Se hotell (3)

Resor till Rayong Beach

När thailändarna själva får bestämma väljer de ofta en resa till Rayong Beach, här väntar långsträckta stränder, charmiga hotell och en skön, lokal och avkopplande atmosfär.
Bara tre timmars resa med buss från Bangkok ligger Rayongkusten, thailändarnas eget semesterparadis. Det här är det "äkta" Thailand och passar dig som vill uppleva lokalt, thailändskt vardagsliv under din resa och samtidigt ha en avkopplande semester. Prisnivån är låg, lägre än på många andra thailändska semesterorter.

Runt Rayong

Tycker du om att ta semesterdagen i din egen takt och gärna resa runt en smula på egen hand har du kommit rätt. Provinsen Chantaburi och dess huvudstad har mycket att bjuda på. Chantaburi är också namnet på en stad i närheten, lika känd för sin ädelstensmarknad som för sin vackra katedral. På vägen hit eller härifrån kan du passa på att besöka någon av de fruktodlingar som också gjort provinsen känd. På ungefär samma avstånd ligger Pattaya, en av kustens mer kända, och ökända, resmål.

Strandnära hotell

Bokar du din resa till Rayong Beach med Ving kan du välja mellan flera hotell. Gemensamt för dem är att de ligger direkt på stranden i lugna omgivningar. Hit ska du resa för att leva nära naturen och semestra i lugn och ro. Vill du göra en utflykt finns mycket att se och göra i omgivningarna. Hyr en egen båt och utforska öarna utanför kusten, snorkla i korallreven eller ta en taxi till någon av de närliggande nationalparkerna.

Kombinera med Koh Samet eller Bangkok

Varför inte passa på att uppleva flera resmål under semestern? När du bokar din resa till Rayong Beach med Ving kan du skräddarsy resan precis som du själv önskar. Du kan exempelvis tillbringa en vecka i Rayong Beach och en vecka på Koh Samet. Trots att det inte är mycket mer än en båttur mellan Koh Samet och Rayong kommer du att känna att du har fått två semestrar i en. Du kan också inleda din resa med ett par händelserika dagar i Bangkok, bland marknader, tempel och härligt intensivt asiatiskt folkliv. Efter det blir det ännu skönare att sträcka ut sig i sanden och njuta av solen medan du makligt sorterar intrycken från din thailändska semester. Med Ving kan du resa till Rayong Beach året runt, sommar såväl som vinter.
Bra att veta
 • Hotell direkt på stranden
 • Fina sandstränder
 • Kombinera resmål
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Rayong Beach

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Provinsen Rayong är känd för sina långa, vackra och nästan öde stränder med finkornig sand. Här behöver man verkligen inte trängas då stranden sträcker sig i princip hela vägen, från provinshuvudstaden Rayong, ända bort till Laem Mae Phim, och längre ändå. Det är sällan många besökare här. Under lågsäsong kan stranden nästan kännas lite ödslig, och det är inte ovanligt att du är helt ensam på en sträcka på flera hundra meter. Strandförsäljare är det ont om, liksom souvenirer, kommers och högljudda barer. Alltså perfekt för dig som söker en riktigt lugn och avkopplande semester.
Ofta kan havet uppfattas som lite grumligt här eftersom undervattensströmmar virvlar upp sand från bottnen.
Mat, dryck och nattliv
Området kring Rayong och Ban Phe är fortfarande ganska orört av turismen. Därför finns inte heller lika stort utbud av fina restauranger och barer som på de större turistorterna. Det som finns håller lokal standard. Här äter du på lokalinvånarnas vis, på enkla inrättningar, med plaststolar och lysrör. Stämningen är vänlig och charmig och det är både gott och billigt att äta på de små restaurangerna längs stranden. Som vanligt gäller två grundregler: Välj ställen där det är gott om folk och, om möjligt, ett ställe där du ser att det finns många thailändare. Den första garanterar att maten inte har stått för länge, den andra att maten håller god kvalitet.

Ban Phe

Här finns mängder med små, enkla, lokala ställen. Mycket stänger tidigt i Ban Phe, så utbudet är bäst på dagen.

