Se hotell (2)

Resor till Orient Bay

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten

Orient Bay Àr en lÄng strand med öns bÀsta utbud av vattensporter. HÀr ligger flera hotell vid stranden som kantas av restauranger.

Allt ryms utmed Orient Bays tvÄ kilometer lÄnga strand, och det Àr inte utan anledning som orten har fÄtt rykte för sina vattensporter. Vinden som ligger pÄ frÄn Atlanten gör den till rena drömmen för kiteseglare, windsurfare och andra som gÀrna mÀter sina krafter mot naturen. HÀr finns ocksÄ vÀlutrustade dykfirmor, segelbÄtar att hyra och allsköns motoriserade vattensporter. Trots detta Àr omrÄdet utanför stranden naturreservat, vilket innebÀr att det finns mycket att titta pÄ för snorklare och dykare. HÀr finns ocksÄ mycket att vÀlja pÄ nÀr det blir lunch- eller middagsdags. Stranden kantas av bÄde enklare och mer avancerade restauranger, flera med mysiga uteserveringar. PÄ Vings hotell Esmeralda Resort bor du granne med stranden, naturen och lugnet.

Le Village d'Orient

Le Village d'Orient Àr inspirerad av ett torg i en liten fransk by. Runtom finns restauranger för alla smaker och i mitten en scen. Flera kvÀllar i veckan bjuds det pÄ underhÄllning och de kvÀllar scenen Àr tom brukar det rÀcka lÀnge med folklivet runt det myllrande lilla torget. PÄ vÀg tillbaka till hotellet kan man med fördel gÄ lÀngs med stranden och njuta av Karibien.

PÄ upptÀcktsfÀrd i Karibien

Passa pÄ att se sÄ mycket som möjligt av Karibien nÀr du Àr hÀr. Det enklaste sÀttet Àr att besöka flera resmÄl pÄ ön eller nÄgon av öarna i nÀrheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. BÄtar till Anguilla och St Barth gÄr till exempel frÄn marinan i Marigot. Hyrbil Àr ocksÄ en bra idé. VÀgarna Àr bra och trafiken inte sÀrskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt pÄ ön i din egen takt. FrÄn Orient Bay kan du Àven upptÀcka smÄöarna nÀra, exempelvis lilla Pinel Island med sina vackra strÀnder.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Orient Bay

VĂ€der
 • januari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • februari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
27°19°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
29°21°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • september
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
29°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
27°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
27°19°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
StrÀnder
KilometerlÄng sandstrand med bra utbud av vattensporter och andra faciliteter. Solstolar och parasoll finns att hyra. Det förekommer nudistbad lÀngs hela stranden.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-15 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Orient Bay kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Transfer ingÄr inte. Transfer tar tre kvart till en timme, beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
LÀngs stranden och i Le Village D'Orient finns ett bra utbud av restauranger. I restaurangerna serveras bÄde internationella och lokala rÀtter, och mycket med inspiration frÄn det franska köket. I Orient Bay Àr nattlivet enklare med barer och lounger, vissa med dans och levande musik.
Shopping
I Orient Bay finns souvenirbutiker och supermarket. I Marigot och Philipsburg, den franska respektive hollÀndska huvudstaden, finner du ett större utbud av butiker och shoppinggallerior.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Strandliv blandat med vattensporter. FrÄn Orient Bay kan du Àven Äka pÄ snorklingstur och olika bÄtturer.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krĂ€vs för vistelse i upp till 90 dagar. För inresa krĂ€vs flygbiljett tur och retur, boende pĂ„ resmĂ„let, en rese/sjukförsĂ€kring som mĂ„ste tillhandahĂ„lla tĂ€ckning för minst 15 000 USD, samt att du ska kunna bevisa att du kan försörja dig under vistelsen. Ön Ă€r uppdelad i tvĂ„ delar, en fransk och en nederlĂ€ndsk. För mer information hĂ€nvisar vi till respektive dels ambassad.... För den franska delen pĂ„ telefon 08-459 53 00 och för den nederlĂ€ndska delen pĂ„ telefon 08-556 933 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i St Maarten.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro och USD.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 V (St Maarten, adapter behövs) och 220 V (St Martin).

SprÄk

Engelska, franska och nederlÀndska.
Sök din resa till Orient Bay