Österrike

Österrike

Österrike

Kulturstaden Wien lockar nyfikna från hela världen med historisk arkitektur, cafékultur, konsthistoria och berömdheter som psykoanalytikerns fader Freud och konstnären Klimt.

Läs mer om Österrike Dölj text

Oavsett vad som lockar just dig lovar vi dig prisvärda alternativ och stora upplevelser. Med över två dussin hotell, rum, lägenheter och lägen nära city och lite längre ut kommer du hitta ett boende som passar dig. Och eftersom du reser reguljärt med Ving kan du välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta.

När är det bäst väder i Österrike?
Ving har resor till Wien. Här råder ett tempererat klimat med varma somrar och kalla vintrar. Våren börjar tidigt i april med en temperatur på ca 15 grader, går över till sommar i slutet av maj och hösten kommer inte förrän framåt oktober. De varmaste månaderna är juni, juli och augusti. Då ligger medeltemperaturen omkring 23-25 grader dagtid. Det är också då soltimmarna är som flest. I september råder det fortfarande en behaglig värme, med ca 20 grader om dagarna. Nederbörden är relativt jämnt fördelad över året, förutom oktober som är den torraste månaden med minst regn. På vintern kan det falla snö. Medeltemperaturen från november till mars är 1-8 grader dagtid.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  2
  • Antal hotell:  51