Se hotell (19)

Resor till Calella

Calella Àr en liten och gemytlig badort bara nÄgon timmes resa frÄn Barcelona, hÀr Àr atmosfÀren vÀnlig och avslappnad och det finns gott om aktiviteter för hela familjen.

En resa till Calella lockar med kilometerlÄnga, vÀlskötta strÀnder, spÀnnande historia och mÀngder med aktiviteter. För den aktive finns bland annat vandring, golf och olika vattensporter att vÀlja mellan. Den mer historieintresserade kan istÀllet kÀnna historiens vingslag bland de pittoreska kvarteren i den Àldre stadsdelen. LÀngs stadens mest besökta gata Carrer de l'Esglesia finner du butiker, restauranger och barer för alla smaker. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona tar bara nÄgon timme att resa med pendeltÄget frÄn Calella.

Vandring, golf och sköna bad

Calella Àr perfekt för dig som gillar att röra pÄ dig under din semester. LÀngs stranden finns mÀngder med aktiviteter för hela familjen. Vad sÀgs till exempel om beachvolleyboll, aerobics, salsadans, foam party och olika vattensporter? En resa till Calella passar ocksÄ den som gillar att vandra, hÀr finns flera vackra vandringsleder lÀngs kusten och bara drygt en halvtimme frÄn Calella ligger vÀlkÀnda PGA Catalunya Golf. Om du gillar vattenrutschbanor och allt som har med havet att göra kan du ta en utflykt till populÀra Marineland Cataluña, som Àr en kombinerad marinpark och vattenland för alla Äldrar.

Konst och historia i Calella

Calella har ett stort historiskt arv och mÄnga vÀlbevarade Àldre byggnader. Den Àldre stadsdelen Àr centrerad kring den vackra kyrkan Santa Maria, en populÀr sevÀrdhet bÄde tack vare sin historia och sin intressanta utsmyckning med de 12 apostlarna som omger entrén. I Calella finns ocksÄ ett kombinerat museum och konstgalleri, inhyst i en byggnad frÄn 1600-talet. LÀngs med vattnet hittar du Calellas stÄtliga fyr frÄn 1800-talet.

Kultur och nöjen

I Calella finns mÀngder av kulturella evenemang som kan förgylla din resa. Varje fredag frÄn juni till september arrangeras exempelvis konserter runtom i staden, vilket Àr mycket uppskattat bÄde bland turisterna och spanjorerna sjÀlva. Precis som i mÄnga andra spanska stÀder Àr det populÀrt med festivaler, med musik, dans, mat och upptrÀdanden frÄn morgon till kvÀll. Har du tur kanske du lyckas pricka in nÄgon av dem under din resa.

Vings Calella

Du kan resa till Calella Äret runt med Ving, och eftersom du flyger reguljÀrt kan du sjÀlv bestÀmma nÀr du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta. Du kan vÀlja mellan att bo i rum eller lÀgenhet och mÄnga av vÄra hotell ligger centralt, nÀra nÄgon av de fina strÀnderna.

Bra att veta
 • Fina strĂ€nder
 • VĂ€lj rum eller lĂ€genhet
 • Centrala hotell
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Calella

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
18°11°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
25°19°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
16°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
13°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
StrÀnder
Calella har tre vÀlskötta strÀnder med grovkornig sand; Garbi, Les Roques och Gran Playa. StrÀnderna har det mesta man kan önska som solstolsuthyrning, restauranger, barer och toaletter. För den som inte bara vill sola och bada finns Àven en hel del vattensporter att vÀlja mellan.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Calella reser du reguljÀrt med Ving Äret runt. Flyget landar pÄ flygplatsen i Barcelona. Direktflyg finns frÄn Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljÀr paketresa till med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Barcelonas flygplats till Calella Àr ca 1 timme (ca 70 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Calella finns mÀngder av restauranger och barer. Medelhavsmaten, med bland annat fÀrsk fisk, Àr av hög kvalitet. Prova ocksÄ gÀrna traditionell tapas och lokalt vin i nÄgon av stadens bodegor. Vill du uppleva mat som Àr nÄgot utöver det vanliga rekommenderar vi ett besök pÄ nÄgon av de prisbelönta restauranger som fÄtt stjÀrnor i Guide Michelin.
Nattlivet Àr generellt lugnt Àven om det finns en del nattklubbar. Det finns mÄnga restauranger och barer lÀngs stranden i Calella, dÀr turisterna mestadels hÄller till.
Shopping
De flesta butikerna och i stort sett all shopping finns utmed gÄgatan Carrer de l'Esglesia. HÀr hittar du allt frÄn modebutiker och guldsmeder till lÀdervaror och souvenirer. Bara ca en halvtimme frÄn Calella ligger La Roca Outlet Village, dÀr du hittar flera kÀnda mÀrken som Lacoste, Diesel, Gant, Nike och Michael Kors.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Golf, vandring och vattensporter och andra aktiviteter.
Hur du tar dig runt
Det Àr enklast att ta sig runt till fots eller med taxi i Calella. HÀrifrÄn kan du Àven ta bussen till bland annat Barcelona och Girona. Med pendeltÄget kommer du till Barcelona pÄ ca 1 timme och 10 minuter.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Callela

De regionala myndigheterna tar ut en hotellskatt pÄ övernattningar i Calella. Skatten varierar beroende pÄ hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet.

För 5-stjÀrniga hotell uppgÄr kostnaden till 2,48 euro per dygn och person.
För 4-stjÀrniga hotell Àr kostnaden 1,21 euro per dygn och person.
För 3-stjÀrniga hotell och övriga, Àr kostnaden 0,72 euro per person och dygn.

Barn/ungdomar som inte fyllt 17 Är Àr undantagna frÄn skatten. Vings klassificering kan skilja sig frÄn den officiella klassificeringen av hotellet, som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Calella