Se hotell (3)

Resor till Grand Case

St Martin / St Maarten, St Martin/St Maarten
Grand Case består egentligen bara av en enda gata, men vilken gata! På ömse sidor kantad av restauranger, gatukök och barer har den gjort Grand Case till St Martins gastronomiska huvudstad.
Ingen vet riktigt varför, men på något vis har det blivit så att i just Grand Case tävlar flera restauranger och andra matställen med varandra om att servera den färskaste fisken, det bästa från grillen eller de mest aptitretande skaldjuren. Och här finns alla stilar, från öppna lokala och livliga gatukök, så kallade Lolo's, till mer stillsamma restauranger med eftertänksam läsning av menyerna. Som gäst är det ingen risk att göra fel, vare sig du väljer något lokalt, som grilled fish och Johnny Cake eller en mer klassisk hummer Thermidor. Allt är lika gott, både för stämningen, som för utsikten som för maten.

Grand Case

Grand Case är inte stort, här finns den fina stranden och huvudgatan med alla sina restauranger, och så är det slut. Efter en skön dag på stranden eller på upptäcktsfärd runt ön är det skönt att ta en liten kvällspromenad och läsa av några menyer, kanske ta en aperitif och så äta en lång middag innan man slutligen går tillbaka till hotellet. I Grand Case finns också en av öns mer ovanliga attraktioner, Tijons, där du får lära dig hur du blandar din egen parfym utifrån en doftorgel med mer än 300 olika dofter.

På upptäcktsfärd i Karibien

Det är lätt att bli kvar i Grand Case, men du borde passa på att se så mycket som möjligt av Karibien när du är här. Det enklaste sättet är att besöka flera resmål på ön eller någon av öarna i närheten; Anguilla, Saba eller den gamla svenskkolonin St Barth med den charmerande huvudstaden Gustavia. Båtar till Anguilla och St Barth går till exempel från marinan i Marigot. Hyrbil är också en bra idé. Vägarna är bra och trafiken inte särskilt livlig, och med egen transport kan du ta dig runt på ön i din egen takt.

Våra kunder om Grand Case

SÖK DIN RESA TILL Grand Case