Se hotell (2)

Resor till Philipsburg

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten
Välkommen till härliga Philipsburg. Här trivs du som vill ha tillgång till både stad och strand under din semester.
Philipsburg är en charmig liten stad som har mycket att erbjuda, trots att den inte är så stor. Här kan du lika gärna tillbringa en förmiddag med fönstershopping längs med Front Street, som du kan koppla av på strandpromenaden eller sträcka ut dig på stranden och njuta av solen. Utbudet är stort för en så liten stad, och mycket av det kommer på köpet; stranden, folklivet och den härliga atmosfären. För trots att turisterna syns och hörs överallt är det ändå lokalbefolkningen som sätter tonen, och det är en vänlig och välkomnande ton. Det är inte konstigt att öns motto är 'St Maarten, the Friendly Island'.

Front Street och Back Street

Det är längs med de här två gatorna du hittar stadens butiker, allt från diamanter och smycken till leksaker och husgeråd, allt i en obekymrad och självklar blandning. Lika blandat är historia och nutid, där små kreolhus i skuggiga trädgårdar samsas med moderna kontorsbyggnader. Går du längs med Front Street är det svårt att inte charmas av kontrasterna. Lika svårt är det att inte charmas av atmosfären, där bilar plötsligt blockerar den smala gatan bara för att de sett nån de känner och bara måste växla ett par ord. Vid den ena änden av Front Street ligger Vings populära hotell Divi Little Bay Beach Resort. Här väntar ett familjevänligt boende direkt vid stranden.

På upptäcktsfärd i Karibien

Passa på att se så mycket som möjligt av Karibien när du är här. Det enklaste sättet är att besöka flera resmål på ön eller någon av öarna i närheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. Båtar till Anguilla och St Barth går till exempel från marinan i Marigot. Hyrbil är också en bra idé. Vägarna är bra och trafiken inte särskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt på ön i din egen takt.

Våra kunder om Philipsburg

SÖK DIN RESA TILL Philipsburg