Se hotell (8)

Resor till Tulum

Längtar du efter en varm och avkopplande semester? Välkommen på en resa till strändernas och sevärdheternas Tulum.
Tulum ligger några mil söder om Playa del Carmen och sägs ha en av världens bästa stränder, men är nog mest känt för de spektakulära mayaruiner som från en höjd vid stranden blickar ut över havet. Men de är bara några skäl till att resa hit. Tulum lockar med mycket mer än så.

Mayaruiner och mysiga stränder

Stränderna i Tulum börjar strax nedanför mayaruinerna och fortsätter sedan söderut, här och där avbrutna av klippiga uddar, eller steniga partier som delar in kusten i en lång rad mysiga stränder med bländvit sand och azurblått hav. Det är här man bor, på något av de hotell och cabanas som ligger inbäddade i grönskan utmed strandpromenaden. Stämningen är precis sådär skönt avspänd som den bara blir i Mexiko, och även om det finns mycket att se och göra så är "mañana" ett ord du kommer att lära dig fort under din resa, liksom konsten att ta en tupplur i hängmattan. Uppe vid huvudvägen, ett stycke från stranden, ligger Pueblo Tulum, en liten by med lokala restauranger och butiker. Hit tar man sig gärna för att äta gott och billigt eller för att botanisera bland det vackra mexikanska hantverket som är både färgstarkt och välgjort.

Koraller och cenoter

Korallrevet utanför Tulum tillhör världens längsta, med en otrolig artrikedom och skönhet, och många av Tulums besökare lägger sin resa hit enbart för att dyka och njuta. Men det slutar alltid med att de också upptäcker hur mycket det finns att se även på land. Inne i djungeln väntar cenotes, där man kan både bada och dyka i färskvatten, och inte långt från Tulum ligger Sian Ka'an, en naturpark där man kan studera djur- och växtliv på nära håll. Nöjen av ett helt annat slag väntar i Playa del Carmen, dit det är enklast att resa med lokalbussen, om man tycker att nöjeslivet i Tulum är för stillsamt.
Bra att veta
  • Kombinera resmål
  • Hotell på stranden
  • Milslånga sandstränder
  • Bra vindsurfing
  • Lokala restauranger
  • Lugn och ro

Våra kunder om Tulum

SÖK DIN RESA TILL Tulum