Resor till Austrian Grand Prix

Österrike hade en mer eller mindre fast plats i F1-kalendern under 70- och 80-talen, men efter det att den ursprungliga banan höll sitt sista Grand Prix 1987 dröjde det tio år innan landet åter stod värd för sporten, nu på den nya A1 Ring.

Spielberg-banan arrangerade sedan sju lopp innan man försvann ur kalendern, av ekonomiska skäl. Den köptes och gjordes om av Red Bull, som färdigställde vissa ombyggnader för att kunna arrangera andra typer av lopp, som till exempel DTM och World Series by Renault.
 
Läs mer Red Bull Ring ligger i de vackra styriska alperna. Banan har inte bara en spektakulär bakgrund med alper som reser sig mot himlen, men utsikten över banan är också något av det bästa vi sett. Det spelar ingen roll om du har general admission-biljetter eller om du kostat på dig platser på Red Bull-läktaren, du kommer se nästan hela denna korta och snabba banaDölj

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'General Admission'-biljetter (ståplatser).
 
Läs mer Mot tillägg kan du boka biljetter på Red Bull-läktaren C, D, E:
Red Bull-läktaren ligger precis efter första kurvan, och sträcker sig sedan längs banans utsida upp mot Remus-kurvan och Schönberg-området. Både starten och depåsträckan syns väl. Dessutom får man som åskådare en panoramautsikt över hela banan, och det är här det mesta händer.
 
Du kan också uppgradera till våra bästa sittplatser på Start-Ziel tribunen, område D-J.
Den stilrena Start-Ziel läktaren är en futuristisk tolkning av bakvingen på en Formel 1-bil, och härifrån får man fin utsikt över depåsträckan och hela start/mål-rakan, från Red Bull Mobile-svängen i sista kurvans stigning fram till Castrol Edge i första kurvan. Detta är ett bra ställe för att se förberedelserna och själva starten. Här finns också skärmar som visar hela loppet.
Dölj
 
Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Titta på Formel-1 och upplev Österrike under samma resa

Mer information om resan

Flyget landar på Schwechats flygplats, ca 18 kilometer från centrala Wien. Transfer ingår inte. Flygtåget ca 12 euro enkel, 19 euro ToR. Taxi från flygplatsen till hotell ca 30-45 euro.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen. Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande).

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Thomas Cook Sport på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.

Valuta och Växling

Euro (EUR). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras allmänt men användningen av kort är inte lika utbredd som vi är vana med hemma i Sverige. Ha gärna med kontanter för säkerhets skull. Det finns gott om växlingskontor och uttagsautomater.

Fler Formel 1-resor

Formel 1 i Abu Dhabi
Formel 1 i Abu Dhabi
Abu Dhabi Grand Prix, Förenade Arabemiraten
  • 5 dagar
  • Flyg + hotell
  • Inkl. Frukost
  • Avresa 28 nov 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 28 nov 2019, 5 dagar
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Franska rivieran, Frankrike
  • 4 dagar
  • Flyg + hotell
  • Inkl. Frukost
  • Avresa 22 maj 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 22 maj 2020, 4 dagar