Se hotell (32)

Resor till Kapstaden

I Kapstaden finns mycket att upptÀcka under din resa; vÀrldsberömda vindistrikt, vita strÀnder, bra golf och storslagen natur. HÀr finns med andra ord allt som brukar finnas i en storstad -plus en hel del till.

I Kapstaden hĂ„ller sig de flesta besökare till Waterfront, det gamla hamnomrĂ„det som gjorts om till ett trevligt centrum med mĂ€ngder av affĂ€rer, mysiga restauranger och barer. HĂ€r Ă€r allt som serveras av toppklass – och det Ă€r billigt. Till de kĂ€nda strĂ€nderna utanför Kapstaden, som Camps Bay och Clifton, kan du resa med shuttlebussar hela dagen. Överallt Ă€r det frĂ€scht och stilfullt och lĂ€ngs havet ligger flera romantiska restauranger.

Upplevelser för livet

I Kapstaden finns allt du kan förvÀnta dig av en storstad. HÀr finns ett brett utbud av shopping i form av marknader och varuhus, ett stort urval av restauranger, ett livligt nattliv med klubbar och barer och gott om sevÀrdheter för dig som Àr intresserad av kultur och historia. Utanför staden vÀntar dessutom naturupplevelser i vÀrldsklass. HÀr kan du dyka bland vithajar, titta pÄ valar, besöka vingÄrdar, vandra pÄ Taffelberget eller beundra staden frÄn ovan under en helikoptertur. Under din resa till Kapstaden kommer du utan tvekan att fÄ minnen för livet.

Vings resor till Kapstaden

Ving erbjuder flygresor till Kapstaden med de flesta vÀlrenommerade flygbolag. Eftersom resorna genomförs med reguljÀrflyg kan du sjÀlv vÀlja nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill stanna. Med den flexibiliteten kan du sjÀlv skrÀddarsy din resa precis sÄ som den passar dig bÀst. Tack vare att Kapstaden ligger i samma tidszon som Sverige slipper du jetlag och kan omedelbart börja njuta av din semester. I Kapstaden rÄder ungefÀr samma klimat som i Medelhavet, sÄ riktigt kallt blir det aldrig.

Hotell i Kapstaden

Majoriteten av Vings hotell ligger i det populÀra och centrala omrÄdet De Waterkant, men det finns Àven alternativ i andra delar av staden. I De Waterkant bor du centralt och har nÀra till det mesta i innerstaden. Flera av hotellen i Kapstaden har pool och bekvÀma faciliteter.

Bra att veta
 • Bra klimat
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
 • SevĂ€rdheter
 • Historia
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Kapstaden

