Hotell (34)

Resor till Lettland

Du kan resa till Lettland på en dryg timme, perfekt för en weekend fylld av god mat och spännande upptäckter.

Om du bokar en resa till Lettland kan du se fram mot Riga. Detta är landets huvudstad, och ett spännande skyltfönster för landets varierade historia och kultur. Här finns också gott om trendiga restauranger, spännande butiker och välordnade museer, allt till mycket rimliga priser. I Gamla stan ligger allt inom bekvämt promenadavstånd, Domkyrkan, Svenskporten och Rådhusplatsen. Strax utanför väntar marknaden och de grönskande parker som kantar den gamla vallgraven. Under en dag hinner du se, och kanske köpa, mycket utan att behöva stressa mellan sevärdheterna, och överallt finns trevliga caféer och barer där du kan slå dig ner och vila benen.

Vings Lettland

Om du bokar någon av Vings resor till Lettland kan du själv välja när du ska resa och hur länge du vill vara borta. En kort weekend, några extra dagar, eller kanske en hel vecka, det bestämmer du själv. Väl på plats kan du välja bland ett stort antal hotell, alla med gångavstånd in till centrum.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Lettland?
Klimatet i Lettlands huvudstad liknar till stor del klimatet i Skandinavien. Somrarna är varma, ofta med temperaturer över 20 grader, och vintertid är det vanligt med ett par minusgrader. Den bästa perioden att resa hit är från maj till augusti. Då är det som varmast, torrast och ljusast. I september är temperaturen fortfarande behaglig med ca 16 grader, men soltimmarna minskar och risken för nederbörd ökar ju längre in på hösten du kommer. Kallast är det mellan december och mars, därefter blir dagarna ljusare igen och temperaturen stiger snabbt - från i genomsnitt 9 grader i april till ca 16 grader i maj.
Pass och visum
Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Resor till Lettland

Riga
  • Mat & Dryck
  • Nöjesliv
  • Sevärdheter
Riga är en modern storstad som samtidigt bär på en lång historia. Den korta flygtiden gör Riga till ett perfekt resmål för en weekend.

SÖK DIN RESA TILL Lettland