Se hotell (2)

Resor till Grand Case

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten

Grand Case bestÄr egentligen bara av en enda gata, men vilken gata! PÄ ömse sidor kantad av restauranger, gatukök och barer har den gjort Grand Case till St Martins gastronomiska huvudstad.

Ingen vet riktigt varför, men pÄ nÄgot vis har det blivit sÄ att i just Grand Case tÀvlar flera restauranger och andra matstÀllen med varandra om att servera den fÀrskaste fisken, det bÀsta frÄn grillen eller de mest aptitretande skaldjuren. Och hÀr finns alla stilar, frÄn öppna lokala och livliga gatukök, sÄ kallade Lolo's, till mer stillsamma restauranger med eftertÀnksam lÀsning av menyerna. Som gÀst Àr det ingen risk att göra fel, vare sig du vÀljer nÄgot lokalt, som grilled fish och Johnny Cake eller en mer klassisk hummer Thermidor. Allt Àr lika gott, bÄde för stÀmningen, som för utsikten som för maten.

Grand Case

Grand Case Àr inte stort, hÀr finns den fina stranden och huvudgatan med alla sina restauranger, och sÄ Àr det slut. Efter en skön dag pÄ stranden eller pÄ upptÀcktsfÀrd runt ön Àr det skönt att ta en liten kvÀllspromenad och lÀsa av nÄgra menyer, kanske ta en aperitif och sÄ Àta en lÄng middag innan man slutligen gÄr tillbaka till hotellet. I Grand Case finns ocksÄ en av öns mer ovanliga attraktioner, Tijons, dÀr du fÄr lÀra dig hur du blandar din egen parfym utifrÄn en doftorgel med mer Àn 300 olika dofter.

PÄ upptÀcktsfÀrd i Karibien

Det Àr lÀtt att bli kvar i Grand Case, men du borde passa pÄ att se sÄ mycket som möjligt av Karibien nÀr du Àr hÀr. Det enklaste sÀttet Àr att besöka flera resmÄl pÄ ön eller nÄgon av öarna i nÀrheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. BÄtar till Anguilla och St Barth gÄr till exempel frÄn marinan i Marigot. Hyrbil Àr ocksÄ en bra idé. VÀgarna Àr bra och trafiken inte sÀrskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt pÄ ön i din egen takt.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Grand Case

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • februari
26°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
27°19°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
29°21°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • september
31°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
29°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
27°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
27°19°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
StrÀnder
I Grand Case finns en smal och kilometerlÄng sandstrand. Strax norr om Grand Case ligger den fina sandstranden Petite Plage och i söder ligger Happy Bay Beach.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-15 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Grand Case kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Transfer ingÄr inte. Transfer tar en halv till en timme, beroende pÄ trafik
Mat, dryck och nattliv
Du kan vraka och vÀlja bland franska, italienska, kreoliska och internationella restauranger. I Grad Case finns ett stort och varierat utbud. Passa pÄ att besöka en av öns kÀndaste restauranger, Auberge Gourmande. LikasÄ de enkla gatuköken "Lolo", dessa finns lite överallt och hÀr serveras vÀlkryddade rÀtter med indisk, karibisk eller afrikansk touch. Om kvÀllarna bjuder lounger, uteserveringar och strandbarer in till trevliga kvÀllar med musikunderhÄllning.
Shopping
I Grand Case finns ett litet utbud av shopping med souvenirbutiker och supermarkets. Missa inte Tijon Perfumerie, hÀr skrÀddarsyr du din egen parfym genom att sjÀlv vÀlja ingredienser. Ett betydligt större shoppingutbud finner du i Marigot, cirka sex kilometer bort.
Aktiviteter och sevÀrdheter
StrandhÀng, bÄtutflykter, vattensporter och cykelturer Àr populÀra semesteraktiviteter.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krĂ€vs för vistelse i upp till 90 dagar. För inresa krĂ€vs flygbiljett tur och retur, boende pĂ„ resmĂ„let, en rese/sjukförsĂ€kring som mĂ„ste tillhandahĂ„lla tĂ€ckning för minst 15 000 USD, samt att du ska kunna bevisa att du kan försörja dig under vistelsen. Ön Ă€r uppdelad i tvĂ„ delar, en fransk och en nederlĂ€ndsk. För mer information hĂ€nvisar vi till respektive dels ambassad.... För den franska delen pĂ„ telefon 08-459 53 00 och för den nederlĂ€ndska delen pĂ„ telefon 08-556 933 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i St Maarten.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro och USD. Uttagsautomat finns.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 V (St Maarten, adapter behövs) och 220 V (St Martin).

SprÄk

Engelska, franska och nederlÀndska.
Sök din resa till Grand Case