Se hotell (5)
På en resa till Cha-Am njuter du av sol, bad och av lugnet, Ving erbjuder bra hotell och spännande kombinationsmöjligheter.
Cha-Am ligger bara ca tre timmars resa med buss söder om Bangkok, just där Thailand smalnar av på väg ner mot Malaysia. Orten är ett utpräglat sol- och badresmål, och när du bokar din resa till Cha-am med Ving kan du välja mellan flera trevliga hotell. Hit reser du inte för folkliv, shopping eller barer, utan för att njuta av lugnet, strandlivet och en skönt avslappnad atmosfär. Här bor du i natursköna omgivningar, och livet rör sig mest runt hotellet, poolen och stranden.

Familjevänligt boende

I Cha-Am har alla Vings hotell pool och nära till stranden -perfekt för en skön solsemester. Ska du resa med barn är Springfield Sea ett passande alternativ. Hotellet har rymliga rum, poolområde med barnpool och ligger nära den långgrunda sandstranden i Cha-Am.

Vings resor till Cha-Am

Varför inte kombinera två eller flera resmål under en och samma semester? Bokar du din resa till Cha-Am med Ving kan du till exempel börja med ett par dagar i Bangkok och sedan fortsätta mot stränderna i Cha-Am. Du kan också dela din resa i två lika delar, med en vecka i Hua Hin och en vecka i Cha-Am. När du bokar din resa med Ving väljer du själv vilken dag du vill resa, samt hur lång din vistelse ska vara. Ving erbjuder resor till Cha-Am året runt, både på sommaren och på vintern.

Besök grannstaden Hua Hin

Cha-Am är lugnare och betydligt mindre än Hua Hin. Däremot är orten inte lika samlad, utan sträcker sig flera kilometer längs stranden. Under din resa till Cha-Am lär du dig dock snabbt att skilja på själva Cha-Am och Cha-Am Beach som sträcker sig långt ut från centrum. Den charmiga, typiskt thailändska lilla staden Hua Hin ligger några mil söder om Cha-Am. Staden är livfull och här ligger fiskrestaurangerna på rad och liksom överallt i Thailand kan du äta både gott och billigt. Kan du slita dig från stranden i Cha-Am är Hua Hin ett givet utflyktsmål.

Förändrade stränder

Thailändska myndigheter har tagit bort all otillåten kommersiell verksamhet, som solstolsuthyrning, strandcaféer och annat från stränderna.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Strandnära hotell
 • Kombinera resmål
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cha-Am

Stränder
Stranden i Cha-Am är flera mil lång och långgrund med finkornig, vit sand. Den finaste delen hittar du några kilometer utanför centrum, där de flesta större hotell ligger. Här är det inte lika mycket folk och det är lugnt och skönt, rent och snyggt. Runt omkring har en hel liten by vuxit upp som lokalinvånarna kallar Bang Kwai. Undervattensströmmar virvlar ofta upp sand från botten, vilket kan göra att havet upplevs som lite grumligt.

Stranden inne i Cha-Am

Den del av stranden som ligger inne i Cha-Ams centrum är mest populär bland thailändarna själva. Här samlas familjer och semesterfirare för att koppla av i skuggan under de stora pinjeträden eller roa sig med vattensporter.

Suan Son

Sandstranden Suan Son ligger ca åtta kilometer söder om Hua Hin. Här finns en restaurang med mycket god och prisvärd thaimat.

Sai Noi

Den lilla, lugna stranden Sai Noi ligger mellan klipporna i Khao Tao-området, ca 13 kilometer söder om Hua Hin. På stranden finns en restaurang.

Phuk Thain

Ca 17 kilometer norr om Cha-Am ligger stranden Phuk Train som är populär bland lokalbefolkningen. Här finns flera enkla, lokala restauranger.

