom det fruktbara landskapet till Phang Nga-bukten. Vegetationen är varierad och vägen kantas av kokospalmer, gummiplantager och ris- och ananasfält. Vi stannar vid en gummiplantage och tittar närmare på hur de arbetar. Under turen besöker vi det gyllene grottemplet som består av en tredelad grotta. I templet finns en liggande Buddha som är sju meter lång och mer än 200 år gammal. I bergssluttningen utanför lever makaki-apor som är heliga för lokalbefolkningen.

När vi kommer fram till Phang Nga-bukten går vi ombord på longtail-båtar som tar oss genom mangroveskogen. Detta är en förunderlig värld med ett virrvarr av sammanflätade träd och rötter och ett helt speciellt djurliv. Efter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, här möts vi av storslagen natur med kalkstensöar som stiger upp ur det turkosblå havet. Vid en av öarna glider båten -om tidvattnet tillåter- in under en klippavsats som på undersidan är täckt av stalaktiter. Klippen är ett populärt tillhåll för fladdermöss, men djuren skräms av båtmotorerna och flyr raskt.

Båtresan fortsätter förbi ön Koh Pin Kan, som också kallas James Bond Island. Här spelades nämligen några av scenerna i Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen" in 1974. Denna vackra ö blir flitigt fotograferad!

Vi stannar en stund vid Koh Panyi, en muslimsk fiskeby byggd på pålar i vattnet. Där får vi uppleva vardagslivet. Vi äter lunch på en av de många särpräglade restaurangerna. Under dagen berättar guiden även om det sociala livet i Thailand. Vi stannar också till vid en cashewbutik, där vi får lära oss mer om dessa nötter.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, lunch, vatten och te eller kaffe ingår. Övrig måltidsdryck köper du själv.

Tid:
Ca kl. 07.00-17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide samt engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Kamera, fickpengar, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Vid besöket i templet behövs kläder som döljer axlar och knän. Ta även med en varm tröja till hemresan, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Inträde till templet tillkommer, ca 20 baht. Utflykten har ett minimiantal om sex deltagare.

Phi Phi och Bamboo Island – kan bokas hemifrån

Phi Phi och Bamboo Island – kan bokas hemifrån

En heldag med sol och bad i den fantastiska skärgården med snorkling samt besök på vackra Bamboo Island. Cyklop och snorkel finns att låna. Lunchbuffé på Phi Phi Island samt frukt och vatten på båten ingår.

Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.

Läs mer Dölj

Vi tillbringar en minnesvärd dag i den fantastiska skärgården. Imponerande grönklädda kalkstensformationer reser sig lodrätt hundratals meter upp ur havet. Runt klipporna lockar de inbjudande sandstränderna med palmer och turkosblått vatten. Under havsytan öppnar sig en tyst, färgstark värld med koraller och tropiska fiskar i regnbågens alla färger.

Vi besöker Bamboo Island och gör strandhugg med sol, bad, avslappning och snorkling. Här finns normalt ett väldigt rikt fiskliv.

Båten tar oss också till den berömda lagunen Maya Bay, känd från filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Stranden i den lilla bukten går bara att nå med båt och är för närvarande stängd för besökare på obestämd tid för att bevara naturen. Därför nöjer vi oss med att åka nära och fotografera den makalöst fina stranden.

Dagens lunch blir en thailändsk buffé som smakar gott efter allt solande och badande.

Utflykten arrangeras med speedbåtar som med sina 400-600 hästkrafter snabbt och smidigt tar oss ut i skärgården. Båtresan kan vara lite orolig, längre bak i båten sitter du mer stabilt.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, cyklop och snorkel. Lunchbuffé på Phi Phi Island, måltidsdryck ingår inte. På båten får du frukt och vatten.

Tid:
Ca kl. 08.00-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, solhatt, solkräm, kamera och fickpengar.

Övrigt:
Beroende på tidvattnet utgår utflykten från Maya Bay eller Bamboo Island. Alla öar som är nämnda blir besökta, men ordningen kan variera från tur till tur på grund av väder och vind. På grund av försäkringsregler måste utflyktens deltagare vara under 70 år.

Phuket - vandring i djungeln - Kan bokas hemifrån

Phuket - vandring i djungeln - Kan bokas hemifrån

Phuket erbjuder mycket mer än bara fina stränder och trevliga orter. Den största delen av området är faktiskt täckt av regnskog. Detta ger många fina möjligheter för de som önskar lite mer aktiva upplevelser på sin semester. Snacks, vatten och läsk ingår.

Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.

