Hotell (17)

Resor till Sydafrika

En resa till Sydafrika är ett minne för livet, med ändlösa stränder, ett fängslande djurliv, vingårdar på böljande kullar och storslagna naturupplevelser.

Förutom den fantastiska naturen rymmer Sydafrika även kaotiska storstäder, vilket ger en mångfald av sällan skådat slag. En resa till Sydafrika kan dessutom locka med sitt sköna klimat, god mat, bra service, vänliga människor och en minst sagt behaglig prisnivå. När du reser från Sverige är det inte heller någon tidsskillnad att tala om, så du kan starta din semester direkt utan jetlag.

Unikt djurliv i Sydafrika

Det finns enormt mycket att uppleva i Sydafrika, och högst upp på mångas önskelista är 'the Big Five'. I Krügerparken kan du få se dem och ännu fler vilda djur under en minnesvärd safari. Under din resa till Sydafrika kan du till och med simma i kapp med pingviner, åka på valsafari och dyka med vithajar. Närmare naturen går knappast att komma.

Sevärdheter i Sydafrika

Landets vinproduktion är världsberömd och under din resa till Sydafrika är det en upplevelse att besöka någon av de många vingårdarna. Det finns dessutom gott om sevärda stränder och platser för dig som uppskattar naturupplevelser, besök exempelvis naturreservatet Blyde River Canyon, Durbanstranden, Garden Route och Kaphalvön.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Sydafrika?
Vings resor till Sydafrika går till Kapstaden, som har ett klimat liknande det vid Medelhavet. Här är somrarna varma och torra, och vintrarna milda och fuktiga. Årstiderna däremot, är nästan exakt tvärt emot våra. Sommaren infaller under perioden november/december till mars, då temperaturen vanligen ligger runt 25 grader. Vid Kapstaden möts två världshav; den varma Indiska Oceanen och den kalla Atlanten varför vädret kan vara mycket växlande, och vattentemperaturen knappa 20 grader som högst. Årets varmaste och soligaste månader är januari och februari, mest regn faller det under juni till september. Denna period kan du räkna med ca 18 grader dagtid.
Pass och visum
Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Sydafrika har särskilda inresekrav enligt en ny lag, för barn under 18 år, även tillsammans med vuxen. Det är därför viktigt att du kontaktar Sydafrikas ambassad för aktuell information om du reser med barn under 18 år.

Resor till Sydafrika

Kapstaden
  • Nöjesliv
  • Sevärdheter
  • Sport/Äventyr
På en resa till Kapstaden väntar världsberömda vindistrikt, vita stränder, bra golf och storslagna naturupplevelser. Här finns med andra ord allt som brukar finnas i en storstad -plus en hel del till.

SÖK DIN RESA TILL Sydafrika