Vattenland

Från Cha-Am är det nära till vattenlandet Black Mountain som är öppet dagligen.
Mat, dryck och nattliv
Inne i Cha-Ams centrum finns några små restauranger och matserveringar att välja mellan. De flesta ligger längs strandvägen, Ruamchit Road, och av dessa är majoriteten enkla och lokala med god, billig mat. På menyerna finns traditionella thailändska rätter, men många ställen kan också erbjuda västerländska rätter som hamburgare, pizza och pasta.

Cha-Am Beach

Bor du längs stranden utanför Cha-Am, på något av de lite större hotellen som till exempel Regent Resort Cha-am Hua Hin, finns även här en hel del matställen att välja mellan. Kring hotellen har nämligen en hel liten by vuxit upp, Bang Kwai, med både små och stora restauranger, caféer och ett par barer. Här äter och dricker du betydligt billigare än inne på hotellområdet.

Hua Hin

Vill du ha mer att välja mellan bör du absolut ta dig in till Hua Hin, åtminstone en kväll. Här finns mängder av restauranger att välja mellan och med taxi är du där på 20-30 minuter. Här finns också mer av nöjesliv och bra shopping på nattmarknaden.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Det serveras överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Rice and curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Sallader

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött, och en sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter.

Soppor

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

De två vanligaste thailändska ölsorterna är Singha och Chang, båda väl anpassade till det thailändska klimatet, med tillräcklig beska för att släcka även den mest soldrivna törst. Singha är dock aningen sötare än Chang. Förutom Singha och Chang stöter man på de större europeiska ölsorterna, som Heineken och Carlsberg. En annan populär dryck är den lokala whiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola eller sodavatten. Iste och iskaffe är också bra om du vill dricka något svalkande.
I Cha-Am finns ett fåtal barer och pubar, i övrigt är det inte mycket nattliv att tala om. De flesta större hotell har egna barer, ibland med liveband, karaoke och olika typer av uppträdanden samt diskotek.
Är du ute efter ett större utbud av nöjesliv är det värt att göra en utflykt till Hua Hin.
Shopping
Inne i centrum och kring de större hotellen hittar du en mängd små supermarkets och souvenirbutiker där du kan köpa t-shirts, badbollar, nyckelringar etc. samt lokala produkter som torkad frukt, nötter och snäckor.

Nattmarknad

Varje onsdag är det nattmarknad i Cha-Am. Utbudet varierar, men i första hand är det en marknad för lokalbefolkningen där det säljs allt möjligt, som grönsaker, frukt, lite kläder, elektronik och bilprylar.

Shopping i Hua Hin

Utbudet av shopping är större i Hua Hin än i Cha-Am, så är du sugen på att shoppa rekommenderas en utflykt dit. I Hua Hin finns mängder med små butiker och stånd längs gatorna som säljer souvenirer, kläder, skor, elektronik, mat, frukt etc. Med taxi kommer du dit på 20-30 minuter.
Sport och Träning
När du behöver en paus från sol och bad kan du bland annat ägna dig åt aktiviteter som tennis, badminton och golf.

Golf

Både Hua Hin och Cha-Am är världsberömda för sin fina golf. I närheten finns flera utmärkta banor, bland andra Royal Hua Hin, Black Mountain, Lake View, Springfield, Majestic Creek. Undvik att spela på lördagar och söndagar då det kan bli trångt på banorna när många bangkokbor kommer ner för att spela.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns en del att göra i Cha-Am för den som vill. Här hittar du både avkopplande och spännande aktiviteter.

Thaimassage

Alla som besöker Thailand bör unna sig lyxen att gå på spa. Efter en lång dag på stranden eller golfbanan är det skönt att slappna av i en lugn omgivning, lyssna på stämningsfull musik och låta kroppen fyllas av välmående. Thaimassage är en form av traditionell thailändsk massage. I traditionell massage tänjer man på kroppen och trycker på kroppen med händer och fötter. Målet är att komma åt energilinjerna som går igenom kroppen. Thaimassage är en kombination av buddhistisk medicin, yogastretch, traditionell indisk läkekonst och akupunktur. Du väljer själv vilken typ av massage du vill ha. Du kan välja mellan traditionell thailändsk massage, mer bekant oljemassage, aromaterapi och andra behandlingar.