Läs mer Dölj

I hjärtat av Phuket finns nationalparken Khao Phra Teaw och här finns en fantastisk flora och fauna. Skogen är majestätisk med mäktiga träd, vattenfall, lianer och alla möjliga slags växter.
Det absolut bästa sättet att uppleva regnskogen är att vandra längs någon av de leder som finns. Vi vandrar tillsammans med Phuket Jungle Trek som känner till parken väl och har guidat i området med bambu, imponerande träd och djurliv under många år.

Vi kommer att få se en helt annorlunda del av Phuket som troligtvis tilltalar de flesta som gillar djur, natur och äventyr. Djungeln ligger för våra fötter och de vackra omgivningarna och inte minst vattenfallen bjuder på fina upplevelser.

Turen genomförs med minimum fyra deltagare och max 14 deltagare. Kom ihåg att bra skor är ett måste eftersom vi kommer gå i kuperad terräng, längs stigar och vattenfall. Alla deltagare som önskar prova djungelduschen, att bada i vattenfall, tar med sig badkläder. Vandringen är inte längre än ca 2,5 kilometer, men kan kännas längre eftersom vi gör flera spännande stopp längs vägen. För att göra den här vandringen behöver man ha normal kondition utan rörelsehinder.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida.

Mat & dryck:
Snacks, vatten och läsk ingår.

Tid:
Ca kl. 08.15-14.30.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Bra, stabila skor som fungerar att gå på stenar, rötter och i vatten med. Ej sandaler. Badkläder, handduk, pengar och behagliga kläder som passar i ett fuktigt klimat.

Det berömda Phuket – kan bokas hemifrån

Det berömda Phuket – kan bokas hemifrån

Följ med på en eftermiddagstur med mycket kultur och fina upplevelser. Vi avslutar med ett besök på den berömda nattmarknaden. Mat och dryck ingår inte. Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.

Läs mer Dölj

Under eftermiddagen och kvällen tar vi oss till det lite mer lokalt präglade östra Phuket. Här får vi ta del av och uppleva både kultur och nöje.

Eftermiddagen börjar vid Phukets största och äldsta tempel – Wat Chalong, ett kungligt munktempel vars område är över 200 år gammalt. Wat Chalong består egentligen av tre tempel, som vi besöker. Under rundvandringen får vi lära oss mer om buddhismen. Vi får se hur buddhisterna använder sina viktiga symboler: lotusblomman, rökelsen, stearinljusen och bladguldet.

Därefter fortsätter vi till världens största smyckeetablissemang. Här finns allt från rubiner till pärlor, guld och silver m.m.

Phuket Towns centrum är en smältdegel av nationaliteter, traditioner och historia. Det har satt sin prägel på de centrala delarna av staden, som är på väg att bli upptaget på Unescos världsarvslista. Det på grund av den unika byggstilen och den välbevarade och sevärda arkitekturen. Den centrala stadsdelen uppfattas som lugn och avkopplande under dagtid, men framåt sen eftermiddag börjar det hända saker och ting. Då öppnas nämligen ett otal av marknadsstånd och butiksbodar. Det osar av energi, dofter, liv och aktivitet. Därför tar vi oss genom gatorna till fots och tar in miljön med alla våra sinnen.

Avslutningsvis kommer vi till den berömda nattmarknaden, där allt är så billigt att du nästan inte behöver pruta. Här kan du fynda allt från kläder, skor och väskor till krimskrams, musik och mat. En alldeles perfekt avslutning på dagen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte, men går att köpa på nattmarknaden.

Tid:
Ca kl. 12.30-20.30.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, långärmad tröja och fickpengar. Strikt klädsel rekommenderas när vi besöker tempel, det innebär täckta knän och axlar. Ta även med en varm tröja till hemresan, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.


Det genuina Thailand på cykel från Phuket - kan bokas hemifrån

Det genuina Thailand på cykel från Phuket - kan bokas hemifrån

Vill du uppleva det äkta Thailand, komma nära naturen och samtidigt ha en aktiv dag? Då har vi utflykten för dig. Lunch och förfriskningar ingår.

Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.

Läs mer Dölj

På morgonen kör bussen oss till Bang Rong Pier där vi sedan transporteras med båt till ön Koh Yao Noi. En liten bit från hamnen på Koh Yao Noi börjar sedan äventyret. På förmiddagen cyklar vi cirka nio kilometer genom ris-, gummi- och kokosnötsodlingar, samt regnskog. På vägen gör vi flera stopp där vi bland annat tittar närmare på mangroveträdens fascinerande sätt att växa, har vi tur besöker vi även en gammal thailändsk familj som försörjer sig genom att själva producera den mat de behöver för dagen precis som de gjorde i det gamla Thailand.

