Storbritannien
London Eye

Storbritannien

Storbritannien

Storbritannien får oss att tänka på tedrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar, komiker, design och mycket mer.

Läs mer om Storbritannien Dölj text

Det är ett land av kontraster, där storstäder som London, Manchester och Newcastle samsas med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla. Med Ving kan du lika gärna resa till Skottland som till Trafalgar Square. Britterna själva är ett försynt men vänligt och mycket artigt folk som har en öppen inställning till det offentliga livet. Och det är just dessa och tusen andra anledningar som gör att så många svenskar varje år reser till England och kanske främst London – hela världens huvudstad och trendsättare.

Vings Storbritannien
Reser du med Ving kan du välja mellan tre olika städer, flera olika flygbolag och mängder av hotell. Dessutom kan du boka dina fotbolls- eller musikalbiljetter på samma gång som du bokar din resa. På Ving.se hittar du hela resan till Storbritannien, till och med det berömda Formel 1-loppet på Silverstone.

När är det bäst väder i Storbritannien?
I Storbritannien har Ving resmålen London, Edinburgh och Glasgow. Londons klimat präglas av närheten till havet, vilket medför hög luftfuktighet och relativt liten temperaturskillnad mellan årstiderna. Staden lämpar sig därför för ett besök året runt, även om det är varmast från maj till september med ca 17-22 grader dagtid. Dessa månader är det också som ljusast och torrast. Glasgow och Edinburgh ligger längre norrut och är svalare under sin varmaste period mellan juni och september, ca 16-19 grader om dagarna. Maj, juni och juli är de torraste månaderna här, även om regn förekommer året runt. Gemensamt för de tre resmålen är vintertemperaturen som ligger mellan 5 och 10 grader mellan december och mars. Även oktober och november håller ungefär samma temperatur städerna emellan, ca 9-15 grader. På våren blir temperaturskillnaden tydligare igen, med ca 13-17 grader i London i april-maj, att jämföra med 12-15 grader i Glasgow och Edinburgh.

  • Valuta: Pund (GBP)
  • Antal resmål:  12
  • Antal hotell:  315

Våra resmål i Storbritannien