Se hotell (3)

Resor till Philipsburg

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten

VÀlkommen till hÀrliga Philipsburg. HÀr trivs du som vill ha tillgÄng till bÄde stad och strand under din semester.

Philipsburg Àr en charmig liten stad som har mycket att erbjuda, trots att den inte Àr sÄ stor. HÀr kan du lika gÀrna tillbringa en förmiddag med fönstershopping lÀngs med Front Street, som du kan koppla av pÄ strandpromenaden eller strÀcka ut dig pÄ stranden och njuta av solen. Utbudet Àr stort för en sÄ liten stad, och mycket av det kommer pÄ köpet; stranden, folklivet och den hÀrliga atmosfÀren. För trots att turisterna syns och hörs överallt Àr det ÀndÄ lokalbefolkningen som sÀtter tonen, och det Àr en vÀnlig och vÀlkomnande ton. Det Àr inte konstigt att öns motto Àr 'St Maarten, the Friendly Island'.

Front Street och Back Street

Det Àr lÀngs med de hÀr tvÄ gatorna du hittar stadens butiker, allt frÄn diamanter och smycken till leksaker och husgerÄd, allt i en obekymrad och sjÀlvklar blandning. Lika blandat Àr historia och nutid, dÀr smÄ kreolhus i skuggiga trÀdgÄrdar samsas med moderna kontorsbyggnader. GÄr du lÀngs med Front Street Àr det svÄrt att inte charmas av kontrasterna. Lika svÄrt Àr det att inte charmas av atmosfÀren, dÀr bilar plötsligt blockerar den smala gatan bara för att de sett nÄn de kÀnner och bara mÄste vÀxla ett par ord. Vid den ena Ànden av Front Street ligger Vings populÀra hotell Divi Little Bay Beach Resort. HÀr vÀntar ett familjevÀnligt boende direkt vid stranden.

PÄ upptÀcktsfÀrd i Karibien

Passa pÄ att se sÄ mycket som möjligt av Karibien nÀr du Àr hÀr. Det enklaste sÀttet Àr att besöka flera resmÄl pÄ ön eller nÄgon av öarna i nÀrheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. BÄtar till Anguilla och St Barth gÄr till exempel frÄn marinan i Marigot. Hyrbil Àr ocksÄ en bra idé. VÀgarna Àr bra och trafiken inte sÀrskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt pÄ ön i din egen takt.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Philipsburg

VĂ€der
 • januari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • februari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
27°19°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
29°21°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • september
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
29°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
27°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
27°19°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
StrÀnder
I Philipsburg finns en fin, kilometerlÄng strand. Solstolar och parasoller finns att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-15 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Philipsburg kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Transfer ingÄr inte. Transfer tar en halv till en timme, beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Philipsburg finns ett stort utbud av restauranger med olika inriktningar, allt frÄn franskt, karibiskt till internationellt. Passa pÄ att smaka pÄ lokala specialiteter som det friterade brödet Johnny Cake eller Callaloo, en tjock soppa gjord pÄ spenat och kryddor, toppad med exempelvis flÀskbitar, kyckling eller grönsaker. I Philipsburg finns flera barer med bÄde dans och levande musik. Vill du uppleva mer av natten Àr det desto livligare vid utestÀllena i Maho Beach och Simpson Bay.
Shopping
LÀngs huvudgatan Front Street och gatorna runt om, finns en uppsjö av butiker med internationella mÀrken av klÀder och accessoarer. DÄ St Martin/St Marteen Àr skattefri zon handlar du Àven till taxfreepriser. Missa inte heller att shoppa lokala karibiska varor pÄ marknaden i Philipsburg.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Se pÄ fÀrgglada hus i kolonialstil lÀngs historiska Old Street och besök fortet Fort Amsterdam. Gillar du fart och flÀkt kan du besöka Àventyrsparken Rainforest Adventures. FrÄn Philipsburg erbjuds flera olika utflykter till platser runt om ön.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krĂ€vs för vistelse i upp till 90 dagar. För inresa krĂ€vs flygbiljett tur och retur, boende pĂ„ resmĂ„let, en rese/sjukförsĂ€kring som mĂ„ste tillhandahĂ„lla tĂ€ckning för minst 15 000 USD, samt att du ska kunna bevisa att du kan försörja dig under vistelsen. Ön Ă€r uppdelad i tvĂ„ delar, en fransk och en nederlĂ€ndsk. För mer information hĂ€nvisar vi till respektive dels ambassad.... För den franska delen pĂ„ telefon 08-459 53 00 och för den nederlĂ€ndska delen pĂ„ telefon 08-556 933 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i St Maarten.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro och USD. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 V (St Maarten, adapter behövs) och 220 V (St Martin).

SprÄk

Engelska, franska och nederlÀndska.
Sök din resa till Philipsburg