Se hotell (7)

Resor till Ciutadella

En resa till Ciutadella lockar med både sol och bad och sköna strövtåg i slingrande kullerstensgränder.

Fram till början av 1700-talet var Ciutadella Menorcas huvudstad, där rika köpmän och ädlingar tävlade om att bygga sig eleganta palats. Statusen som huvudstad är numera försvunnen, men stämningen kan fortfarande anas under en promenad i stadens krokiga gränder eller i ett besök i den imponerande katedralen. Vill du fylla din resa till Ciutadella med något av lite senare snitt är det bara att gå ner till hamnen där trendkänsliga restauranger blickar ut över gnistrande yachter, och spännande shopping finns överallt. Prova till exempel hantverksmarknaden under palmerna på Placa des Born varje fredag och lördag, eller de stilsäkra butikerna längs arkaderna i Ses Voltes.

Stad och strand

Även om Ciutadella är en av öns största städer finns det fina stränder på nära håll. Från centrum tar det mindre än tio minuter att gå till Cala des Degollador, en liten strand som är mycket populär hos lokalbefolkningen och som du inte får missa under din resa till Ciutadella. Och runt ön väntar över hundra stränder till, från de långsträckta stränderna vid Son Bou och Santo Tomas till de mer undangömda badvikarna vid Cala Turqueta eller Cala Blanes. Det är bara att välja den som passar dig bäst.

Bo bra med Ving i Ciutadella

Ving har boende för alla smaker i Ciutadella. Vill du bo både elegant och centralt under din resa ska du titta på Can Faustino Hotel, inte långt från katedralen. Du kan också välja att bo i lägenhet eller alldeles vid havet. Med Ving kan du välja mellan ett halvdussin olika hotell i Ciutadella, från budget till lyx.

Upptäck Menorca

Visst finns det mycket att se och göra i Ciutadella, men för den skull ska du inte missa resten av Menorca. Bussarna går regelbundet över hela ön, och utsikten från bussfönstret brukar vara en resa i sig själv. Till öns huvudstad, Mahón, tar det någon timme, så du har gott om tid för lite shopping, sightseeing och kanske en lunch nere i hamnen innan det blir dags att återvända till Ciutadella. På närmare håll väntar de små byarna Es Migjorn eller Alaior, lagom för en liten förmiddagsutflykt. Och stränder finns som sagt fler än du hinner med under en semester, det är bara att välja den som passar dig för dagen och bege sig dit. Under en resa till Menorca är du aldrig långt från något.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell med spa
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ciutadella

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
15°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
21°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
25°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
26°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
22°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
15°9°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
Den lilla stranden Cala des Degollador i Ciutadella är mycket populär. Den kallas också Cala Gran och består av grovkornig sand.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Menorca åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt.
Till Ciutadella kan du resa med reguljärflyg året runt med valfri reslängd, även om den bästa tiden är maj-september. Flygtid från Stockholm ca sex timmar, inklusive mellanlandning.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Menorcas flygplats till Ciutadella är ca 45 minuter (ca 46 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Inne i Ciutadella finns gott om restauranger, särskilt längs med kajen i hamnen.
Ciutadellas nattliv består av ett bra utbud av barer, en del med levande musik.
Shopping
Det finns goda möjligheter till shopping i Ciutadella med gott om butiker där du kan köpa mode och hantverk. Marknader arrangeras ett par gånger i veckan.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du ägna dig åt sightseeing när du tröttnat på sol och bad.
Hur du tar dig runt
Inne i Ciutadella är det bäst att gå till fots.
Fakta

Vår service

Till Ciutadella reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro
.... November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Sök din resa till Ciutadella