Experternas tips

Marikas topp 10

London

Marikas 10 favoriter i London

Till London kan man resa hur många gånger som helst. Själv reser jag dit flera gånger per år, och det finns alltid något nytt och intressant att uppleva. Mitt London är fyllt av musik, konst, fotboll, god mat och lite shopping. Välkommen!

Text & foto: Marika Winter

1. Se fotboll live

Inget slår att se en fotbollsmatch live på plats i London! Jag rekommenderar att man köper biljetter till Londons egna lag Chelsea eller Tottenham som spelar i Premier League, men även matcher i lägre divisioner bjuder på härlig stämning. Dessa biljetter är enkla att få tag på via fotbollslagens egna hemsidor.

2. Gratis kultur

Mitt favoritmuseum i London är The Wallace Collection i stadsdelen City of Westminster. Där kan man beundra vackra målningar, dekorativa konstutställningar och även gamla vapen. Dessutom med gratis inträde.

3. Drick öl i ett bankvalv

London är som bekant känt för sin pubkultur och det finns några godbitar som sticker ut. The Old Bank of England bjuder på en unik upplevelse i den imponerande gamla banklokalen där puben är belägen.

4. Klassisk bokhandel

Älskar du doften av böcker? Då ska du bege dig till Daunt Books, en liten lokal bokhandel som finns på några olika platser i London. De specialiserar sig i första hand på reselitteratur och är välkända för sin kunniga personal.

5. Jazztoner i Soho

Londons nattliv är fullt av coola ställen som är väl värda ett besök. Jag föredrar Soho, där man bland annat kan gå till Ronnie Scott's Jazz Club för att lyssna på härlig musik.

6. Middag på hög höjd

Om du vill njuta av en god middag och samtidigt uppleva London från ovan ska du boka bord på Duck & Waffle – Londons högst belägna restaurang på våning 40 i Heron Tower.

7. Afternoon tea

Naturligtvis måste man avnjuta afternoon tea när man är i London. En bra plats för detta är i Victoria & Albert museum, där du hittar världens första museicafé.

8. The Dickens Inn

Om det fanns en tävling i snyggast fasad skulle priset gå till The Dickens Inn. En restaurerad 1800-talspub där du kan avnjuta en kall öl och en bit mat ute på de blomsterprydda balkongerna.

9. Vilsam utsikt

Jag älskar att leta upp platser med fin utsikt över hela staden. Sky Garden är ett rekreationsområde på översta våningen av en skyskrapa. Här finns fullt med grönskande växter och det bjuds på en fantastisk utsikt.

10. Shoppa sportartiklar

London är shoppingens mecka, även när det gäller sportartiklar. Titta in på Lilly Whites vid Piccadilly Circus. Här väntar flera våningar fyllda med sportutrustning till ett riktigt bra pris, så det finns goda möjligheter att fynda.

Pojke kikar ut över Themsen och Big Ben i London

Hitta den perfekta stadsdelen i London

Var i London ska man bo? Här har vi samlat en guide över utvalda stadsdelar i London, så att just du får bo i den stadsdelen som passar dig bäst.

Marika Winter

Marikas resor präglas mer av aktiviteter än lata dagar på stranden, även om de också förekommer. Hon besöker gärna storstäder i Europa där hon ser fotboll, går på muséer och njuter av god mat och dryck tillsammans med sin man.