VĂ€der
 • januari
26°16°
11
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
26°16°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
25°14°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°12°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
20°10°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • juni
18°8°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
17°7°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • augusti
18°8°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
19°9°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • oktober
21°11°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
23°13°
10
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
25°14°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
StrÀnder
Kapstaden Àr inte i första hand ett badresmÄl dÄ vattnet i Atlanten Àr kallt Äret om och hÄller en temperatur mellan 12 och 15 grader. HÀr finns dock flera fina strÀnder, och de populÀraste heter Camps Bay och Clifton Beach.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 14-16 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Kapstaden kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygbiljetter med flexibla reslÀngder Äret runt. Flyget landar pÄ flygplatsen i Kapstaden.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Kapstadens flygplats till hotellen i Kapstaden Àr ca 30-45 minuter (ca 18 kilometer), beroende pÄ trafik. LÀngs Garden Route tar man sig enklast fram med hyrbil.
Mat, dryck och nattliv
Kapstaden Àr en storstad och hÀr finns ett stort utbud av restauranger. De populÀraste restaurangerna ligger i Water front, Camps Bay, Waterkant och runt Long Street, huvudgatan i downtown. I Sydafrika Àr det mycket prisvÀrt, bÄde att Àta och dricka. LokalinvÄnarna gÄr sjÀlva ofta ut och Àter varför det Àr bra att alltid boka bord i förvÀg, framförallt pÄ de populÀraste restaurangerna.
Kapstaden Àr en storstad och hÀr finns ett bra nattliv med stort utbud av barer och nattklubbar. De trevligaste barerna hittar du i Waterfront, Waterkant, Camps Bay och lÀngs Long Street, huvudgatan i downtown.
Shopping
Utbudet av shopping Àr stort i Kapstaden. Besök Canal Walk, det största shoppingcentret i hela Afrika med sina 450 butiker och 50 restauranger. Lite utanför stadskÀrnan finner man Cavendish Square, hÀr ligger alla toppklassiga butiker samlade. Missa heller inte loppmarknaden Greenmarket Square, öppen mÄndag till fredag.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Kapstaden, med omnejd, finns ett enormt utbud av aktiviteter. HÀr finns allt frÄn golf, surfing, dykning, hiking och mountainbiking till alla typer av adrenalinsporter som bungy jump, skÀrmflygning, klÀttring och liknande. PÄ de lokala turistkontoren finns bra information om alla aktiviteter som stÄr till buds.
I och runt Kapstaden finns en mÀngd sevÀrdheter; 1600-talsfortet Castle of Good Hope, marknaden pÄ Greenmarket Square, de botaniska trÀdgÄrdarna Kirstenbosch pÄ Taffelbergets sluttning och ökÀnda Robben Island dÀr Mandela satt fÀngslad. Tar du kabinbanan eller nÄgon av vandringslederna upp till Taffelbergets platta topp, Àr belöningen makalös utsikt över hela Kapstaden. Vid Godahoppsudden dÀr Atlanten och Indiska Oceanen möts kan du se vilda babianer, albatross, svart örn och andra djur.
Hur du tar dig runt
Taxi Àr det sÀkraste och enklaste sÀttet att ta sig fram i Kapstaden. VÀlj alltid en taxi med skylt pÄ taket, det vill sÀga "riktiga", auktoriserade taxibilar.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 30 dagar efter hemkomst. Inget visum krÀvs vanligtvis i vistelse upp till 90 dagar. Vid besök eller mellanlandning i gula febern-drabbat land krÀvs ett sÄ kallat gult kort med giltig gula febern vaccination. Barn under 18 Är, Àven i sÀllskap med vuxen, ska kunna visa ett utökat personbevis pÄ engelska som bestÀlls via skatteverket. För mer information hÀnvisar vi till Sydafrikas ambassad pÄ telefon 08-24 39 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Sydafrika.

Vaccinationer

Malariaprofylax rekommenderas för besök i KrĂŒgerparken. Vissa vaccinationer kan krĂ€vas och gult vaccinationskort ska medföras vid inresa till vissa lĂ€nder. Om du mellanlandar eller reser mellan olika afrikanska lĂ€nder, ta reda pĂ„ alla lĂ€nders vaccinationskrav. Tag kontakt med din vaccinationscentral om vad som gĂ€ller, i god tid före avresan. Ving rekommenderar Ă€ven vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mĂ„ngĂ„rigt skydd mot bĂ„de hepatit A och B. TĂ€nk pĂ„ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pĂ„ www.vaccin.se.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Sydafrikanska Rand (ZAR). Eurocard, Mastercard och Visa. Uttagsautomater finns i de större tÀtorterna.

Tidsskillnad

Sommartid: Ingen tidsskillnad. Vintertid: svensk tid + 1 timme.

El

220 V. Adapter behövs men finns att lÄna pÄ flertalet hotell och kan köpas i de flesta affÀrer för ca 15 kr.

SprÄk

Engelska och afrikaans samt en mÀngd lokala afrikanska sprÄk.

Övrigt

Kranvattnet gÄr att dricka. I Sydafrika Àr det vÀnstertrafik, vÀgarna Àr fina och vÀlskyltade. PÄ de hotell som har pool Àr den oftast vÀldigt liten. Det Àr vanligt att hotellrummen inte har balkong. Vissa utflykter kan bokas och betalas hemifrÄn. Utflykter som köps pÄ plats betalas med kort eller kontant med sydafrikanska rand, ZAR. Mer information hittar du i vÄr reseguide frÄn Sydafrika. LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kapstaden