Hotell (40)

Resor till Lettland

Riga är en charmerande blandning av gammalt och nästan nytt. Staden har en lång och händelserik historia och en spännande nutid. I Gamla stan ligger allt inom bekvämt promenadavstånd, Domkyrkan, Svenskporten och Rådhusplatsen. Strax utanför väntar marknaden och de grönskande parker som kantar den gamla vallgraven. Under en dag hinner du se, och kanske köpa, mycket utan att behöva stressa mellan sevärdheterna, och överallt finns trevliga caféer och barer där du kan slå dig ner och vila benen.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder i Lettland?
Klimatet i Lettlands huvudstad liknar till stor del klimatet i Skandinavien. Somrarna är varma, ofta med temperaturer över 20 grader, och vintertid är det vanligt med ett par minusgrader. Den bästa perioden att resa hit är från maj till augusti. Då är det som varmast, torrast och ljusast. I september är temperaturen fortfarande behaglig med ca 16 grader, men soltimmarna minskar och risken för nederbörd ökar ju längre in på hösten du kommer. Kallast är det mellan december och mars, därefter blir dagarna ljusare igen och temperaturen stiger snabbt - från i genomsnitt 9 grader i april till ca 16 grader i maj.

Resor till Lettland

Riga
  • Mat & Dryck
  • Nöjesliv
  • Sevärdheter
Riga är en modern storstad som samtidigt bär på en lång historia. Den korta flygtiden gör Riga till ett perfekt resmål för en weekend.

SÖK DIN RESA TILL Lettland