Se hotell (6)

Resor till Ciutadella

En resa till Ciutadella lockar med både sol och bad och sköna strövtåg i slingrande kullerstensgränder.
Fram till början av 1700-talet var Ciutadella Menorcas huvudstad, där rika köpmän och ädlingar tävlade om att bygga sig eleganta palats. Statusen som huvudstad är numera försvunnen, men stämningen kan fortfarande anas under en promenad i stadens krokiga gränder eller i ett besök i den imponerande katedralen. Vill du fylla din resa till Ciutadella med något av lite senare snitt är det bara att gå ner till hamnen där trendkänsliga restauranger blickar ut över gnistrande yachter, och spännande shopping finns överallt. Prova till exempel hantverksmarknaden under palmerna på Placa des Born varje fredag och lördag, eller de stilsäkra butikerna längs arkaderna i Ses Voltes.

Stad och strand

Även om Ciutadella är en av öns största städer finns det fina stränder på nära håll. Från centrum tar det mindre än tio minuter att gå till Cala des Degollador, en liten strand som är mycket populär hos lokalbefolkningen och som du inte får missa under din resa till Ciutadella. Och runt ön väntar över hundra stränder till, från de långsträckta stränderna vid Son Bou och Santo Tomas till de mer undangömda badvikarna vid Cala Turqueta eller Cala Blanes. Det är bara att välja den som passar dig bäst.

Bo bra med Ving i Ciutadella

Ving har boende för alla smaker i Ciutadella. Vill du bo både elegant och centralt under din resa ska du titta på Can Faustino Hotel, inte långt från katedralen. Du kan också välja att bo i lägenhet eller alldeles vid havet. Med Ving kan du välja mellan ett halvdussin olika hotell i Ciutadella, från budget till lyx.

Upptäck Menorca

Visst finns det mycket att se och göra i Ciutadella, men för den skull ska du inte missa resten av Menorca. Bussarna går regelbundet över hela ön, och utsikten från bussfönstret brukar vara en resa i sig själv. Till öns huvudstad, Mahón, tar det någon timme, så du har gott om tid för lite shopping, sightseeing och kanske en lunch nere i hamnen innan det blir dags att återvända till Ciutadella. På närmare håll väntar de små byarna Es Migjorn eller Alaior, lagom för en liten förmiddagsutflykt. Och stränder finns som sagt fler än du hinner med under en semester, det är bara att välja den som passar dig för dagen och bege sig dit. Under en resa till Menorca är du aldrig långt från något.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Hotell med spa
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Ciutadella

SÖK DIN RESA TILL Ciutadella