Väder
När är det bäst väder i Storbritannien?
I Storbritannien har Ving resmålen London, Edinburgh och Glasgow. Londons klimat präglas av närheten till havet, vilket medför hög luftfuktighet och relativt liten temperaturskillnad mellan årstiderna. Staden lämpar sig därför för ett besök året runt, även om det är varmast från maj till september med ca 17-22 grader dagtid. Dessa månader är det också som ljusast och torrast. Glasgow och Edinburgh ligger längre norrut och är svalare under sin varmaste period mellan juni och september, ca 16-19 grader om dagarna. Maj, juni och juli är de torraste månaderna här, även om regn förekommer året runt. Gemensamt för de tre resmålen är vintertemperaturen som ligger mellan 5 och 10 grader mellan december och mars. Även oktober och november håller ungefär samma temperatur städerna emellan, ca 9-15 grader. På våren blir temperaturskillnaden tydligare igen, med ca 13-17 grader i London i april-maj, att jämföra med 12-15 grader i Glasgow och Edinburgh.
Pass och visum
Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför Schengen måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor
inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom Schengen ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Resor till Storbritannien

Edinburgh
Med Ving kan du resa när du vill och vara borta så länge du vill. Välj bland över tjugo hotell i Edinburgh.
Glasgow
Glasgow är en stad inte många känner till. Packa ner upptäckarglädjen och kom hit. Med Ving kan du skräddarsy din resa.
London
  • Shopping
  • Sevärdheter
  • Nöjesliv
Hos Ving bokar du hela resan: flyg, hotell, teater, fotbollsmatch eller kanske en konsert. Du kan till och med boka buss-, och T-banekort. Allt i ett paket.

Mer om London

Så dricksar du

Så dricksar du i London

Städare: Ca 1 pund per natt.
Piccolon: 2 pund per bagage.
Servitören: Om det inte redan är inkluderat i notan i form av serviceskatt ger man ca 10 procent. Alla anställda inom servicenäringen är sedan 2016 garanterade en lön på minst 7,20 pund per timme.
Taxichauffören: 10 procent.
Frisören: Ingenting eller max 1 pund.
Kommentar: I storstäderna är man mer försiktig med att ge dricks och på pubarna är det ovanligt att dricksa även om det naturligtvis är välkommet.

Upplev Formel 1 i Storbritannien

SÖK DIN RESA TILL Storbritannien