Hotell (173)

Resor till Storbritannien

Storbritannien får oss att tänka på tedrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar, komiker, design och mycket mer.

Det är ett land av kontraster, där storstäder som London, Manchester och Newcastle samsas med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla. Med Ving kan du lika gärna resa till Skottland som till Trafalgar Square. Britterna själva är ett försynt men vänligt och mycket artigt folk som har en öppen inställning till det offentliga livet. Och det är just dessa och tusen andra anledningar som gör att så många svenskar varje år reser till England och kanske främst London – hela världens huvudstad och trendsättare.

Vings Storbritannien

Reser du med Ving kan du välja mellan tre olika städer, flera olika flygbolag och mängder av hotell. Dessutom kan du boka dina fotbolls- eller musikalbiljetter på samma gång som du bokar din resa. På Ving.se hittar du hela resan till Storbritannien, till och med det berömda Formel 1-loppet på Silverstone.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder i Storbritannien?
I Storbritannien har Ving resmålen London, Edinburgh och Glasgow. Londons klimat präglas av närheten till havet, vilket medför hög luftfuktighet och relativt liten temperaturskillnad mellan årstiderna. Staden lämpar sig därför för ett besök året runt, även om det är varmast från maj till september med ca 17-22 grader dagtid. Dessa månader är det också som ljusast och torrast. Glasgow och Edinburgh ligger längre norrut och är svalare under sin varmaste period mellan juni och september, ca 16-19 grader om dagarna. Maj, juni och juli är de torraste månaderna här, även om regn förekommer året runt. Gemensamt för de tre resmålen är vintertemperaturen som ligger mellan 5 och 10 grader mellan december och mars. Även oktober och november håller ungefär samma temperatur städerna emellan, ca 9-15 grader. På våren blir temperaturskillnaden tydligare igen, med ca 13-17 grader i London i april-maj, att jämföra med 12-15 grader i Glasgow och Edinburgh.

Resor till Storbritannien

Edinburgh
  • Mat & Dryck
  • Sevärdheter
Med Ving kan du resa när du vill och vara borta så länge du vill. Välj bland över tjugo hotell i Edinburgh.
Glasgow
Glasgow är en stad inte många känner till. Packa ner upptäckarglädjen och kom hit. Med Ving kan du skräddarsy din resa.
London
  • Sevärdheter
  • Shopping
  • Nöjesliv
Hos Ving bokar du hela resan: flyg, hotell, teater, fotbollsmatch eller kanske en konsert. Du kan till och med boka buss-, och T-banekort. Allt i ett paket.

Mer om London

Vings citytips i London

Vår Londonkorrespondent delar med sig av sina bästa tips på restauranger, barer, shopping och aktiviteter i London.

Vår korrespondents bästa tips

London med barn

London är en perfekt stad att åka till på en weekend med barn. Läs Jan Gradvalls bästa tips på saker att göra i staden.

Tips när du reser med barn

London Rocks!

Häng med Jan Gradvall på en djupdykning i Londons rika rockhistoria.

Djupdykning i Londons rockhistoria

SÖK DIN RESA TILL Storbritannien