Laem Mae Phim

Här ligger ett 50-tal lokala restauranger längs stranden och de allra flesta har stora akvarium utanför där man kan peka ut sin middag bland nyfångade räkor, jätteräkor, krabbor, musslor och fisk av alla de slag. Här är det väldigt lokalt med plaststolar, plasttallrikar, små barn och hundar. De flesta har menyer på engelska, men du får vara beredd att peka och använda kroppsspråk för att göra dig förstådd.

Hotellrestauranger

Är du ute efter västerländsk mat eller restauranger av högre klass är det de större hotellen som gäller. Prisnivån är högre, men det är fortfarande billigt. Hotellet Novotel Rim Pae har till exempel en italiensk restaurang där du kan äta pasta eller pizza med utsikt över poolområdet. Det finns också en mycket bra thairestaurang här med bra service och trevlig miljö.

Fisk och skaldjur

Är det något som Rayong-provinsen är känd för är det just fisk och skaldjur. Det är både gott och billigt, och de flesta strandrestauranger har akvarium där du själv pekar ut din middagsmat. Välj bland pinfärska räkor, jätteräkor, krabba, musslor, ostron och mycket mer. Fråga gärna om serveringspersonalens rekommendationer då det kan vara svårt att hitta rätt bland menyerna.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Det serveras överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Rice and curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Sallader

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött, och en sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter.

Soppor

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

De två vanligaste thailändska ölsorterna är Singha och Chang, båda väl anpassade till det thailändska klimatet, med tillräcklig beska för att släcka även den mest soldrivna törst. Singha är dock aningen sötare än Chang. Förutom Singha och Chang stöter man på de större europeiska ölsorterna, som Heineken och Carlsberg. En annan populär dryck är den lokala whiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola eller sodavatten. Iste och iskaffe är också bra om du vill dricka något svalkande.
Något vidare nattliv finns här inte att tala om. I Ban Phe och Rayong finns lokala pubar och i Rayong även några diskotek. De lockar främst lokalbefolkningen och är inte så välbesökta bland turister. Kvällstid väljer de flesta att stanna på hotellet, äta gott och ta en promenad på stranden. Många större hotell har också egen underhållning i form av liveband eller trubadurer.

Laem Mae Phin

Det är också trevligt att ta sig in till Laem Mae Phin och äta på någon av de lokala fiskrestaurangerna som ligger direkt på stranden. Här finns även lite souveniraffärer att titta runt i. Vill du ha mer av nöjesliv är den närmaste metropolen Pattaya ca 1,5 timme bort.
Shopping
Både i Ban Phe och i Rayong finns marknader där lokalbefolkningen säljer frukt och fisk av alla de slag. Torkad, inlagd, färsk, sötad, saltad… Dessa marknader besöker man främst för upplevelsen, inte för att shoppa mer än möjligtvis en påse färsk, solmogen frukt till mellanmålet.

Pattaya

I turistorten Pattaya, ca 1,5 timme nordväst om Rayong, hittar du provinsens bästa shopping. Här finns flera stora varuhus och mängder med gatuförsäljare som säljer allt från snabbmat och hantverk till kläder, elektronik, med mera. De flesta butiker hittar du längs strandgatan. De flesta större hotell anordnar dagsutflykter till Pattaya, men du kan också ta dig dit på egen hand från Ban Phe med taxi.
Sport och Träning
I Rayong kan du ägna dig åt vattensporter och golf.

Golf

I Rayong-provinsen finns flera golfbanor. Vissa är bättre och vissa är sämre, beroende på årstid och väder. Fråga på ditt hotell för rekommendationer.
Aktiviteter och sevärdheter
Rayong Beach är ett mycket lugnt resmål, men vissa hotell ordnar aktiviteter och olika arrangemang.
Provinshuvudstaden Rayong ligger ca 40 minuter från Ban Phe. Här finns inga egentliga sevärdheter, men kan vara intressant för den som vill se mer av det lokala livet. Ta en taxi eller hoppa på någon av "lokalbussarna", pickup-bilar med träbänkar på flaket. Det är de vita bilarna som kör till Rayong.

