Utflykter, Cancún

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Chichén Itzá – kan bokas hemifrån

Chichén Itzá – kan bokas hemifrån

Ett måste när du befinner dig i Mexiko – en heldagsutflykt till en av de mest berömda arkeologiska platserna som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Lunch och entréer ingår. Dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Chichen Itza ligger på den norra delen av Yucatánhalvön och grundlades av mayaindianerna. Då byn var som störst bodde här omkring 25.000 invånare. Chichén Itzá är idag ett av världens sju underverk, men en gång var det mayafolkets centrum. Det var hit de kom för att dyrka sina gudar. Här lärde de sig också allt om astronomi, matematik och arkitektur.
Till sina gudars ära byggde de enorma byggnader. Många av dem är fortfarande gömda i djungeln, men några stora pyramider har hittats och grävts fram. Tack vare hårt arbete med hjälp av några av världens främsta arkeologer kan vi idag besöka Kukulkans fantastiska pyramid, krigarnas tempel, offerbrunnen och andra enastående byggnadsverk.

Denna utflykt är ett måste när man befinner sig i Mexiko. Chichén Itza finns också med på UNESCO:s världsarvslista.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch ingår, dryck tillkommer.

Entré:
Alla entréer ingår. På utgrävningsområdena tillkommer en avgift för att videofilma, ca 45 pesos.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-19.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bra skor samt bekväma kläder. Vi rekommenderar även att du tar med en vattenflaska, lite snacks och solskyddsfaktor.

Övrigt:
Trappsteg och nivåskillnader. Rådgör med Vingvärden vid bokning. Observera att transport till och från fastlandet från Cozumel och Isla Mujeres sker på egen hand och ingår inte i utflyktens pris.

Mayan Night - kan bokas hemifrån

Mayan Night - kan bokas hemifrån

Hur lever mayaindianerna? Vi besöker en mayafamilj och får delta i traditionella ceremonier. Middag med dryck ingår.

Läs mer Dölj

Vad gör egentligen mayaindianerna efter att solen har börjat gå ner och det börjar skymma?

Detta är kvällen då du får svaret. Du får också veta lite mer om hur mayaindianerna lever, och om de ceremonier och traditioner som de fortfarande håller fast vid.

På eftermiddagen åker vi till Dos Palmas som ligger en bit in i djungeln. Här tar vi först en promenad i området, som Gabriel och hans familj äger och bor på. Gabriels pappa är shaman, vilket är mayaindianernas motsvarighet till präst. Under promenaden kanske vi har tur att få se djur som vi aldrig kommer att möta hemma i de svenska skogarna.

När vi kommer tillbaka väntar en rening för kropp och själ. Vi får också delta i en mayaceremoni, där indianerna blåser i snäckskal för att framställa ljud samtidigt som de vänder sig i de fyra väderstrecken. Varför? Det får du veta av vår egen mayaindian.

Därefter går vi in i en temescal, ett lågt stenhus som påminner om en bastu. När vi krupit in i temescalen läggs det in stekheta stenar, som sedan hälls över med vatten. Här ges tid för eftertanke samtidigt som vi deltar i olika ritualer som ska påminna oss om våra nära och kära och de som inte längre finns hos oss.

Efter procedurerna i stenhuset är det skönt att i den vackra kvällen ta ett svalkande dopp i områdets cenote. Därefter är det dags att avnjuta den middag som husmor i familjen, Doña Javiela, har tillagat på mayavis.

Under kvällen får vi också se en mayapalapa, och få förklarat hur urbefolkningen lever och vad de använder sig av ute i djungeln. Missa inte denna kväll som lär oss mycket om hur mayaindianerna lever i dagens Mexiko.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Middag och måltidsdryck ingår.

Entré:
Samtliga entréer ingår.

Tid:
Kvällstur, från ca kl. 16.00-22.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bra skor, badkläder. Medtag av solkräm och myggmedel är inte tillåtet på grund av miljöskäl. Det gäller även nedbrytarbara solkrämer. Vi rekommenderar att du smörjer dig en sista gång på hotellet och har med dig en långärmad tröja.

Övrigt: Observera att transport till och från fastlandet från Cozumel och Isla Mujeres sker på egen hand och ingår inte i utflyktens pris.

Katamaran Isla Mujeres - kan bokas hemifrån

Katamaran Isla Mujeres - kan bokas hemifrån

En trevlig dag i lugnt tempo ombord på en katamaran som tar oss till ön Isla Mujeres. Sol, bad och skön avkoppling i öns enda stad. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Det här är en härlig katamarantur till Isla Mujeres, ”Kvinnornas ö”. Turen, som är en heldagstur, är fylld med sevärdheter både under och över vattenytan. För den som inte vill snorkla finns goda möjligheter att bara ta det lugnt på båten och njuta av solen.

Efter snorklingen lägger båten till vid den lilla orten som finns på Isla Mujeres. Här kan du gå runt på de smala, charmiga gatorna och insupa den karibiska atmosfären eller slå dig ner på någon av de många mysiga caféerna och bara njuta av livet runt omkring. Vill du hinna se så mycket som möjligt av ön kan du hyra en golfbil, det tar bara en timme att köra runt hela ön.

