Se hotell (1)

Resor till Oyster Pond/Dawn Beach

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten

Oyster Pond och Dawn Beach Àr tvÄ helt olika sidor av samma resmÄl, trots att de ligger alldeles intill varandra. Det ena ligger i Frankrike, och det andra ligger i Holland. Men de har mycket gemensamt: solen, havet och en skön semester.

Oyster Pond pÄminner lite om en fransk by pÄ rivieran, med hus som klÀttrar uppför sluttningarna frÄn en liten och vÀl skyddad marina. De som kommer hit gör det för att koppla av och för att njuta av solen och livet, kanske kryddat med en tur i omgivningarna eller en lÀcker middag pÄ nÄgon av de mysiga restaurangerna. Som en extra attraktion har du den gamla svenska kolonin St Barth pÄ nÀra hÄll. BÄtarna dit avgÄr frÄn marinan i Oyster Pond. Kliv pÄ bÄten, koppla av i tre kvart och voilå, du kliver iland pÄ ett sÀllsynt vackert stycke svensk historia.

Dawn Beach

Till skillnad frÄn Oyster Pond ligger Dawn Beach helt öppet mot Atlanten, vid en halv kilometer lÄng strand med gott om plats. Har du rest pÄ semester för att koppla av Àr Dawn Beach rÀtt val, med stillsamt nattliv, förstklassigt boende och en skön strand dÀr du aldrig behöver trÀngas.

PÄ upptÀcktsfÀrd i Karibien

Passa pÄ att se sÄ mycket som möjligt av Karibien nÀr du Àr hÀr. Det enklaste sÀttet Àr att besöka flera resmÄl pÄ ön eller nÄgon av öarna i nÀrheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. BÄtar till Anguilla och St Barth gÄr till exempel frÄn marinan i Marigot. Hyrbil Àr ocksÄ en bra idé. VÀgarna Àr bra och trafiken inte sÀrskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt pÄ ön i din egen takt.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Oyster Pond/Dawn Beach

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • februari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
27°19°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
29°21°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • september
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
29°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
27°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
27°19°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
StrÀnder
Dawn Beach Àr en halv kilometer lÄng strand. Vid stranden utanför Westin Dawn Beach Resort (cirka 250 meter) Àr alla solstolar och parasoll endast för hotellets gÀster. Vid övrig del av stranden finns solstolar och parasoll finns att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-15 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Oyster Pond/Dawn Beach kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Transfer ingÄr inte. Transfer tar en halv till en timme, beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Runt Oyster Pond och i den lilla marinan finns nÄgra restauranger och barer. I Grannbyn Dawn Beach Àr restaurang- och nöjeslivet helt koncentrerat till hotellen.
Shopping
I Marigot och Philipsburg, den franska respektive hollÀndska huvudstaden, finner du ett stort utbud av butiker och shoppinggallerior.
Aktiviteter och sevÀrdheter
FrÀmst diverse strand- och vattensportaktiviteter.
Fakta

VĂ„r service

Till Oyster Pond och Dawn Beach reser du pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krĂ€vs för vistelse i upp till 90 dagar. För inresa krĂ€vs flygbiljett tur och retur, boende pĂ„ resmĂ„let, en rese/sjukförsĂ€kring som mĂ„ste tillhandahĂ„lla tĂ€ckning för minst 15 000 USD, samt att du ska kunna bevisa att du kan försörja dig under vistelsen. Ön Ă€r uppdelad i tvĂ„ delar, en fransk och en nederlĂ€ndsk. För mer information hĂ€nvisar vi till respektive dels ambassad.... För den franska delen pĂ„ telefon 08-459 53 00 och för den nederlĂ€ndska delen pĂ„ telefon 08-556 933 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i St Maarten.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro och USD.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 V (St Maarten, adapter behövs) och 220 V (St Martin).

SprÄk

Engelska, franska och nederlÀndska.
Sök din resa till Oyster Pond/Dawn Beach