Pattaya

Pattaya ligger ca 1,5 timme (ca 80 kilometer) nordväst om Rayong och Ban Phe, och är en av Thailands största och mest kända turistorter. En gång en liten fiskeby – idag en hårt exploaterad storstad med enorm kommers, tusentals restauranger och flera hundra hotell. Staden är allt annat än vacker, men här finns riktigt bra shopping och en hel del roliga aktiviteter, som till exempel elefantbyn, krokodilfarmen och orkidéträdgåden. Många hotell och turoperatörer i Ban Phe anordnar dagsutflykter hit, men du kan också ta dig dit på egen hand från Ban Phe med taxi eller "songthaew" (pick-up taxi).

Chantaburi

Chantaburi är en av nordöstra Thailands mest intressanta städer. Mest känd är den för sina ädelstenar som man handlat med sedan 1400-talet men här finns också mängder med vackra byggnader och monument av olika arkitektoniska stilar. I ädelstenskvarteret, som ligger vid korsningen av Si Chan Road och Thetsaban Road, samlas handelsmän från hela världen. På veckosluten handlar man med ett imponerande utbud av ädelstenar från Burma, Kambodja och de rika gruvorna i Chantaburi-provinsen i stånd på gatan.

Öarna Koh Talu, Koh Kudi och Koh Mun Nai

En kort båttur från fastlandet ligger flera små öar som man kan besöka över en dag. De flesta har fina stränder och vattnet här ute är mycket klarare än inne vid fastlandet. Populärast är Koh Talu, Koh Kudi och Koh Mun Nai. De två förstnämnda för sina vackra stränder och snorkling, den sistnämnda för sitt sköldpaddsreservat där man föder upp och försöker bevara jättesköldpaddor.

Koh Samet

Ca sju kilometer rakt utanför Ban Phe ligger den stora T-formade ön Koh Samet. Ön deklarerades till nationalpark 1981 och har gjort sig populär bland annat för vita stränder, klart vatten, mysiga restauranger och en skönt avslappnad atmosfär. Båtar går fler gånger om dagen från piren i Ban Phe, men du kan också vända dig till ditt hotell eller hyra en egen snabbgående motorbåt och ta dig över.
Hur du tar dig runt
Det kan vara knepigt att ta sig till och från hotellen eftersom det inte finns samma utbud av taxibilar och tuk-tuks som på de större turistorterna. Dagtid fungerar det oftast utmärkt att ta sig fram med hjälp av så kallade "songthaews" (pick up-taxis), men kvällstid är man vanligtvis hänvisad till hotellets taxi-service. Det är vanligtvis betydligt dyrare än lokala taxibilar, men brukar fungera bra. En resa tur och retur till Laem Mae Phim från hotellen tar ca 15 minuter. Många hotell erbjuder också gratis shuttlebuss ett par gånger per dag in till Ban Phe under dagtid.

Songthaew (pick up-taxi)

Det finns inte många vanliga taxibilar i Ban Phe. Vanligare är istället så kallade songthaews, pick up-bilar med bänkar på flaket. Dessa går i skytteltrafik mellan Ban Phe och Rayong, en del går också förbi hotellen ända bort till Laem Mae Phim. Ställ dig på gatan och vänta och vinka när det kommer en songthaew.

Båt

Det går flera båtar per dag från Ban Phe till ön Koh Samet och andra närliggande öar.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Drottningens födelsedag den 12 augusti.
Den tidigare kungens födelsedag den 5 december respektive bortgång den 13 oktober.
Loy Krathong (ljusfestival), mitten av november.
Under nämnda högtider säljs eller serveras inte alkohol.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard och VISA är gångbara på resmålet. Bank, växlingskontor och uttagsautomat finns i Ban Phe.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Mycket lugnt resmål. Vissa hotell har aktiviteter och olika arrangemang. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15-20 timmar till Bangkok från Stockholm. Transfer till resmålet tillkommer.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Rayong Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Bankoks flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Bangkok till ditt hotell på Rayong Beach är ca 2 timmar och 30 minuter (160-210 kilometer).
Väder
 • januari
31°20°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • februari
32°22°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • april
35°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
32°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Rayong Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.