Se hotell (6)

Resor till Son Bou

Bokar du en resa till Son Bou kan du se fram emot en semester i lugn och ro på en av Menorcas längsta stränder -perfekt för dig som ska resa med barn.

Son Bou är mycket populärt bland barnfamiljer som söker ett lugnt resmål med bra boende och en barnvänlig strand i natursköna omgivningar. Många som väljer att resa till Son Bou bor i lägenhet för att kunna ta semestern i sin egen takt. Eftersom en del av hotellen ligger en bit från stranden finns ett litet minitåg som kör runt i Son Bou och skonar både stora och små fötter. Dagarna i Son Bou tillbringar man gärna på stranden, där det finns mycket att göra; pedalo eller snorkling, till exempel. Och när kvällen kommer finns både restauranger, barer och till och med en liten bowlingbana för de som fortfarande har lite energi över efter en lång dag i solen.

Vings resor till Son Bou

De flesta hotell i Son Bou ligger som sagt ett stycke från stranden, i grönskande trädgårdar utan störande trafik. Reser du med Ving kan du välja om du vill bo i lägenhet eller på något av våra familjevänliga Family Comfort-hotell. På Club Royal Son Bou bor du nära stranden och har mycket roligt för barn på hotellet, som barnklubb, lekplats och poolområden med vattenrutschbanor och piratskepp.

Se mer av Menorca

Det är lätt att ta sig runt på Menorca, och det finns mycket att se under din resa till Son Bou. Bara en kvart bort ligger Alaior, en by med anor från 1300-talet och gott om restauranger och butiker för dig som vill ha lite omväxling från det lugnare livet i Son Bou. Ännu ett stycke bort väntar öns huvudstad Mahón, och på vägen dit passerar du djurparken Lloc de Menorca med djur från både bondgård och vild natur. Kör du åt andra hållet kommer du till den vackra gamla staden Ciutadella, där det bland annat finns ett vattenland. En resa till Son Bou och Menorca har mycket som frestar, för både stora och små.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Barnvänliga stränder
 • Hotell för familjer
 • Strandnära hotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Son Bou

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
15°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
21°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
25°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
26°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
15°9°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
Stranden i Son Bou är ett par kilometer lång och växlar mellan grovkornig sand, grus och stenar. Delvis är den mycket långgrund och passar utmärkt när du ska resa med barn. Eftersom den kantas av ett naturreservat går det bara att nå den från parkeringen. Ju längre bort du går, desto glesare blir det bland besökarna. Solstolar och parasoll finns att hyra. Det finns även strandbarer där du kan beställa mat och dryck.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Menorca åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt.
Till Son Bou kan du resa med reguljärflyg året runt med valfri reslängd, även om den bästa tiden är maj-september. Flygtid från Stockholm ca sex timmar, inklusive mellanlandning.
Bokar du en reguljär paketresa till med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Menorcas flygplats till Son Bou är ca 20 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Son Bou finns några restauranger och barer.
Det finns några barer, men Son Bous nattliv är relativt stillsamt.
Shopping
Utbudet av shopping är mycket begränsat i Son Bou. Det finns några souvenirbutiker och ett snabbköp. I både Mahón och Ciutadella är utbudet av shopping mycket större.
Aktiviteter och sevärdheter
I Son Bou går dagarna i sakta mak och tillbringas främst på stranden med sol och bad.
Hur du tar dig runt
Inne i Son Bous centrum går det att ta sig runt med ett minitåg.
Fakta

Vår service

Till Son Bou reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro
.... November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Sök din resa till Son Bou