Thaiboxning

Thailands nationalsport Muay Thai utvecklades ursprungligen för närkamp i krig. Traditioner och respekt för traditionerna är viktiga. Trots att matcherna är hårda måste deltagarna visa respekt för varandra och mot tränaren. I thaiboxning är sparkar, slag, armbågar, knän och lätta kast tillåtna. Träningen för thaiboxare börjar ofta i väldigt ung ålder. Många gånger bor boxarna på träningslägren och går i skola samtidigt. Boxningen kan vara den enda möjligheten till utbildning för de som har väldigt anspråkslösa levnadsförhållanden.
Möjligheterna är många för dig som vill upptäcka omgivningen och dess sevärdheter på egen hand.

Khao Takiab

Ca fem kilometer söder om Hua Hin ligger det här stora berget som är känt för sina många makai-apor. På berget finns även ett buddhistiskt tempel så kom ihåg att klä dig passande. Från berget är det en fantastisk utsikt över Hua Hin. Det är möjligt att gå till Khao Takiab längst stranden från Hua Hin.

Khao hin lek fai

Ca två kilometer från Hua Hin centrum, bakom Grand Hotel, finns en utsiktsplats med fantastisk vy över Hua Hin. Vägen hit passar för en promenad och på plats finns även ett litet café.

Maruk Khatayawan Palace

Mellan Cha-Am och Hua Hin ligger teakpalatset Maruk Khatayawan. Här har den thailändska kungen RAMA VI haft sitt sommarpalats. Palatset är byggt i thaistil på 1080 pelare. Reglerna för klädsel är strikta på palatsområdet, så täck över knän och axlar.

Cha-Am Fishing Village

I hamnen i den norra delen av Cha-Am kan du ta en titt på fiskarnas dagliga arbete och besöka de trevliga fiskrestaurangerna. Hit passar det att göra en cykeltur.

Hua Hin Fishing Pier

I fiskehamnen i Hua hin finns många restauranger och du kan se fiskarna komma in till land med sin dagliga fångst.

Floating Market Hua Hin

I det här trevliga området kan du köpa hantverk, souvenirer och mat. Hit tar det ca 20 minuter från Hua Hins centrum med tuk-tuk.

Wat Huey Mongkhon

För alla thailändare som besöker Hua Hin är det näst intill obligatoriskt att besöka den stora statyn av den kända munken Luang Pho Thuad.

Hua Hin Hills

Resan till den här trevliga vingården en bit utanför Hua Hin bjuder på fina vyer.

River Kwai

Floden Kwai och dess berömda järnvägsbro (känd från filmen "Bron över floden Kwai") ligger 18 mil nordväst om Hua Hin, resan tar ca 3 timmar. Järnvägen byggdes under andra världskriget av allierade krigsfångar, och går sedan dess under namnet "Dödens järnväg". Åker du med på en utflykt till Kwai får du bland annat besöka JEATH-muséet, där krigsfångarna själva berättar om sina grymma öden genom teckningar, bilder och målningar. Du får också gå över själva bron, åka tåg på en bit av sträckan och besöka krigskyrkogården där hundratals krigsfångar ligger begravda.

Petchaburi och flytande marknaden

Petchaburi är en av Thailands äldsta städer, som har varit befolkad åtminstone sedan 1000-talet. Staden har länge varit ett viktigt kultur- och handelscentrum och var under 1800-talet ett favorittillhåll för den thailändska kungafamiljen. Staden har bevarat mycket av sin gamla, ursprungliga charm med gamla vackra trähus, tempel och byggnader. Den största attraktionen är kung Mongkuts sommarresidens från 1860-talet, högst upp på en grönskande kulle väster om centrum. Detta är nu en del av Phra Nakhon Khiri historiska park och är en fantastisk blandning av europeiska, kinesiska och japanska byggnadsstilar. Den flytande marknaden i staden är något som den länge varit känd för, en fantastiskt händelserik upplevelse i färg, doft och en inblick i thailändarnas vardagsliv.

