Se hotell (17)

Resor till Kapstaden

I Kapstaden finns mycket att upptäcka under din resa; världsberömda vindistrikt, vita stränder, bra golf och storslagen natur. Här finns med andra ord allt som brukar finnas i en storstad -plus en hel del till.

I Kapstaden håller sig de flesta besökare till Waterfront, det gamla hamnområdet som gjorts om till ett trevligt centrum med mängder av affärer, mysiga restauranger och barer. Här är allt som serveras av toppklass – och det är billigt. Till de kända stränderna utanför Kapstaden, som Camps Bay och Clifton, kan du resa med shuttlebussar hela dagen. Överallt är det fräscht och stilfullt och längs havet ligger flera romantiska restauranger.

Upplevelser för livet

I Kapstaden finns allt du kan förvänta dig av en storstad. Här finns ett brett utbud av shopping i form av marknader och varuhus, ett stort urval av restauranger, ett livligt nattliv med klubbar och barer och gott om sevärdheter för dig som är intresserad av kultur och historia. Utanför staden väntar dessutom naturupplevelser i världsklass. Här kan du dyka bland vithajar, titta på valar, besöka vingårdar, vandra på Taffelberget eller beundra staden från ovan under en helikoptertur. Under din resa till Kapstaden kommer du utan tvekan att få minnen för livet.

Vings resor till Kapstaden

Ving erbjuder flygresor till Kapstaden med de flesta välrenommerade flygbolag. Eftersom resorna genomförs med reguljärflyg kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill stanna. Med den flexibiliteten kan du själv skräddarsy din resa precis så som den passar dig bäst. Tack vare att Kapstaden ligger i samma tidszon som Sverige slipper du jetlag och kan omedelbart börja njuta av din semester. I Kapstaden råder ungefär samma klimat som i Medelhavet, så riktigt kallt blir det aldrig.

Hotell i Kapstaden

Majoriteten av Vings hotell ligger i det populära och centrala området De Waterkant, men det finns även alternativ i andra delar av staden. I De Waterkant bor du centralt och har nära till det mesta i innerstaden. Flera av hotellen i Kapstaden har pool och bekväma faciliteter.

Bra att veta
 • Bra klimat
 • Prisvärd mat och dryck
 • Sevärdheter
 • Historia
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kapstaden

Nöjesliv
5,0
Sevärdheter
5,0
Sport/Äventyr
5,0
Väder
 • januari
26°16°
11
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
26°16°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
25°14°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
22°12°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
20°10°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • juni
18°8°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
17°7°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • augusti
18°8°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
19°9°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • oktober
21°11°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
23°13°
10
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
25°14°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
Kapstaden är inte i första hand ett badresmål då vattnet i Atlanten är kallt året om och håller en temperatur mellan 12 och 15 grader. Här finns dock flera fina stränder, och de populäraste heter Camps Bay och Clifton Beach.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 14-16 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Kapstaden kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på flygplatsen i Kapstaden.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Kapstadens flygplats till hotellen i Kapstaden är ca 30-45 minuter (ca 18 kilometer), beroende på trafik. Längs Garden Route tar man sig enklast fram med hyrbil.
Mat, dryck och nattliv
Kapstaden är en storstad och här finns ett stort utbud av restauranger. De populäraste restaurangerna ligger i Water front, Camps Bay, Waterkant och runt Long Street, huvudgatan i downtown. I Sydafrika är det mycket prisvärt, både att äta och dricka. Lokalinvånarna går själva ofta ut och äter varför det är bra att alltid boka bord i förväg, framförallt på de populäraste restaurangerna.
Kapstaden är en storstad och här finns ett bra nattliv med stort utbud av barer och nattklubbar. De trevligaste barerna hittar du i Waterfront, Waterkant, Camps Bay och längs Long Street, huvudgatan i downtown.
Shopping
Utbudet av shopping är stort i Kapstaden. Besök Canal Walk, det största shoppingcentret i hela Afrika med sina 450 butiker och 50 restauranger. Lite utanför stadskärnan finner man Cavendish Square, här ligger alla toppklassiga butiker samlade. Missa heller inte loppmarknaden Greenmarket Square, öppen måndag till fredag.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kapstaden, med omnejd, finns ett enormt utbud av aktiviteter. Här finns allt från golf, surfing, dykning, hiking och mountainbiking till alla typer av adrenalinsporter som bungy jump, skärmflygning, klättring och liknande. På de lokala turistkontoren finns bra information om alla aktiviteter som står till buds.
I och runt Kapstaden finns en mängd sevärdheter; 1600-talsfortet Castle of Good Hope, marknaden på Greenmarket Square, de botaniska trädgårdarna Kirstenbosch på Taffelbergets sluttning och ökända Robben Island där Mandela satt fängslad. Tar du kabinbanan eller någon av vandringslederna upp till Taffelbergets platta topp, är belöningen makalös utsikt över hela Kapstaden. Vid Godahoppsudden där Atlanten och Indiska Oceanen möts kan du se vilda babianer, albatross, svart örn och andra djur.
Hur du tar dig runt
Taxi är det säkraste och enklaste sättet att ta sig fram i Kapstaden. Välj alltid en taxi med skylt på taket, det vill säga "riktiga", auktoriserade taxibilar.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 30 dagar efter hemkomst. Inget visum krävs vanligtvis i vistelse upp till 90 dagar. Vid besök eller mellanlandning i gula febern-drabbat land krävs ett så kallat gult kort med giltig gula febern vaccination. Barn under 18 år, även i sällskap med vuxen, ska kunna visa ett utökat personbevis på engelska som beställs via skatteverket. För mer information hänvisar vi till Sydafrikas ambassad på telefon 08-24 39 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Sydafrika.

Vaccinationer

Malariaprofylax rekommenderas för besök i Krügerparken. Vissa vaccinationer kan krävas och gult vaccinationskort ska medföras vid inresa till vissa länder. Om du mellanlandar eller reser mellan olika afrikanska länder, ta reda på alla länders vaccinationskrav. Tag kontakt med din vaccinationscentral om vad som gäller, i god tid före avresan. Ving rekommenderar även vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Sydafrikanska Rand (ZAR). Eurocard, Mastercard och Visa. Uttagsautomater finns i de större tätorterna.

Tidsskillnad

Sommartid: Ingen tidsskillnad. Vintertid: svensk tid + 1 timme.

El

220 V. Adapter behövs men finns att låna på flertalet hotell och kan köpas i de flesta affärer för ca 15 kr.

Språk

Engelska och afrikaans samt en mängd lokala afrikanska språk.

Övrigt

Kranvattnet går att dricka. I Sydafrika är det vänstertrafik, vägarna är fina och välskyltade. På de hotell som har pool är den oftast väldigt liten. Det är vanligt att hotellrummen inte har balkong. Vissa utflykter kan bokas och betalas hemifrån. Utflykter som köps på plats betalas med kort eller kontant med sydafrikanska rand, ZAR. Mer information hittar du i vår reseguide från Sydafrika. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kapstaden