Runt lunch stiger vi ombord på en privat longtail-båt, som tar oss till ön Koh Nok, i nationalparken. Där, vid en gömd strand, dukar vi upp vår picknick och äter lunch. Det finns också möjligt att bada och att gå upp till en utsiktspunkt, från vilken du har en fin utsikt över Phang Nga Bay.

På vägen tillbaka cyklar vi ytterligare cirka nio kilometer längs med kusten med en imponerande utsikt över Phang Nga Bay och gör flera stopp på vägen för att uppleva naturen.

Väl i hamnen går turen tillbaka till Phuket med båt, innan bussarna kör oss tillbaka till hotellen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, cykel, cykelhjälm, entré till nationalparken.

Mat och dryck:
Lunch, frukt samt dryck ingår.

Tid:
Ca kl. 08.00-18.30.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solkräm, kamera och fickpengar.

Övrigt:
Cykelturen kan under kortare sträckor upplevas som krävande, möjligheten ges att gå till fots men en god grundkondition rekommenderas.

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands, de nio öarna - kan bokas hemifrån

Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs oktober-april.

Läs mer Dölj

Endast en och en halv timmes resa väst om Khao Laks strand och Phuket Yatch Haven ligger Similan Islands. De totalt elva öarna ligger som ett pärlband i Andamanska havet.

Tillsammans med vår skandinavisktalande guide tar vi oss i speedbåt ut på havet med kurs mot öarna. Under båtturen serveras frukt och dricka.

Under dagen gör vi flera olika stopp där vi både hoppar i från båten och snorklar vid fantastiska rev, samt lägger till vid en ö för att simma och bada därifrån. Snorklingsutrustningen, får du låna gratis. Här finns många olika fiskarter, allt från clownfiskar till svärdfiskar. Har vi tur får vi även se stora havssköldpaddor.

Mitt på dagen serveras lunch på en av öarna.

Mätta på sol och snorkling, tar vi oss hem igen.

I priset igår:
Transport, snorklingsutrustning, lunch och någonting lätt att äta på båten samt förfriskningar.

Tid:
Ca kl. 06.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisk- eller engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Ta även med en varm tröja till turen, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Utflykten körs endast under vintersäsongen.

Dykning

Dykning

Phuket är känt för sina fina stränder och det kristallklara vattnet, där det finns vackra koraller och exotiska, färgglada fiskar. Längtar du efter att få uppleva världen under ytan, kan du anlita Raya Divers!

Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.

Läs mer Dölj

Skolan har engelsktalande, ofta skandinaviska instruktörer, som lär ut grundtekniken för dykning. Sen kan man köpa ytterligare dyk med instruktör.
Priset för en grundkurs till PADI Open Water Diving med certifikat är lite lägre än i Skandinavien. Vattnet är varmt och skönt, omgivningen helt underbar, så det här är en erfarenhet man verkligen skall unna sig!
Ta kontakt med oss för mer information om Raya Divers dykskola, dagliga dykturer och kurser.
Om du redan har certifikat, kan du delta i deras härliga dykutflykter.

I priset ingår:
Transport.

Tid:
Ca kl. 08.00–17.00.

Färdledning:
Skandinavisk eller engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, solhatt, solkräm med hög skyddsfaktor och kamera.

Elephant Hills - Khao Sok

Elephant Hills - Khao Sok

Många förknippar Thailand med exotiska stränder och livliga turistområden. Det färre vet, är att man i närheten av Phuket kan få uppleva imponerande natur i form av regnskog, kalkstensformationer, flora, fauna, floder och sjöar. Norr om Phuket ligger Khao Sok och en av världens äldsta regnskogar. De majestätiska träden sträcker sig mot himlen och de ljusa kalkstensklipporna ramar in den gröna naturen. På morgnarna är området inkapslat av en dimma som gör att området känns än mer magiskt.
I Khao Sok finns också ”Elephant Hills”. Det är platsen för dig som vill ha en stor portion av den thailändska naturen. Beställ din utflykt till Elephant Hills på www.elephanthills.com.

Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.

Läs mer Dölj

För Elephant Hills handlar allt om att bibehålla en hållbar turism och att fokusera på miljön. Man försöker att bevara djur- och växtliv, och siktar på att områdets besökare ska få den allra bästa av upplevelser. Projektet har belönats med många priser för sitt miljöarbete, bland annat av National Geographics och en PATA Grand Award år 2018. År 2017 genomförde Global Spirit, som arbetar för djurskydd inom turism, en tre dagar lång kontroll av Elephant Hills som nådde fantastiska 100 % av minimikraven.