Kaeng Krachan Nationalpark

Thailands största nationalpark täcker nästan halva Phetchaburiprovinsen och omfattar landets mest orörda områden. Parkens västra gräns markeras av bergskedjan Tenasserim och den thailändska gränsen till Burma. Här finns över 40 större däggdjursarter, bland annat tiger, leopard, elefant, gibbon och asiatiska björnar. Parken grundades 1981 och är konstigt nog fortfarande relativt okänd bland turister. Det finns massvis av arrangörer som arrangerar dagsturer, men du kan också ta dig hit på egen hand med taxi. Här finns flera fina vandringsleder.

Khao Sam Roi Yod Nationalpark

"Berget med 300 toppar" är en vacker och populär nationalpark som ligger ca 63 kilometer söder om Hua Hin. Parken är ca 98 kvadratkilometer stor och rymmer hav, sand, sumpmarker, berg och grottor. Mest känd är den för sina kalkstensformationer som reser sig lodrätt från sumpmarkerna till en höjd av 650 meter. Här lever också många fåglar och däggdjur, bland annat den sällsynta languren, det långsamma nattdjuret lorin och makaker. Långa vandringsleder, grottor och ljuvligt vackra stränder finns också.

Vattenfallet Pa La-U

Det vackra och berömda vattenfallet i 14 nivåer ligger ca en timme från Hua Hin. Väl framme kan du promenera upp längs vattenfallet och ta ett dopp i det svalkande vattnet. Det finns en mängd vackra fåglar och fjärilar i området, speciellt tidigt på morgonen. Terrängen kan vara något tuff och då det regnar stängs parken.

Snorkling kring Koh Talu och Koh Sing

I Cha-Am och Hua Hin finns mängder med arrangörer som erbjuder heldagsturer till öarna Koh Talu och Koh Sing som ligger ca två timmar söder om Hua Hin. Snorklingen är förhållandevis bra, vattnet här ute är betydligt klarare än inne vid land.
Hur du tar dig runt
Det är billigt att ta sig runt i Thailand, och från Hua Hin går tåg och bussar till Bangkok.
Inom Cha-Am kan du ta dig runt till fots, med cykel, cykel-taxi, taxi eller Mc-taxi.

Hotellets shuttlebussar

Många hotell erbjuder minibuss flera gånger om dagen till centrum i Cha-Am och Hua Hin. Reser man en eller två personer är det oftast billigare med hotellets shuttle än en vanlig taxi.

Taxi

Vanliga taxibilar finns att tillgå i Cha-Am.

Lokalbuss

Bussarna utgörs av lastbilar med träbänkar på flaket och passerar Cha-Am på vägen mellan Petchaburi och Hua Hin. Bussen går från den stora huvudvägen, Phetchakasem Road.

Mc-taxi

Det är lätt att få tag på en Mc-taxi i Cha-Am, men olyckor är vanliga och vi kan därför inte rekommendera att ta en sådan.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Drottningens födelsedag den 12 augusti.
Den tidigare kungens födelsedag den 5 december respektive bortgång den 13 oktober.
Loy Krathong (ljusfestival), mitten av november.
Under nämnda högtider säljs eller serveras inte alkohol.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). Uttagsautomater finns inne i Cha-Am. De flesta kort är gångbara på resmålet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Stora nivåskillnader inom hotellområdena. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15-20 timmar till Bangkok från Stockholm. Transfer till resmålet tillkommer.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Cha-Am året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Bangkoks flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Bangkoks flygplats till Cha-Am är ca 2,5 timmar (ca 200 km) beroende på trafik.
Väder
 • januari
31°20°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • februari
32°22°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • april
35°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
32°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cha-Am
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.