Se hotell (19)

Resor till Calella

Calella är en liten och gemytlig badort någon timmes resa från Barcelona. Här är atmosfären vänlig och avslappnad och det finns gott om aktiviteter.
En resa till Calella lockar med kilometerlånga, välskötta stränder, spännande historia och mängder med aktiviteter. För den aktive finns bland annat vandring, golf och olika vattensporter att välja mellan. Den mer historieintresserade kan istället känna historiens vingslag bland de pittoreska kvarteren i den äldre stadsdelen. Längs stadens mest besökta gata Carrer de l'Esglesia finner du butiker, restauranger och barer för alla smaker. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona tar bara någon timme att resa med pendeltåget från Calella.

Vandring, golf och sköna bad

Calella är perfekt för dig som gillar att röra på dig under din semester. Längs stranden finns mängder med aktiviteter för hela familjen. Vad sägs till exempel om beachvolleyboll, aerobics, salsadans, foam party och olika vattensporter? En resa till Calella passar också den som gillar att vandra, här finns flera vackra vandringsleder längs kusten och bara drygt en halvtimme från Calella ligger välkända PGA Catalunya Golf. Om du gillar vattenrutschbanor och allt som har med havet att göra kan du ta en utflykt till populära Marineland Cataluña, som är en kombinerad marinpark och vattenland för alla åldrar.

Konst och historia i Calella

Calella har ett stort historiskt arv och många välbevarade äldre byggnader. Den äldre stadsdelen är centrerad kring den vackra kyrkan Santa Maria, en populär sevärdhet både tack vare sin historia och sin intressanta utsmyckning med de 12 apostlarna som omger entrén. I Calella finns också ett kombinerat museum och konstgalleri, inhyst i en byggnad från 1600-talet. Längs med vattnet hittar du Calellas ståtliga fyr från 1800-talet.

Kultur och nöjen

I Calella finns mängder av kulturella evenemang som kan förgylla din resa. Varje fredag från juni till september arrangeras exempelvis konserter runtom i staden, vilket är mycket uppskattat både bland turisterna och spanjorerna själva. Precis som i många andra spanska städer är det populärt med festivaler, med musik, dans, mat och uppträdanden från morgon till kväll. Har du tur kanske du lyckas pricka in någon av dem under din resa.

Vings Calella

Du kan resa till Calella året runt med Ving, och eftersom du flyger reguljärt kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Du kan välja mellan att bo i rum eller lägenhet och många av våra hotell ligger centralt, nära någon av de fina stränderna.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Välj rum eller lägenhet
  • Centrala hotell
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Calella

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Calella