Se hotell (5)
Brela är grönt, lugnt och vackert, som gjort för en stillsam semester där det enda man ska göra är att njuta av livet på något av byns mysiga hotell.
Vill du bo i grönskande omgivningar ska du resa till Brela. Husen ligger inbäddade bland pinjer och frodig växtlighet som klättrar uppför sluttningen mot Biokovobergen. Vänder du blicken ser du Adriatiska havets azurblå vatten, och längre ut den dalmatiska skärgården, med öar som Hvar och Brac. Precis intill havet ligger Brelas lilla centrum och strandpromenaden som lockar till kilometerlånga promenader i trädens skugga.

Välj hur du vill bo

Reser du med Vings charter till Brela kan du välja om du vill bo i hotellrum eller lägenhet. Vilket du väljer är en smaksak, men ett tips är att se vad andra gäster tycker. Få andra destinationer har så många gäster som är så nöjda med så mycket: resan, maten, stränderna, boendet, gästfriheten. Och många av våra hotell är inte större än att man lär känna värdfamiljen, som gärna delar med sig tips om både restauranger, utflykter och stränder.

Stranden i Brela

Längs med stranden i Brela löper en skuggig strandpromenad där små stränder och badplatser avlöser varandra. Om du tycker om att snorkla har du kommit rätt, här är vattnet så klart att sikt på tjugo meter inte är ovanligt, och bland bottens klippor och stenar finns mycket att se.

Ät gott i Brela

Det kroatiska köket har lånat mycket från Italien, med både pasta, pizza och risotto på de flesta menyer. Du hittar också impulser från Balkan i allt som kommer från grillen, och närheten till havet är ännu en inspiration i köket. I Brela äter du både gott och billigt på någon av byns lokala restauranger, som precis som hotellen ofta är familjeägda.

Upptäck Kroatien

Från Brela är det bara att gå upp till Adriatiska kustvägen, där det går bussar både till Split eller söderut till Makarska och Dubrovnik. Du kan också följa med på någon av våra arrangerade utflykter då du på köpet får en guide som kan berätta mer om landet. Passa också på att resa med båt ut till öarna strax utanför kusten, till exempel Hvar med sina vackra städer, eller Brac, där du finner en av Kroatiens vackraste stränder.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Mycket nöjda gäster
  • Fina stränder
  • Kristallklart badvatten
  • Prisvärd mat och dryck
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Brela

SÖK DIN RESA TILL Brela