Resor till Austrian Grand Prix

Österrike hade en mer eller mindre fast plats i F1-kalendern under 70- och 80-talen och 1987 hölls den sista Grand Prix på den ursprungliga banan.

Efter detta lopp i slutet av 1980-talet dröjde det tio år innan landet åter stod värd för sporten, nu på den nya A1 Ring. Spielberg-banan arrangerade sju lopp innan man åter igen försvann ur kalendern, av ekonomiska skäl. Banan köptes och gjordes om av Red Bull, som färdigställde vissa ombyggnader för att kunna arrangera andra typer av lopp, som till exempel DTM och World Series by Renault.

Red Bull Ring ligger i de vackra styriska alperna. Banan har inte bara en spektakulär bakgrund med alper som reser sig mot himlen, men utsikten över banan är också något av det bästa vi sett. Det spelar ingen roll om du har general admission-biljetter eller om du kostat på dig platser på Red Bull-läktaren, du kommer se nästan hela denna korta och snabba bana

Res med Ving till Österrike och se Formel-1

Austrian Grand Prix

Boka din resa till Austrian Grand Prix och upplev Formel 1-cirkusen live!

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'General Admission'-biljetter (ståplatser).

Mot tillägg kan du boka biljetter på Red Bull-läktaren C, D, E:
Red Bull-läktaren ligger precis efter första kurvan, och sträcker sig sedan längs banans utsida upp mot Remus-kurvan och Schönberg-området. Både starten och depåsträckan syns väl. Dessutom får man som åskådare en panoramautsikt över hela banan, och det är här det mesta händer.

Du kan också uppgradera till våra bästa sittplatser på Start-Ziel tribunen, område D-J.
Den stilrena Start-Ziel läktaren är en futuristisk tolkning av bakvingen på en Formel 1-bil, och härifrån får man fin utsikt över depåsträckan och hela start/mål-rakan, från Red Bull Mobile-svängen i sista kurvans stigning fram till Castrol Edge i första kurvan. Detta är ett bra ställe för att se förberedelserna och själva starten. Här finns också skärmar som visar hela loppet.

I resan ingår en så kallad weekend-biljett. Den gäller för fredag, lördag och söndag.

Mer information om resan

Flyget landar på Schwechats flygplats, ca 18 kilometer från centrala Wien. Transfer ingår inte. Flygtåget ca 12 euro enkel, 19 euro ToR. Taxi från flygplatsen till hotell ca 30-45 euro.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår en weekend-biljett. Det innebär att du tillgång till träningsloppen på fredag, biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen. Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår lördag och söndag, liksom reseledarservice (engelsktalande). Vill du besöka banan på fredagen anordnar du egen transport.

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Sportsbreaks på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.

Valuta och Växling

Euro (EUR). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras allmänt men användningen av kort är inte lika utbredd som vi är vana med hemma i Sverige. Ha gärna med kontanter för säkerhets skull. Det finns gott om växlingskontor och uttagsautomater.

Fler Formel 1-resor

Formel 1 i Belgien
Formel 1 i Belgien
Belgian Grand Prix, Belgien
  • Paketresa med flyg och hotell
  • 4 dagar, 3 hotellnätter
  • Avresa 26 jul 2024 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 3 hotellnätter
26 jul 2024 från Stockholm
Formel 1 i Nederländerna
Formel 1 i Nederländerna
Dutch Grand Prix, Nederländerna
  • Paketresa med flyg och hotell
  • 4 dagar, 3 hotellnätter
  • Avresa 23 aug 2024 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 3 hotellnätter
23 aug 2024 från Stockholm
Formel 1 i Italien
Formel 1 i Italien
Italian Grand Prix, Italien
  • Paketresa med flyg och hotell
  • 4 dagar, 3 hotellnätter
  • Avresa 30 aug 2024 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 3 hotellnätter
30 aug 2024 från Stockholm