Efter lite tid på egen hand i byn beger vi oss till en mindre strand där en härlig måltid serveras. Även här finns tid att på egen hand utforska omgivningarna.

En härlig dag där man får uppleva det stressfria mexikanska tempot!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch, måltidsdrycker och dryck på båten ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-18.00.

Bra att ta med:
Solhatt, solkräm, badkläder och ombyte.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
En miljöskatt på 13 USD betalas på plats och ingår inte i utflyktens pris.
Observera att transport till och från fastlandet från Cozumel sker på egen hand och ingår inte i utflyktens pris.

Vinden i Karibien kan ändra riktning och styrka på några timmar. Rutten kan därför ändras utan föregående besked och det kan hända att vi inte kan snorkla som beskrivet ovan. Ingen återbetalning görs vid en sådan ändring i programmet.

Rio Secreto - kan bokas hemifrån

Rio Secreto - kan bokas hemifrån

2008 upptäckte en markägare ett underjordiskt system av cenotes på sin mark. Nu ger vi dig chansen att följa med dit. Lätt lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

För några år sedan var ägaren till den mark som Rio Secreto ligger på ute i trädgården med sin familj. De njöt av den gröna djungeln och leguanerna som fritt sprang omkring. Plötslig sjönk marken ner i ett litet hål framför dem. Efter en närmare undersökning upptäckte de att det under deras landyta fanns ett jättelikt system av cenotes!

Området började utforskas av experter vilket ledde till att ett stort undervattenssystem hittades. Idag har vi turen att simma, gå och vada igenom dessa cenotes.

Ta chansen och upplev en fantastisk resa under marken!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lättare lunch och alkoholfri måltidsdryck ingår.

Tid:
Förmiddag, från ca kl. 09.30-14.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, solkräm och myggmedel. Observera att solkräm och myggmedel måste vara BioDegradable (nedbrytningsbara) för att kunna användas i Rio Secreto.

Övrigt:
I turen ingår all utrustning som krävs. Obs! Det är inte tillåtet att ta med kamera ner i det underjordiska grott-/cenotesystemet. Det är mörkt därnere, och man simmar och går i vattnen hela tiden. Utflykten är inte lämpad för barn under 8 år samt personer med rörelsehinder.
Priset kan variera beroende på vilket resmål du bor på.

Coba och Tulum - kan bokas hemifrån

Coba och Tulum - kan bokas hemifrån

En heldagsutflykt som ger dig chansen att dyka djupare in i maya-kulturen när vi kombinerar en historisk vandring bland Coba-ruinerna med ett besök i Tulum. Perfekt för dig som vill delta aktivt i både naturen och kulturen.

Läs mer Dölj

Vi startar dagen med ett besök i utgrävningsområdet Coba. Området skiljer sig från andra utgrävningsområden på grund av att det bara är ca 11 % av den totala ytan som är utgrävd. Man beräknar att det finns ca 6200 olika byggnader i Coba som ligger gömda under träd och växter. Hela staden är 70 km2 till ytan och allt detta gör Coba till en speciell upplevelse.

Under förmiddagen i Coba är vi bland de första besökarna och har området nästan helt för oss själva. Här tar vi oss fram mellan ruiner och tempel från 200-650 e.Kr, och får vi en känsla av hur det kan ha varit att bo och leva i Coba på den tiden. Vi har också möjlighet att klättra upp på den högsta pyramiden på Yucatán-halvön, Nohoch Mul vilket betyder "högt berg" och är hela 46 meter hög. På toppen har man en helt fantastisk utsikt över djungeln runtomkring. Arkeologer började gräva ut Coba 1973 och sedan dess har man lyckats hitta staden som varit gömd i djungeln i århundraden.

Därefter fortsätter vi till en av Yucatanhalvöns mest besökta by från Mayaindianerna, Tulum. Det som utmärker Tulum är dess fantastiska läge på toppen av en klippa, med en enastående utsikt över det Karibiska havet. Tulum tros tidigare varit en stor tempel – och handelsplats, strategiskt placerad vid havet och flera viktiga handelsrutter.
Om vädret och vågorna tillåter finns det möjlighet att bada under vårt besök. Man får även tid att utforska Tulum på egen hand innan vi åker tillbaka till våra hotell.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida.

Måltider och dryck:
Lunch och dryck ingår.

Entré:
Alla entréer ingår. På utgrävningsområdena tillkommer en avgift för att videofilma, ca 45 pesos.

Tid:
Heldag, från ca kl. 07.00-19.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, ombyte, fickpengar samt bra och bekväma skor. Vi rekommenderar även att du tar med en vattenflaska, lite snacks och solskyddsfaktor.

Övrigt:
Trappsteg och nivåskillnader. Rådgör med Vingvärden vid bokning. På utgrävningsområdet i Coba finns cyklar att hyra, ca 50 peso.