Vistelsen i Elephant Hills sträcker sig vanligtvis över två dagar och en natt alternativt tre dagar och två nätter. Basen är tältlägret i Khao Sok. Transport från hotellen till Khao Sok ingår, och väl framme ingår helpension (frukost, lunch och middag exklusive dryck). Dagsprogrammen är fasta, innehåller stor variation och erbjuder något intressant för alla. Elephant hills grundades ursprungligen med fokus på områdets elefanter, men har nu utökats och rymmer ytterligare aktiviteter som är förankrade i det lokala livet och den imponerande regnskogen. Alla aktiviteter leds av lokalguider från lägret. Guiderna är engelsktalande och har stor kunskap om området och dess flora och fauna. Elephant Hills är en riktig höjdpunkt på semestern, både för nya och vana Thailandsresenärer.

Dag 1: Dagen startar med transport från hotellen till Elephant Hills tältläger. Väl framme serveras förfriskningar innan man får sitt tilldelade tält. Förutom att vi får ta del av den lokala kokkonsten till både lunch och middag är flera aktiviteter inplanerade under dagen. Bland annat kanotpaddling nedför floden Sok till det närliggande elefantcentret. Här ges chansen att uppleva elefanter i en naturlig miljö. Elefanterna här kommer från träindustrin, men lever nu fritt i området kring Sok-floden. Vi hjälper till med att förbereda elefanternas middag och får fri insyn när de badar i det närliggande vattenhålet. Dagen avslutas tillbaka i lägret där middag serveras samtidigt som det lokala barnhemmet bjuder på dans och musik.

Dag 2: Efter frukost är det dags att besöka den lokala marknaden i Takhun. Här får man inblick i hur de bofasta handlar och förbereder dagen. Efter marknaden tar vi sikte mot sjön Cheow Lan. Denna konstgjorda ö ligger mitt i regnskogen och är i dag ett skyddat område. Vi seglar ut till Rainforest Camp med longtailbåt. Det är ett flytande läger som består av flera tält och gemensamma utrymmen. Från lägret paddlar vi i lugnt tempo ut på sjön för att få uppleva djurlivet. Oftast ser man flera typer av näshornsfåglar, och gibbonaporna väcker uppmärksamhet genom att slunga sig mellan trädkronorna och tjuta karaktäristiskt. Att få uppleva regnskogen på så nära håll är helt unikt. Efteråt beger vi oss tillbaka mot Khao Sok för middag, kvällsunderhållning och övernattning.

Dag 3: Den sista dagen i Khao Sok tillägnas en närmare titt på regnskogen. Det görs efter frukost då vi ger oss ut på en vandring i skogen. Här får vi en överblick över den mycket varierade flora som finns, och kommer med lite tur även att få uppleva djurlivet. Det är det perfekta sättet att få komma riktigt nära naturen i området. Tillbaka i lägret serveras lunch innan skjutsen går tillbaka till hotellen.

Elephant Hills erbjuder flera olika turer. Därför är det lättast att beställa din önskade vistelse på deras egen hemsida www.elephanthills.com. Thomas Cook har samarbetat med Elephant Hills och de närliggande skolorna i flera år. Vi är glada över att kunna stötta området, men också över det ännu större stöd som kommer i form av skandinaviska besökare.

Bra att veta:
Det finns minimalt med mobiltäckning och ingen WiFi i Elephant Hills. Det gör upplevelsen än mer autentisk och säkrar ett optimalt fokus på regnskogen och på avkoppling.
Tälten har elektricitet, är funktionellt och fint inredda med badrum och toalett. Alla tält har hårfön, kaffe- och tefaciliteter samt en vattenflaska per gäst och dag som ingår.
Tälten är inredda med en dubbelsäng king size eller två enkelsängar. Extrasäng finns i form av en hopfällbar säng.
Åldersgränsen på Elephant Hills är 4 år för att aktivt kunna delta i aktiviteterna.
Funktionshindrade och rullstolsburna avråds från att delta i aktiviteterna.

Mat och dryck:
Helpension ingår, dryck kan köpas till.

Färdledning:
Engelsktalande guider.

Tid:
Två dagar och en natt eller tre dagar och två nätter.

Bra att ta med:
Solkräm, myggmedel, bekväma skor och kläder, regnjacka, badkläder, handduk, kamera och pass.